Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3η Ε.Δ.: Ελευθεροχώρι

3η Ε.Δ.: Ελευθεροχώρι

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 13:39 π.μ. – 18,10 χλμ. (Δείτε το χάρτη) Από τις πιο κλασικές Ειδικές του Ράλι Ακρόπολις. Ξεκινά με σχετικά στενό κομμάτι, στη συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη, μέχρι που καταλήγει στη λίμνη, όπου αναμενόμενα μαζεύεται πλήθος θεατών. Στην πορεία στενεύει και ανηφορίζει, πριν περάσει σε ένα πολύ γρήγορο πατημένο κομμάτι στη δεύτερη […]

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
13:39 π.μ. – 18,10 χλμ.
(Δείτε το χάρτη)

Από τις πιο κλασικές Ειδικές του Ράλι Ακρόπολις. Ξεκινά με σχετικά στενό κομμάτι, στη συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη, μέχρι που καταλήγει στη λίμνη, όπου αναμενόμενα μαζεύεται πλήθος θεατών. Στην πορεία στενεύει και ανηφορίζει, πριν περάσει σε ένα πολύ γρήγορο πατημένο κομμάτι στη δεύτερη λίμνη, για να τερματίσει ύστερα από στενό κατηφορικό τμήμα μετά το χαρακτηριστικό μοναστήρι.

Ο Αντώνης Χατζημιχάλης προτείνει:
Αυτή η Ειδική περιλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια στο Ακρόπολις και οι θεατές το ξέρουν καλύτερα από τους οδηγούς! Στη λίμνη σκεφτόμασταν να κάνουμε μια Υπερειδική μέσα στην Ειδική, αλλά με τις πολλές βροχές έγινε βούρκος. Συνεπώς θα έχουμε ένα πέρασμα στη λίμνη, αλλά δεν παύει να είναι όμορφα. Είναι πολύ ωραίο μέρος και ειδικά για εκείνους που κατασκηνώνουν το βράδυ είναι καταπληκτικό. Οι θεατές μπορούν με τα πόδια να πάνε και πιο κάτω, αλλά ακόμα κι αν μείνουν στη λίμνη θα δουν ένα κομμάτι γύρω στα 800 μέτρα.

Ενδιάμεση πρόσβαση 1
Ανεβαίνοντας προς τον Μπράλο, στρίβετε αριστερά στον ομώνυμο κόμβο με κατεύθυνση προς Παλαιοχώρι. Στην πινακίδα «Παλαιοχώρι» μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Στα 2,6 χλμ., και αφού έχετε μπει στο Παλαιοχώρι, στρίβετε αριστερά προς Λίμνη Καλλιδρόμου Παλαιοχωρίου Δωριέων, όπου δεξιά υπάρχει ταβέρνα και αριστερά υποσταθμός της ΔΕΗ. Διασχίζετε το χωριό και ανηφορίζετε προς το βουνό Καλλίδρομο. Στα 3,4 χλμ. συναντάτε διασταύρωση, όπου στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο. Στο 10,35 χλμ. συναντάτε το 3,94 της Ε.Δ., όπου είναι η λίμνη με διαμόρφωση υπερειδικής. Σημειώστε ότι παρκάρετε 300 μ. πριν από το συγκεκριμένο χλμ. της Ε.Δ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ παρκάρετε και στις δύο πλευρές του δρόμου. Είναι ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ.

Ενδιάμεση πρόσβαση 2A+2B (Δείτε το Road Book)
Στην παλαιά Ε.Ο., μετά τα Καμένα Βούρλα, ακολουθείτε πορεία προς Ρεγκίνι. Μετά το Ρεγκίνι συναντάτε πινακίδα προς Καλλίδρομο – Μενδενίτσα – Ανάβρα. Στρίβετε δεξιά. Συνεχίζοντας ευθεία, διασχίζετε το Καλλίδρομο και ύστερα από 9,5 χλμ. φτάνετε στην είσοδο της Μενδενίτσας και στην ομώνυμη πινακίδα μηδενίζετε. Ακολουθείτε το road book, για να φτάσετε ύστερα από 4,40 χλμ. σε διασταύρωση, όπου, συνεχίζοντας ευθεία, 4 χλμ. μετά φτάνετε (A) στο 12,45 χλμ., ενώ, αν κατευθυνθείτε δεξιά, έπειτα από ένα χλμ. φτάνετε (B) στο 17,01 της Ειδικής.

Ενδιάμεση πρόσβαση 3Α+3Β (Δείτε το Road Book)
Στην παλαιά Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, ερχόμενοι από Θερμοπύλες ή από Καμένα Βούρλα, στην έξοδο προς Ανάβρα, και συγκεκριμένα στην αντίστοιχη πινακίδα, μηδενίζετε το χιλιομετρητή και βγαίνετε προς Ανάβρα. Ακολουθείτε το road book και ύστερα από 14,40 χλμ. φτάνετε σε διχάλα όπου δεξιά βρίσκετε το 13 χλμ. (Α) και αριστερά το 13,18 χλμ. (Β) της Ειδικής.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024