Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ssangyong

Ssangyong

Ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο crossover παρουσιάζει η κορεατική φίρμα στη διεθνή έκθεση σε μια απόπειρα να ακολουθήσει το φιλικό προς το περιβάλλον ρεύμα της εποχής. Με διαστάσεις 4,16 μ. μήκος 1,79 μ. πλάτος και 1,675 μ. ύψος το e-XIV (electric − eXciting user Interface Vehicle) όπως ονομάζεται το πρωτότυπο αποτελεί μια συμπαγών διαστάσεων crossover πρόταση που […]

Ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο crossover παρουσιάζει η κορεατική φίρμα στη διεθνή έκθεση σε μια απόπειρα να ακολουθήσει το φιλικό προς το περιβάλλον ρεύμα της εποχής.

Με διαστάσεις 4,16 μ. μήκος 1,79 μ. πλάτος και 1,675 μ. ύψος το e-XIV (electric − eXciting user Interface Vehicle) όπως ονομάζεται το πρωτότυπο αποτελεί μια συμπαγών διαστάσεων crossover πρόταση που βασίζεται πάνω στο σχεδιαστικό κώδικα που η φίρμα παρουσίασε με τη σειρά πρωτοτύπων XIV του πρόσφατου παρελθόντος της προσθέτοντας του περισσότερα coupe στοιχεία όπως αποκαλύπτει η σχεδίαση της κεκλιμένης οροφής.

Η κατασκευή της τελευταίας από γυαλί στοχεύει στη βελτίωση της ορατότητας και της αίσθησης ευρυχωρίας του εσωτερικού του, ενώ, ταυτόχρονα, η ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών στοιχείων εξασφαλίζει με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ένα μέρος της ενέργειας που απαιτούν κάποια από τα συστήματα του αυτοκινήτου για τη λειτουργία τους, σε συμφωνία με το προφίλ του αυτοκίνητου ως ηλεκτροκίνητου εκτεταμένης αυτονομίας.

Το παραπάνω ισχυρισμό καλείται να στηρίξει ο συνδυασμός ενός ηλεκτροκινητήρα 80 kW που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 16 kWh και ο οποίος του εξασφαλίζει αυτονομία 80 χλμ. Όταν η ενέργεια των μπαταριών εξαντληθεί παρεμβαίνει ένας δικύλινδρος κινητήρας 1,0 λίτρου ο οποίος μέσω μιας γεννήτριας 20 kW επαναφορτίζει τις μπαταρίες εξασφαλίζοντας αυτονομία 600 χλμ.

Όσον αφορά τη φόρτιση των συστοιχιών ιόντων λιθίου μέσω του ηλεκτρικού δικτύου, η διαδικασία πλήρους φόρτισης απαιτεί τέσσερις ώρες, ενώ υπάρχει και η επιλογή ταχείας φόρτισης όπου αναπληρώνεται ένα μέρος της ενέργειας τους και η οποία διαρκεί 20 λεπτά. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο εγγυάται ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνούν τα 45 γρ./χλμ.

N.K

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024