Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KIA

KIA

Με δυο παγκόσμιες και δύο ευρωπαϊκές πρεμιέρες «προσγειώνεται» η Kia στo floor του εκθεσιακού κέντρου Palais d’ Expo στο νοτιοδυτικό Παρίσι. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η επιστροφή της Kia σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς, όπως η ίδια επισημαίνει, ρόλος που θα κληθεί να επωμιστεί το Carens το οποία στη […]

Με δυο παγκόσμιες και δύο ευρωπαϊκές πρεμιέρες «προσγειώνεται» η Kia στo floor του εκθεσιακού κέντρου Palais d’ Expo στο νοτιοδυτικό Παρίσι.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η επιστροφή της Kia σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς, όπως η ίδια επισημαίνει, ρόλος που θα κληθεί να επωμιστεί το Carens το οποία στη νέα, τρίτη γενιά του φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του Peter Schreyer και εναρμονίζεται με το σύγχρονο «πρόσωπο» της κορεατικής φίρμας.

Ανεξαρτήτως σχεδιαστικού προσανατολισμού, το πολυμορφικό μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο σε πενταθέσια και επταθέσια εκδοχή, υπόσχεται γενναιοδωρία σε πρακτικότητα και άνεση χάρη και στον πλούσιο αντίστοιχο εξοπλισμό του, καθώς και μια ευρεία γκάμα από συστήματα ασφαλείας που φιλοδοξούν να του δώσουν το προβάδισμα στο μυαλό του νέου οικογενειάρχη που θα αποτελέσει και το «target group» του.

Στη δημιουργία ενός οικογενειακού και ταυτόχρονα προσιτού προφίλ συντείνει και η γκάμα κινητήρων του Carens που θα περιλαμβάνει επιλογές με ισχύ από 115 έως και 177 ίππους και, όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα ξεκινά από τα 118 γρ./χλμ.

Χτίζοντας στην δυναμική παρουσία που κατέστησε ιδιαίτερα δημοφιλή και την προηγούμενη γενιά του στην Ευρώπη, το Kia pro-cee’d αποκαλύπτεται επίσης σε παγκόσμια πρώτη στη γαλλική έκθεση.

Η δεύτερη γενιά του τρίθυρου κορεατικού μοντέλου διατηρεί ανέπαφα την γκάμα κινητήρων και τις διαστάσεις της σε σχέση με την πεντάθυρη εκδοχή του, πλην του ύψους που μειώνεται κατά τέσσερα εκατοστά λόγω της πιο έντονης κλίσης στη γραμμή οροφής η οποία καταλήγοντας στο πλήρως ανασχεδιασμένο πίσω τμήμα και των στοιχείων που το συναποτελούν, διαμορφώνει το δυναμικότερο προφίλ του Kia pro-cee’d.

Την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα πραγματοποιεί και το Kia Optima Hybrid που συστήνεται ως το πρώτο βενζινοκίνητο υβριδικό της κατηγορίας του στην Ευρώπη. Συνδυάζοντας ένα δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με ηλεκτροκινητήρα 30 kW υπόσχεται συνδυαστική ισχύ 190 ίππων και κατανάλωση καυσίμου 5,4 λίτρων/100 χλμ. στοιχείο που μεταφράζεται σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 125 γρ./χλμ.

Την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό έδαφος πραγματοποιεί και η ανανεωμένη εκδοχή του Kia Sorento η οποία διαθέτει πλήρως ανασχεδιασμένο αμάξωμα και πλαίσιο συμπεριλαμβάνοντας στις διαθέσιμες επιλογές κινητήρα, ένα νέο μοτέρ βενζίνης με άμεσο ψεκασμό, χωρητικότητα 2,4 λίτρων και απόδοση 192 ίππους. Αναβαθαθμισμένοι θα είναι και οι πετρελαιοκινητήρες εμφανίζοντας βελτιωμένα μεγέθη σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα με τις βελτιώσεις στην εμφάνιση και στους κινητήρες το Kia Sorento υπόσχεται εμπλουτισμένο εξοπλισμό σε επίπεδο gadgets αλλά και ασφάλειας.

Ν.Κ

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024