Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche

Porsche

Το μέλλον των υβριδικών προτάσεων της Porsche αποκαλύπτει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι η Panamera Sport Turismo concept. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την plug-in εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Panamera Hybrid, η οποία διακρίνεται από το λογότυπο “e-hybrid” που φέρει στα μπροστινά φτερά. Αποδίδοντας συνδυαστικά 416 ίππους, η Panamera Sport Turismo μπορεί να καλύψει […]

Το μέλλον των υβριδικών προτάσεων της Porsche αποκαλύπτει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι η Panamera Sport Turismo concept. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την plug-in εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Panamera Hybrid, η οποία διακρίνεται από το λογότυπο “e-hybrid” που φέρει στα μπροστινά φτερά. Αποδίδοντας συνδυαστικά 416 ίππους, η Panamera Sport Turismo μπορεί να καλύψει με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως και 30 χιλιόμετρα και να αναπτύξει ταχύτητες που αγγίζουν τα 130 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 3,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 82 γρ./χλμ. Επίσης, η φόρτιση των μπαταριών ιόντων-λιθίου μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιοδήποτε οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρική ενέργειας, μία διαδικασία που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Την αποδοτικότητα ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα diesel αξιοποιεί με τη σειρά της η Cayenne S Diesel. Η ισχυρότερη, μέχρι σήμερα, πετρελαιοκίνητη έκδοση του γερμανικού SUV αποδίδει 382 ίππους και 850 Nm ροπής, χωρίς ωστόσο η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να ξεπερνά τα 8,3 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 218 γρ./χλμ. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα των επιδόσεων, καθώς η πετρελαιοκίνητη Cayenne επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη πρεμιέρα των τετρακίνητων εκδόσεων της νέας 911, Coupe και Cabrio. Ελαφρύτερη κατά 65 κιλά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, η τετρακίνητη Porsche 911 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Την Carrera 4, με τον κινητήρων των 3,4 λίτρων και τους 350 ίππους και την Carrera 4S με τον κινητήρα των 3,8 λίτρων και τους 400 ίππους.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024