Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Που θα πάτε: Ο υπεύθυνος σχεδιασμού του αγώνα προτείνει

Που θα πάτε: Ο υπεύθυνος σχεδιασμού του αγώνα προτείνει

Αναζητώντας τα ομορφότερα και θεαματικότερα σημεία παρακολούθησης του Ράλι Ακρόπολις 2011, το in.gr ζήτησε από τον Αντώνη Χατζημιχάλη, υπεύθυνο σχεδιασμού του αγώνα, να κάνει τις δικές του προτάσεις. Με την πολυετή του εμπειρία και την άριστη γνώση των δρόμων του αγώνα, προτείνει τα εξής: Ειδική Διαδρομή 1 & 5: Θήβα 1 & 2 Στη Θήβα […]

Αναζητώντας τα ομορφότερα και θεαματικότερα σημεία παρακολούθησης του Ράλι Ακρόπολις 2011, το in.gr ζήτησε από τον Αντώνη Χατζημιχάλη, υπεύθυνο σχεδιασμού του αγώνα, να κάνει τις δικές του προτάσεις. Με την πολυετή του εμπειρία και την άριστη γνώση των δρόμων του αγώνα, προτείνει τα εξής:

Ειδική Διαδρομή 1 & 5: Θήβα 1 & 2
Στη Θήβα το θέαμα είναι ωραίο μέσα στο «πεδίο βολής», που οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν ένα σλάλομ και μετά από λίγη ώρα θα ξαναπεράσουν για να φτάσουν στον τερματισμό. Σχεδιάσαμε έτσι την Ειδική για να περνούν τα αυτοκίνητα δύο φορές μπροστά από τους θεατές στο «πεδίο βολής».

Ειδική Διαδρομή 2: Ελάτεια
Στα πρώτα της χιλιόμετρα η Ελάτεια προσφέρει πανοραμική θέα και οι θεατές μπορούν να βλέπουν τα αυτοκίνητα για περίπου τρία χιλιόμετρα. Επίσης, είναι ωραία από την πρόσβαση της Παναγίτσας. Οι θεατές μπορούν να περάσουν από την Παναγίτσα και να βγουν στο Ηρώο, όπου θα βρουν τα νερά. Τα έξι τελευταία χιλιόμετρα παλιά τα δίναμε ως δρόμο για αναγνωρίσεις, αλλά τώρα είναι δρόμος του αγώνα.

Ειδική Διαδρομή 3: Ελευθεροχώρι
Αυτή η Ειδική περιλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια στο Ακρόπολις και οι θεατές το ξέρουν καλύτερα από τους οδηγούς! Στη λίμνη σκεφτόμασταν να κάνουμε μια Υπερειδική μέσα στην Ειδική, αλλά με τις πολλές βροχές έγινε βούρκος. Συνεπώς θα έχουμε ένα πέρασμα στη λίμνη, αλλά δεν παύει να είναι όμορφα. Είναι πολύ ωραίο μέρος και ειδικά για εκείνους που κατασκηνώνουν το βράδυ είναι καταπληκτικό. Οι θεατές μπορούν με τα πόδια να πάνε και πιο κάτω, αλλά ακόμα κι αν μείνουν στη λίμνη θα δουν ένα κομμάτι γύρω στα 800 μέτρα.

Ειδική Διαδρομή 4: Ρεγκίνι

Οι θεατές μπορούν να τη συνδυάσουν με την Ελάτεια και να δουν και τις δύο Ειδικές. Αν επιλέξουν την πρόσβαση της Παναγίτσας στην Ελάτεια, έπειτα μπορούν να διασχίσουν ένα τμήμα περίπου 1.200 μέτρων και να περιμένουν για να δούν και το Ρεγκίνι ύστερα από περίπου δύο ώρες. Κι όσοι αργήσουν και δεν προλάβουν την Ελάτεια μπορούν να πάνε κατευθείαν στο Ρεγκίνι και να περάσουν με το αυτοκίνητό τους μέσα από την Ειδική, που κλείνει τρεις ώρες νωρίτερα από την εκκίνησή της – χωρίς να κάνουν τους αγωνιζόμενους και μας βγάλουν πέτρες!

Ειδική Διαδρομή 7 & 10: Κλένια – Μυκήνες 1 – 2

Όποια πρόσβαση κι αν ακολουθήσουν οι θεατές θα δουν ωραία κομμάτια της Ειδικής – τόσο από τον Άγιο Βασίλειο και από τη Στεφάνη θα συναντήσουν ωραία σημεία.

Ειδική Διαδρομή 8 & 11: Γυμνό 1 & 2
Αν οι θεατές μπουν στην Ειδική νωρίς, πριν κλείσει, μπορούν να πάνε στο 4,5 χλμ., το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα, από την εκκίνηση. Είναι σαν φίδι, με μεγάλη υψομετρική διαφορά και οι θεατές μπορούν να δουν το μεγαλύτερος μέρος από τα πρώτα 4,5 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Ειδική Διαδρομή 9 & 12: Κεφαλάρι 1 – 2
Από την αφετηρία, οι θεατές μπορούν να βλέπουν γύρω στα δυόμισι χιλιόμετρα, μαζί με την εκκίνηση. Ωραία είναι και από την πρόσβαση στο Κλημέντι, όπως και από το παλιό στοπ –καθότι φέτος αλλάξαμε το τελευταίο κομμάτι της Ειδικής- στη Βελίνα. Από εκεί οι θεατές μπορούν να διασχίσουν τα πεύκα και να βγουν μέσα στην Ειδική.

Ειδική Διαδρομή 14 & 16: Άγιοι Θεόδωροι 1 – 2
Υπάρχει πρόσβαση τόσο από την άσφαλτο, μέσα από τους Αγ. Θεοδώρους, όσο και από την Παναγία – αν και αυτή θέλει εντούρο η τζίπ. Δεν ξεκινάει από την Κινέτα αλλά πάνω από τη Νέα Πολιτεία και στα 4 χιλιόμετρα κουμπώνει στην παλιά Ειδική των Αγ. Θεοδώρων. Μετά τη Μονή Πραθίου κατεβαίνουμε στο ποτάμι και ο δρόμος στενεύει.

Ειδική Διαδρομή 15 & 17: Νέα Πίσια 1 – 2

Είναι 11 χιλιόμετρα της Ε.Δ. Μαυρολίμνη με αντίστροφη φορά. Έχουμε το χρόνο να την καθαρίσουμε, με τα χέρια διότι απαγορεύεται να βάλεις μηχανήματα, το Σάββατο. Οι θεατές μπορούν να πάνε μέσα από τα Πίσια, να περάσουν από την ταβέρνα «Ο Πλάνατος» και μετά από 3,5 χιλιόμετρα να φτάσουν στην Παναγία Φανερωμένη, όπου είναι το τεράστιο πλάτωμα. Εκεί βλέπουν και τη Μαυρολίμνη την Παρασκευή το απόγευμα και την Κυριακή τα Πίσια.

auto.in.gr

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024