Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναμνήσεις ενός προέδρου

Αναμνήσεις ενός προέδρου

Χιλιάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ θα φτάσουν στις Κάννες. Στελέχη εταιρειών παραγωγής, διάσημοι σταρ θα καταλύσουν στο Carlton και τα άλλα ξενοδοχεία της Κρουαζέτ, ενώ την ασφάλεια της πόλης έχουν αναλάβει να διασφαλίσουν εκατοντάδες αστυνομικοί. Τα πράγματα δεν ήταν, όμως, πάντα έτσι. O 81 ετών πρόεδρος του Φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ θυμάται.

Χιλιάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ θα φτάσουν στις Κάννες. Στελέχη εταιρειών παραγωγής, διάσημοι σταρ θα καταλύσουν στο Carlton και τα άλλα ξενοδοχεία της Κρουαζέτ, ενώ την ασφάλεια της πόλης έχουν αναλάβει να διασφαλίσουν εκατοντάδες αστυνομικοί. Τα πράγματα δεν ήταν, όμως, πάντα έτσι.

O 81 ετών πρόεδρος του Φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ θυμάται την πρώτη φορά που βρέθηκε στις Κάννες, το 1964. «Ήταν σαν μια μικρή αποικία» είπε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου δημοσιογράφοι, γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο».

Αν και από την αρχή σχεδόν το Φεστιβάλ προσέλκυε τους διάσημους σταρ, η κατάσταση ήταν πιο χαλαρή.

«Οι σταρ περπατούσαν στην παραλία και συγχρωτίζονταν με το κοινό» λέει ο Ζακόμπ, ο οποίος για την 65η διοργάνωση έχει ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ με σκηνές πίσω από την προετοιμασία του Φεστιβάλ.

Τα πάντα άλλαξαν, λέει, όταν έκανε την εμφάνισή της η τηλεόραση.

Φέτος, περισσότεροι από 4.600 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα καλύψουν την διοργάνωση. Στην πόλη έχουν τοποθετηθεί 261 κάμερες για να παρακολουθούν τους 200.000 ανθρώπους που θα βρίσκονται στη γαλλική Ριβιέρα στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι περισσότεροι έχουν έρθει για να δουν τους λαμπερούς αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Κρουαζέτ. Φέτος, ανάμεσά τους θα είναι ο Μπραντ Πιτ, η Τζέσικα Τσαστέιν και η Νικόλ Κίντμαν.

Ο Ζιλ Ζακόμπ παραδέχεται ότι οι διασημότητες αποτελούν βασικό στοιχείο του Φεστιβάλ. «Εξαιτίας τους μπορούμε να παρουσιάζουμε ενδιαφέροντες σκηνοθέτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024