Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat

Seat

Στο περίπτερο της Seat στο Παρίσι φιλοξενείται σε παγκόσμια εκθεσιακή πρώτη η νέα γενιά του Seat Leon η οποία με αφετηρία την γνωστή πλατφόρμα του ομίλου VW MQB όπου βασίζονται το γνωστό -πλέον- Audi A3 αλλά και η προσεχώς πιο «οικεία» έβδομη γενιά του Golf, φιλοδοξεί να αποτελέσει την χρυσή τομή μεταξύ δυναμισμού και αποδοτικότητας […]

Στο περίπτερο της Seat στο Παρίσι φιλοξενείται σε παγκόσμια εκθεσιακή πρώτη η νέα γενιά του Seat Leon η οποία με αφετηρία την γνωστή πλατφόρμα του ομίλου VW MQB όπου βασίζονται το γνωστό -πλέον- Audi A3 αλλά και η προσεχώς πιο «οικεία» έβδομη γενιά του Golf, φιλοδοξεί να αποτελέσει την χρυσή τομή μεταξύ δυναμισμού και αποδοτικότητας σε κάθε επίπεδο, παρέχοντας παράλληλα περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές του.

Διαθέτοντας μια σειρά από σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που καλούνται να υποστηρίξουν την ταυτότητα ενός αυτοκινήτου όπου «το στυλ συναντά την πρακτικότητα» το Seat Leon έχει αυξήσει το μήκος του μεταξονίου του κατά έξι εκατοστά βελτιώνοντας την ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών αλλά και αυξάνοντας τον όγκο του χώρου αποσκευών κατά 40 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 380 λίτρα.

Παρ’ όλα αυτά το συνολικό μήκος του αμαξώματος δεν ακολουθεί την αύξηση του μεταξονίου, αντιθέτως, περιορίζεται κατά πέντε εκατοστά, στα 4,26 μέτρα, στοιχειοθετώντας την υπόσχεση της νέας γενιάς του ισπανικού μικρομεσαίου για περισσότερη ευελιξία.

Παράλληλα, στοιχεία όπως η μετακίνηση του μπροστινού άξονα κατά τέσσερα εκατοστά πιο μπροστά και η μείωση του συνολικού βάρους κατά 90 κιλά συμβάλλουν σε μια πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Σε επίπεδο κινητήρων η γκάμα βενζίνης θα ξεκινά από τον 1,2 TSI σε δύο εκδοχές των 86 και των 105 ίππων δίνοντας τη σκυτάλη στον TSI 1,4 λίτρων με 122 ίππους και κλείνοντας με τον TSI των 1,8 λίτρων απόδοσης 180 ίππων.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα ξεκινούν από τα 1,6 λίτρα και τον TDI κινητήρα των 105 ίππων ο οποίος στην έκδοχη Ecomotive, με την παρουσία Start/Stop και συστήματος ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, εκλύει 99 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα και ως αποτέλεσμα, απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Σταδιακά αναμένεται να προστεθούν στην γκάμα ένας ακόμα κινητήρας πετρελαίου 1,6 λίτρων με απόδοση 90 ίππους, ενώ στην περίπτωση του δίλιτρου TDI, αρχικά το Leon θα είναι διαθέσιμο με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του με απόδοση 150 ίππους για να προσθέσει στη συνέχεια στην γκάμα του ένα αντίστοιχης χωρητικότητας με απόδοση 184 ίππους και 380 Nm ροπής.

Το παρών στη γαλλική έκθεση δίνει και η νέα γενιά του Toledo, το συμπαγών διαστάσεων sedan ξεκινά την εμπορική του πορεία φιλοδοξώντας να αναβιώσει την επιτυχία της πρώτης και της δεύτερης γενιάς του.

Με μεταξόνιο 2,602 μ. -κατά 8,0 εκ. μεγαλύτερο σε σχέση με τη δεύτερη γενιά του- και συνολικό μήκος που φτάνει τα 4,48 μ. το Toledo υπόσχεται περισσότερο χώρο σε σχέση με το sedan παρελθόν του, ενώ προσθέτει στα χαρακτηριστικά του μια πρακτική hatchback θύρα πορτ μπαγκάζ η οποία δίνει πρόσβαση σε 500 λίτρα χωρητικότητας.

Σε επίπεδο κινητήρων το Seat Toledo, θα αντλήσει από τη δεξαμενή του γερμανικού ομίλου, περιλαμβάνοντας στην γκάμα του τα TSI μηχανικά σύνολα των 1,2 και 1,4 λίτρων με απόδοση 75 και 122 ίππων αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για την Ecomotive βενζινοκίνητη έκδοση όπου το TSI μηχανικό σύνολο των 1,2 λίτρων υπόσχεται εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 116 γρ./χλμ.

Τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Toledo θα εφοδιάζει αρχικά ένας TDI 1,6 λίτρων με απόδοση 105 ίππων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 104 γρ./χλμ. ενώ στη συνέχεια, από τα μέσα του 2013 θα προστεθεί και μια ακόμα εκδοχή του συγκεκριμένου κινητήρα με απόδοση 90 ίππων.

N.K

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024