Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο κόσμος του Τζακ Κέρουακ είναι πολύ επίκαιρος σήμερα» λένε οι συντελεστές του «Στον Δρόμο»

«Ο κόσμος του Τζακ Κέρουακ είναι πολύ επίκαιρος σήμερα» λένε οι συντελεστές του «Στον Δρόμο»

Πρεμιέρα έκανε στις Κάννες η πολυαναμενόμενη ταινία του Βάλτερ Σάλες, On the Road. Αν και είχε θεωρηθεί αρχικά ως ένα από τα φαβορί, η ταινία απογοήτευσε και θεωρήθηκε κουραστική. Οι πρωταγωνιστές της Κρίστεν Στούαρτ, Κίρστεν Ντανστ και Βίγκο Μόρτενσεν βρέθηκαν στην Κρουαζέτ για την προώθησή της και αναφέρθηκαν στον επίκαιρο κόσμο του Τζακ Κέρουακ. Στις Κάννες και η Κάιλι Μινόγκ για την προώθηση της ταινίας Holy Motors. Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης της ταινίας, Λέος Καράξ, μίλησε για το σινεμά και για το κοινό.

Πρεμιέρα έκανε στις Κάννες η πολυαναμενόμενη ταινία του Βάλτερ Σάλες, On the Road. Αν και είχε θεωρηθεί αρχικά ως ένα από τα φαβορί, η ταινία απογοήτευσε και θεωρήθηκε κουραστική. Οι πρωταγωνιστές της Κρίστεν Στούαρτ, Κίρστεν Ντανστ και Βίγκο Μόρτενσεν βρέθηκαν στην Κρουαζέτ για την προώθησή της και αναφέρθηκαν στον επίκαιρο κόσμο του Τζακ Κέρουακ.

«Ξαναδιάβασα το βιβλίο για τα γυρίσματα της ταινίας και κατάλαβα πόσο επίκαιρο είναι για τον σημερινό κόσμο. Και σήμερα διακρίνουμε μια αίσθηση απόρριψης της οικονομικής κρίσης και των αρχών από τους νέους ανθρώπους» είπε.

«Ήταν λοιπόν μια πολύ ευτυχής συγκυρία για την κυκλοφορία της ταινίας. Τόσο οι άνθρωποι της γενιάς μου, που έχουν διαβάσει το βιβλίο με νοσταλγία, όσο και οι πιο νέοι μπορούν να ταυτιστούν με εκείνη την περίοδο και με αυτά που συνέβαιναν. Αυτό που μου άρεσε είναι το πεδίο που αφήνει ανοιχτό για πολλαπλές ερμηνείες» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός που υπήρξε γοητευτικότατος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Ο Βάλτερ (Σάλες, ο σκηνοθέτης) δημιούργησε κάτι πραγματικά πρωτότυπο με αυτούς τους χαρακτήρες, δεν τους αντέγραψε απλά» δήλωσε.

Για τον χαρακτήρα της μίλησε η Κρίστεν Στούαρτ, γνωστή και ως Μπέλα του Twilight. «(Η Μαριλού) δεν είναι επαναστάτρια, είναι απλά ο εαυτός της. Βασικός της στόχος είναι να είναι ανθρώπινη. Για μένα αντιπροσωπεύει το πνεύμα του βιβλίου» είπε η ηθοποιός.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι εργάστηκε με τους ηθοποιούς σε ένα κλίμα συνεχούς αυτοσχεδιασμού.

«Μας πήρε οκτώ χρόνια για να κάνουμε την ταινία. Σκεφτήκαμε, μάλιστα, να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ που θα λειτουργούσε ως βάση. Η ιστορία αναφέρεται στην περίοδο που οδηγεί στην Beat Generation. Χαρτογραφεί την κοινωνική και πολιτική αφύπνιση δύο νέων που ανακαλύπτουν μια νέα και άγνωστη ανθρωπογεωγραφία» είπε.

Αν και πολυαναμενόμενη, η ταινία πήρε μάλλον κακές κριτικές. Η εφημερίδα The Guardian αναφέρεται στον «κουραστικό αέρα της ταινίας που αυτοσυγχαίρει τον εαυτό της» και τις δίνει μόνο δύο αστεράκια. Μιλά, πάντως, για έναν «φανταστικό» Βίγκο Μόρτενσεν.

Στην πρεμιέρα της ταινίας παρών ήταν και ο σύντροφος της Στούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος βρίσκεται στις Κάννες για να προωθήσει τη δική του ταινία, το Cosmopolis. Πάντως, οι δύο τους έφτασαν με διαφορά αρκετής ώρας.

Η Κάιλι Μινόγκ στην Κρουαζέτ

Στις Κάννες βρέθηκε και η ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ για να προωθήσει την ταινία Holy Motors του σκηνοθέτη Λέος Καράξ.

Ερωτηθείς για τις κινηματογραφικές αναφορές στην ταινία του, ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης είπε:

«Το σινεμά είναι σαν ένα νησί, σαν ένα πανέμορφο νησί με ένα τεράστιο νεκροταφείο. Κάποιες φορές όμως θέλεις να το αφήσεις, να πας στην στεριά να πιεις ένα ποτό. Κι αυτό λέγεται ζωή. Η ταινία μου είναι μία ταινία για τη ζωή».

Ο Λ.Καράξ αναφέρθηκε και στη σχέση του με το κοινό: «Δεν ξέρω τι σημαίνει «κοινό». Είναι μια ομάδα ανθρώπων που θα πεθάνουν σύντομα; Δεν μου αρέσει και δεν κάνω ταινίες για το κοινό. Κάνω ιδιωτικά φιλμ. Εάν κάποιος θέλει να μπει στον κόσμο τους είναι καλεσμένος μου. Φυσικά και θέλω ο κόσμος να δει τις ταινίες μου. Αλλά δεν με ενδιαφέρει αν θα τους αρέσουν. Εάν αρέσουν έστω και σε έναν, τότε είμαι ευτυχισμένος.

Η ταινία του Καράξ δίχασε τους κριτικούς. Πολλοί έκαναν πάντως λόγο για αριστούργημα που «απειλεί» τον Μίκαελ Χάνεκε στη διεκδίκηση του Χρυσού Φοίνικα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024