Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «αυλαίες» του Φεστιβάλ

Οι «αυλαίες» του Φεστιβάλ

Με ένα ερωτικό γράμμα στο... Παρίσι ανοίγει το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο ρίχνει αυλαία με μια μουσική γαλλική ταινία. Ταινία έναρξης το Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Γούντι Άλεν και ταινία λήξης το Les Bien-aimés του Κριστόφ Ονορέ.

Με ένα ερωτικό γράμμα στο… Παρίσι ανοίγει το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο ρίχνει αυλαία με μια μουσική γαλλική ταινία.

Ο Γούντι Άλεν εξερευνά τη γαλλική πρωτεύουσα στο Μεσάνυχτα στο Παρίσι -ταινία έναρξης του Φεστιβάλ.

Γυρισμένη στο Παρίσι στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η ταινία είχε ρόλο -έστω και μικρό- και για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

Το Μεσάνυχτα στο Παρίσι είναι μια τυπική γουντιαλενική ταινία που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού (Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς), οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι το Παρίσι για ένα ρομαντικό διάλειμμα από την καθημερινότητα. Εκείνος (ένας ολίγον τι νευρωτικός ήρωας, στα πρότυπα των περισσότερων ταινιών του Γούντι Άλεν) αρχίζει να εξερευνά την πόλη τη νύχτα και ανακαλύπτει το άλλο πρόσωπο του Παρισιού.

Ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό χαρακτήρισε την ταινία «μια ερωτική επιστολή στο Παρίσι».

Το Φεστιβάλ θα ρίξει αυλαία με μία γαλλική ταινία. Στο Les Bien-aimés ο Κριστόφ Ονορέ παρουσιάζει τις ιστορίες δύο γυναικών. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Κατρίν Ντενέβ, η κόρη της Κιάρα Μαστρογιάνι και η Λουντβίν Σανιέ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, το Les Bien-aimés είναι «μία ταινία από έναν από τους πιο ταλαντούχους και πρωτότυπους νέους κινηματογραφιστές της γενιάς του» και τονίζουν ότι κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το Φεστιβάλ.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024