Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καρδιά του σινεμά χτυπά στις Κάννες, που υποδέχονται πλήθος αστέρων

Η καρδιά του σινεμά χτυπά στις Κάννες, που υποδέχονται πλήθος αστέρων

Ηλιόλουστος ο καιρός στις Κάννες, όπου από τις 11 έως τις 22 Μαΐου θα παρελάσει όλη η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού σινεμά. Η αφίσα του 64ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «φιλοξενεί» τη Φέι Νταναγουέι και τραβάει τα βλέμματα όσων κάνουν τη βόλτα τους στην Κρουαζέτ. Έξω από την αίθουσα Λιμιέρ το κόκκινο χαλί έχει στρωθεί περιμένοντας να περπατήσουν πάνω του διάσημοι σταρ.

Ηλιόλουστος ο καιρός στις Κάννες, όπου από τις 11 έως τις 22 Μαΐου θα παρελάσει όλη η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού σινεμά. Η αφίσα του 64ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «φιλοξενεί» τη Φέι Νταναγουέι και τραβάει τα βλέμματα όσων κάνουν τη βόλτα τους στην Κρουαζέτ.

Γνωστοί σκηνοθέτες και πλήθος λαμπερών σταρ αναμένεται να κατακλύσουν φέτος την γαλλική Ριβιέρα για να παραστούν στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μπραντ Πιτ, ο Σον Πεν, η Κατρίν Ντενέβ, η Πενέλοπε Κρουθ, ο Τζόνι Ντεπ, ο Τζουντ Λο και η Ούμα Θέρμαν είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που θα χαρίσουν τη λάμψη τους στο φετινό Φεστιβάλ.

Έξω από την αίθουσα Λιμιέρ το κόκκινο χαλί έχει στρωθεί, περιμένοντας να περπατήσουν πάνω του διάσημοι σταρ.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν, Μεσάνυχτα στο Παρίσι.

Υψηλές είναι οι προσδοκίες ότι την προβολή της ταινίας θα παρακολουθήσει και η Πρώτη Κυρία, Κάρλα Μπρούνι -μετά του συζύγου της Νικολά Σαρκοζί;-, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των μέτρων ασφαλείας στη γαλλική λουτρόπολη.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος, βέβαια, μιας και στο φετινό Φεστιβάλ θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού και το La Conquete, ταινία που περιγράφει την άνοδο του Νικολά Σαρκοζί στην εξουσία, την αναγόρευσή του σε υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας το 2002 και την εκλογή στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2007. Η άνοδος αυτή συνοδεύεται, βέβαια, από μυστικές συμφωνίες, προδοσίες και έρωτες, παρουσιάζοντας ένα πορτρέτο του Γάλλου ηγέτη που λίγο θα τον ικανοποιούσε.

Κατά τα άλλα, ανάμεσα στις ταινίες που θα παρουσιαστούν είναι και το πολυαναμενόμενο Tree of Life, η νέα ταινία του σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ, με πρωταγωνιστή τους Μπραντ Πιτ και Σον Πεν, ενώ στις Κάννες θα προβληθούν -εκτός συναγωνισμού- και οι τέταρτοι, τρισδιάστατοι Πειρατές της Καραϊβικής, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Δανός Λαρς Φον Τρίερ παρουσιάζει στις Κάννες το δραματικό φιλμ Melancholia στο οποίο παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Κίφερ Σάδερλαντ και Κίρστεν Νταντ. Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ σκηνοθετεί το La piel que habito (Το δέρμα στο οποίο ζω). Την Ιταλία εκπροσωπεί ο Νάνι Μορέτι με την ταινία Habemus Papam, όπου παρακολουθούμε την σχέση ενός «αναποφάσιστου» Πάπα με τον ψυχοθεραπευτή του.

Στο Αγόρι με το ποδήλατο οι Βέλγοι αδελφοί Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν σκηνοθετούν την Σεσίλ ντε Φρανς στον ρόλο της κοινωνικής λειτουργού που αναλαμβάνει την προστασία ενός ανήλικου αγοριού που εγκατέλειψε ο πατέρας του.

Ο Σον Πεν ερμηνεύει έναν «συνταξιούχο» ροκ σταρ στην ταινία του Πάολο Σορεντίνο This Must Be the Place.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου και θα ρίξει αυλαία με την ταινία The Beloved, όπου πρωταγωνιστεί η Κατρίν Ντενέβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024