Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mazda

Mazda

Η Mazda επεφύλαξε για το Παρίσι την πρεμιέρα της ναυαρχίδας της η οποία στη νέα γενιά της, υιοθετεί μια σειρά από σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν αιχμηρότερη από ποτέ είτε πρόκειται για την τετράθυρη είτε για την πρακτικότερη estate εκδοχή της, οι οποίες πραγματοποιούν αμφότερες την εκθεσιακή τους πρεμιέρα στη γαλλική πρωτεύουσα. Παράλληλα, οι τεχνολογίες […]

Η Mazda επεφύλαξε για το Παρίσι την πρεμιέρα της ναυαρχίδας της η οποία στη νέα γενιά της, υιοθετεί μια σειρά από σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν αιχμηρότερη από ποτέ είτε πρόκειται για την τετράθυρη είτε για την πρακτικότερη estate εκδοχή της, οι οποίες πραγματοποιούν αμφότερες την εκθεσιακή τους πρεμιέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, οι τεχνολογίες στις οποίες η Mazda αναφέρεται με το γενικό τίτλο SkyActiv με τις οποίες εξοπλίζεται το νέο Mazda6 σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους του υπόσχονται να του εξασφαλίσουν περισσότερη ισχύ αλλά και περισσότερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του.

Αξιοποιώντας μια σειρά από συστήματα όπως start/stop και στοχευμένες αναβαθμίσεις σε κινητήρα και κιβώτιο η συγκεκριμένη τεχνολογία υπόσχεται 20% περισσότερη εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά βενζινοκινητήρων της φίρμας.

Εν προκειμένω, την γκάμα κινητήρων του νέου Mazda6 θα αποτελέσουν δύο επιλογές βενζίνης και δύο πετρελαίου, τεχνολογίας SkyActiv. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για κινητήρα βενζίνης SkyActiv G 2,0 λίτρων σε εκδοχές απόδοσης 145 ίππων και 165 ίππων, ενώ στη δεύτερη, για τους SkyActiv D χωρητικότητας 2,2 λίτρων σε εκδοχές 150 και 175 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η “βάση” του Mazda6 όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τοποθετείται στα 108 γρ./χλμ. δίνοντας του το “πράσινο” προβάδισμα της κατηγορίας του.

Σε αυτό συμβάλλει ο εξοπλισμός του με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, i-Eloop, το οποίο διαθέτοντας εναλλάκτη έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και την παραμικρή στιγμή λειτουργίας του κινητήρα χωρίς φορτίο, παράγοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας η οποία, στη συνέχεια, διοχετεύεται σε πυκνωτή, τροφοδοτώντας όταν χρειαστεί περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα χωρίς να επιβαρύνεται από τη λειτουργία τους ο κινητήρας.

Σε παγκόσμια εκθεσιακή πρώτη στο Παρίσι βρίσκεται και η ανανεωμένη εκδοχή μίας ίσως από τις δημοφιλέστερες και μακροβιότερες roadster προτάσεις στον κόσμο.

Ο λόγος φυσικά για το MX-5 το οποίο πέρα από τη σχεδιαστική αναβάθμιση, ενσωματώνει μια σειρά από στοχευμένες βελτιώσεις που φιλοδοξούν να τονίσουν ακόμα περισσότερο τα δυναμικά στοιχεία της οδικής του συμπεριφοράς.

Έτσι, ενισχυμένη είναι η απόκριση του κινητήρα αλλά και το σύστημα πέδησης, ενώ πλέον το ιαπωνικό roadster ενσωματώνει στα στοιχεία εξοπλισμού του ενεργό καπό που αφενός ενισχύει το προφίλ των χαρακτηριστικών ασφάλειας και αφετέρου του χαρίζει την πρωτιά του είδους του στο συγκεκριμένο τομέα. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι οι παραπάνω βελτιώσεις-προσθήκες στο MX-5 δεν έχουν αυξήσει το βάρος του που διατηρείται στα ίδια επίπεδα.

Ν.Κ

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024