Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ριψοκίνδυνη και ερωτική Νικόλ Κίντμαν τραβά τα βλέμματα στις Κάννες

Μια ριψοκίνδυνη και ερωτική Νικόλ Κίντμαν τραβά τα βλέμματα στις Κάννες

Ο ρόλος της στο Paperboy του Λι Ντάνιελς θεωρείται προκλητικός, μια «υπερ-σεξουαλική Μπάρμπι» όπως τον χαρακτήρισαν κάποιοι. Και ταυτόχρονα θαρραλέος. Η Νικόλ Κίντμαν ήρθε στις Κάννες και τράβηξε τα βλέμματα. Η ίδια δηλώνει ότι θέλει να σπρώχνει τον εαυτό της στα άκρα. «Θέλω να δίνομαι σε ρόλους απρόβλεπτους και επικίνδυνους» δήλωσε. Διαβάστε το Αφιέρωμα του in.gr στις Κάννες.

Ο ρόλος της στο Paperboy του Λι Ντάνιελς θεωρείται προκλητικός, μια «υπερ-σεξουαλική Μπάρμπι» όπως τον χαρακτήρισαν κάποιοι. Και ταυτόχρονα θαρραλέος. Η Νικόλ Κίντμαν ήρθε στις Κάννες και τράβηξε τα βλέμματα. Η ίδια δηλώνει ότι θέλει να σπρώχνει τον εαυτό της στα άκρα.

Στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, η Νικόλ Κίντμαν δήλωσε: «Θέλω να σπρώχνω τον εαυτό μου όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα και σε σημεία απαγορευτικά, ριψοκίνδυνα. Θέλω να δίνομαι σε ρόλους απρόβλεπτους ή επικίνδυνους».

«Αλλιώς, αναρωτιέμαι τι νόημα θα είχε η δουλειά μου και ποιος ο λόγος να συνεχίζω να την κάνω στην ηλικία που είμαι; Το να αποτύχω δεν με πειράζει καθόλου, αυτό που θα με πείραζε είναι να μην προσπαθήσω να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω» είπε η ηθοποιός.

Η Κίντμαν ερμηνεύει μια γυναίκα που υπόσχεται να δώσει πληροφορίες σε έναν δημοσιογράφο για μια μεγάλη υπόθεση που αφορά έναν θανατοποινίτη.

Στην ταινία επιδίδεται σε αυνανισμό μπροστά σε έναν θανατοποινίτη, ενώ δεν λείπουν οι σκηνές άγριους σεξ.

Η ηθοποιός δήλωσε ότι το βασικό στη δουλειά της είναι να έχεις «τυφλή εμπιστοσύνη» στον σκηνοθέτη.

Η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα του Πίτερ Ντέξτερ και σε αυτήν πρωταγωνιστούν εκτός από την Κίντμαν, ο Ζακ Έφρον, ο Μάθιου Μακ Κόναχι και ο Τζον Κιούζακ.

Αρχικά η ταινία επρόκειτο να γυριστεί από τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και να αποτελέσει την πρώτη ταινία του επί αμερικανικού εδάφους. Όταν αυτό το σχέδιο δεν προχώρησε, ο Λι Ντάνιελς -σκηνοθέτης του επίσης σκληρού Precious- ανέλαβε τη σκηνοθεσία.

«Ο στόχος δεν ήταν να αισθάνομαι άνετα» είπε ο Ζακ Έφρον. «Ο χαρακτήρας που ερμηνεύω είναι ένας νεαρός, αφελής άνδρας που μαθαίνει καλύτερα πώς να κατανοεί τον κόσμο» πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να έχω και άλλες κινηματογραφικές εμπειρίες, να περάσω κάποια σύνορα. Ήμουν μια λευκή σελίδα για να γράψει πάνω της ο Λι Ντάνιελς» είπε ο νεαρός ηθοποιός που μετά από κάποιες νεανικές και μελό ταινίες αναζητά πιο σκοτεινούς ρόλους.

Ο νεαρός ηθοποιός, ο οποίος δέχθηκε πολλά κοπλιμέντα από τους συνεργάτες του για το πόσο όμορφος είναι, μίλησε και για τη συνεργασία του με την Νικόλ Κίντμαν. «Πέρασα τέλεια στο γύρισμα. Ήμουν πολλά χρόνια ερωτευμένος μαζί της και σάς το εξομολογούμαι!»

«Το The Paperboy δεν είναι ερωτική ταινία, αλλά έχει μια ερωτική πλευρά. Στον Λι αρέσει να εξετάζει αυτά που βρίσκονται ανάμεσα στις γραμμές» δήλωσε ο Μάθιου Μακ Κόναχι.

Η ταινία αναφέρεται, επίσης, στον ρατσισμό της δεκαετίας του 1960.

Λέει ο σκηνοθέτης: «Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, από το πουθενά. Εμείς οι Αφροαμερικανοί συχνά έχουμε δύο πρόσωπα. Το πιο προσαρμοσμένο πρόσωπο που βγάζουμε προς τα έξω και το πρόσωπο της Αφρικής που κρατάμε κοντά στην καρδιά μας. Κι εγώ αυτούς τους ανθρώπους τους γνωρίζω καλά. Αυτή τη διάσταση ήθελα να δείξω».

«(Ο Λι Ντάνιελς) σε οδηγεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις, στα άκρα καθεμιάς, μέχρι που σε κάνει να μην ξέρεις πώς να αισθανθείς: νιώθεις ταυτόχρονα ερωτισμό, απέχθεια, θυμό, αηδία και φτάνεις να γελάς απελπισμένα. Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που αναζητά» είπε ο Τζον Κιούζακ.

Η ταινία δίχασε στις Κάννες. Άλλοι τη βρήκαν απίστευτα αστεία και σκληρή, ένα «νουάρ για τη Φλόριντα» -όπως έγραψε ο Guardian- και άλλοι υπερβολική.

Πρεμιέρα έκανε και το Επτά Μέρες στην Αβάνα, μια σπονδυλωτή ταινία που παρακολουθεί την καθημερινότητα στην σύγχρονη πρωτεύουσα της Κούβας.

Στην αίθουσα Debussy η ατμόσφαιρα θύμιζε πάρτι και οι συντελεστές ανέβηκαν καταχειροκροτούμενοι στη σκηνή για να παρουσιάσουν τη δική τους ματιά στην Αβάνα.

Για την ταινία, επτά μεγάλα ονόματα ανέλαβαν να σκηνοθετήσουν από μία μικρού μήκους ταινία: Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Γκασπάρ Νοέ, Ελία Σουλεϊμάν, Εμίρ Κουστουρίτσα, Λοράν Καντέ, Χούλιο Μέντεμ και Πάμπλο Τραπέρο εξετάζουν με τον φακό τους τις αλλαγές σε μία Κούβα που αλλάζει.

Η ταινία συμμετέχει στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024