Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα των Όσκαρ: ποιοι θα πάρουν το χρυσό αγαλματάκι; (infographic)

Η ώρα των Όσκαρ: ποιοι θα πάρουν το χρυσό αγαλματάκι; (infographic)

Η μεγάλη ώρα έχει φτάσει. Εκείνη που το Χόλιγουντ στρώνει το κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί τους διάσημους σταρ του, εκείνη που μπορεί να «χτίσει» μια καριέρα, εκείνη που κάποιοι λατρεύουν, αλλά οι περισσότεροι λατρεύουν να μισούν. Ο λόγος για τα Όσκαρ, τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αυτής της γιορτής του σινεμά που ειδικά φέτος στρέφει τα βλέμματα... στον εαυτό του, καθώς δύο από τις υποψήφιες ταινίες (Hugo και The Artist) μας μεταφέρουν λίγη από τη χρυσόσκονη των πρώτων ημερών του κινηματογράφου. Παρακολουθείστε από το in.gr την περιγραφή της απονομής σε πραγματικό χρόνο. Δείτε τις προβλέψεις μας.

Η μεγάλη ώρα έχει φτάσει. Εκείνη που το Χόλιγουντ στρώνει το κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί τους διάσημους σταρ του, εκείνη που μπορεί να «χτίσει» μια καριέρα, εκείνη που κάποιοι λατρεύουν, αλλά οι περισσότεροι λατρεύουν να μισούν. Ο λόγος για τα Όσκαρ, τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αυτής της γιορτής του σινεμά που ειδικά φέτος στρέφει τα βλέμματα… στον εαυτό του, καθώς δύο από τις υποψήφιες ταινίες (Hugo και The Artist) μεταφέρουν τον θεατή στην εποχή του βωβού σινεμά, μεταφέροντας μέχρι τις μέρες μας λίγη από τη χρυσόσκονη των πρώτων ημερών του κινηματογράφου.

Παρακολουθείστε από το in.gr την περιγραφή της απονομής σε πραγματικό χρόνο.

Μέχρι τότε, δίνουμε τις προβλέψεις μας:

Καλύτερη ταινία


Υποψήφιες ταινίες:
Εννέα τον αριθμό ταινίες διεκδικούν το πολύτιμο Χρυσό Αγαλματάκι: The Artist, Hugo, Οι Απόγονοι, Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά, Υπηρέτριες, Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Το Δέντρο της Ζωής, Το Άλογο του Πολέμου. Έχοντας κερδίσει όλα τα μεγάλα βραβεία των ενώσεων, το The Artist αυτή η μικρή βωβή ασπρόμαυρη κωμωδία, φαίνεται ότι δεν χάνει με τίποτα και μόνο το Hugo (και πολύ πιο πίσω οι Απόγονοι) μπορεί να το απειλήσει.

Θα το πάρει: The Artist
Θέλουμε να το πάρει: Hugo
Θα έπρεπε να είναι υποψήφιο (και δεν είναι): Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι

Σκηνοθεσίας

Υποψήφιοι: Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist), Τέρενς Μάλικ (Το Δέντρο της Ζωής), Αλεξάντερ Πέιν (Οι Απόγονοι), Μάρτιν Σκορσέζε (Hugo), Μεσάνυχτα στο Παρίσι (Γούντι Άλεν). Εδώ οι… βετεράνοι κονταροχτυπιούνται με το νέο αίμα. Και το δεύτερο μάλλον κερδίζει. Αν και θα θέλαμε να δούμε μία νίκη του Μάρτιν Σκορσέζε, η δυσκολία του να γυρίσεις μια βωβή ταινία μάλλον θα χαρίσει το αγαλματάκι στον Χαζαναβίσιους.

Θα το πάρει: Μισέλ Χαζαναβίσιους
Θέλουμε να το πάρει: Μάρτιν Σκορσέζε
Θα έπρεπε να είναι υποψήφιος (και δεν είναι): Ντέιβιντ Φίντσερ (Το Κορίτσι με το Τατουάζ)

Α’ Ανδρικού Ρόλου

Υποψήφιοι: Μπορεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ να εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στους Απόγονους του Αλεξάντερ Πέιν, αλλά αυτή δεν είναι η καλύτερη ερμηνεία της πεντάδας. Ο Ζαν Ντιζαρντέν δίνει πνοή στον Ζορζ Βαλεντίν του The Artist, έναν σταρ του βωβού σινεμά που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την έλευση του ήχου στις ταινίες. Πιθανότατα ο ρόλος αυτός θα χαρίσει το Όσκαρ στον ταλαντούχο Γάλλο. Εάν όχι, τότε ο Τζ.Κλούνεϊ μπορεί να ελπίζει. Κατά τα άλλα, υποψήφιοι στην κατηγορία είναι ο Μπραντ Πιτ (Moneyball), ο εξαιρετικός Γκάρι Όλντμαν (Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι) και η έκπληξη Νταμιέν Μπασίρ (A better life).

Θα το πάρει: Ζαν Ντιζαρτνέν
Θέλουμε να το πάρει: Ζαν Ντιζαρντέν
Θα έπρεπε να είναι υποψήφιος (και δεν είναι): Μάικλ Φασμπέντερ

Α’ Γυναικείου Ρόλου

Υποψήφιες: Θα καταφέρει η Μέριλ Στριπ να κερδίσει Όσκαρ για τρίτη φορά (έχοντας βραβευτεί συνολικά 17 φορές;) Ή μήπως οι πολλές της υποψηφιότητες και η δυνατή ερμηνεία της Βαϊόλα Ντέιβις στις Υπηρέτριες θα της στερήσουν το Όσκαρ; Η Σιδηρά Κυρία μπορεί να μην είναι καλή ταινία, η ερμηνεία της Στριπ, όμως, είναι εξαιρετική. Η Μισέλ Ουίλιαμς (Επτά Ημέρες με τη Μέριλιν), η Γκλεν Κλόουζ (Albert Nobbs) και η Ρούνεϊ Μάρα (Το κορίτσι με το τατουάζ) θα πρέπει να περιμένουν.

Θα το πάρει: Βαϊόλα Ντέιβις (Υπηρέτριες)
Θέλουμε να το πάρει: Μισέλ Ουίλιαμς (Επτά ημέρες με τη Μέριλιν)
Θα έπρεπε να είναι υποψήφια (και δεν είναι): Τίλντα Σουίντον (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν)

Β’ Ανδρικού Ρόλου

Υποψήφιοι: Καμία έκπληξη δεν αναμένεται στην κατηγορία του Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Κρίστοφερ Πλάμερ έχει σαρώσει όλα τα βραβεία και αναμένεται να πάρει και το Όσκαρ. Υποψήφιοι είναι ακόμα οι: Κένεθ Μπράνα (Επτά Μέρες με τη Μέριλιν), Νι Νόλτε (Warrior), Τζόνα Χιλ (Moneyball), Μαξ Φον Σίντοου (Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά), Κρίστοφερ Πλάμερ (Οι Πρωτάρηδες).

Θα το πάρει: Κρίστοφερ Πλάμερ
Θέλουμε να το πάρει: Μαξ Φον Σίντοου
Θα έπρεπε να είναι υποψήφιος (και δεν είναι): Άλμπερτ Μπρουκς (Drive)

Β΄Γυναικείου Ρόλου

Υποψήφιες: Εδώ κονταροχτυπιούνται οι «Υπηρέτριες» Τζέσικα Τσαστέιν (η οποία πρωταγωνίστησε παντού φέτος) και Οκτάβια Σπένσερ. Αν και η Οκτάβια Σπένσερ θεωρείται ως φαβορί, αυτή αποτελεί μια κατηγορία που παραδοσιακά συναντάμε εκπλήξεις. Η Μπερενίς Μπεζό του The Artist δεν θα πρέπει να αποκλείει ένα Όσκαρ. Υποψήφια είναι και η Τζάνετ ΜακΤίερ (Albert Nobbs) και η Μελίσα ΜακΚάρθι (Φιλενάδες).

Θα το πάρει: Μπερενίς Μπεζό
Θέλουμε να το πάρει: Τζάνετ ΜακΤίερ
Θα έπρεπε να είναι υποψήφιος (και δεν είναι): Σαλίν Γούντλεϊ (Οι Απόγονοι)

Πρωτότυπου Σεναρίου

Υποψήφιοι: The Artist, Φιλενάδες, Margin Call, Μεσάνυχτα στο Παρίσι και Ένας Χωρισμός διεκδικούν το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Θα το πάρει: Μεσάνυχτα στο Παρίσι (εκτός και αν η επιτυχία του Artist παρασύρει και την κατηγορία αυτή)
Θέλουμε να το πάρει: Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Διασκευασμένου Σεναρίου

Υποψήφιοι: Οι Απόγονοι, Hugo, Αι Ειδοί του Μαρτίου, Moneyball, Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι

Θα το πάρει: Οι Απόγονοι
Θέλουμε να το πάρει: Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι
Θα έπρεπε να είναι υποψήφιο (και δεν είναι): Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν

Καλύτερη animated ταινία

Υποψήφιες: Kung Fu Panda 2, Γάτος Σπιρουνάτος, Rango, Τσίκο και Ρίτα, A cat in Paris

Θα το πάρει: Rango
Θέλουμε να το πάρει: Τσίκο και Ρίτα
Θα έπρεπε να είναι υποψήφιο (και δεν είναι): Οι περιπέτειες του Τεν-Τεν

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024