Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τη λάμψη του «Υπέροχου Γκάτσμπι» ξεκίνησε το Φεστιβάλ των Καννών

Με τη λάμψη του «Υπέροχου Γκάτσμπι» ξεκίνησε το Φεστιβάλ των Καννών

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Μπαζ Λούρμαν και η Κάρεϊ Μάλιγκαν περπάτησαν στο κόκκινο χαλί του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, για την πρεμιέρα της ταινίας Γκάτσμπι που προβλήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ σήκωσε επισήμως αυλαία την Τετάρτη το βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι τις 26 Μαΐου με ταινίες, πρεμιέρες και λαμπερές παρουσίες.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Μπαζ Λούρμαν και η Κάρεϊ Μάλιγκαν περπάτησαν στο κόκκινο χαλί του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, για την πρεμιέρα της ταινίας Γκάτσμπι που προβλήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι συντελεστές. «Βρισκόμουν σε ένα τρένο στη Σιβηρία και είχα ένα αντίτυπο του βιβλίου. Το διάβασα. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Στην εποχή που ζούμε, πιστεύω ότι δεν μπορούμε παρά να εμπνευστούμε από την ιστορία του Γκάτσμπι και να την δούμε διαφορετικά» είπε ο αυστραλός σκηνοθέτης.

«Στο τέλος της (πρεμιέρας της) ταινίας μία γυναίκα με κοίταξε και μου είπε: «Ήρθα από το Βερμόντ για να δω τι κάνατε με το βιβλίο του παππού μου». Πάγωσα. Πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο Σκοτ θα είναι πολύ περήφανος για αυτή την ταινία». Είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που έχω λάβει».

«Ο Γκάτσμπι αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι άνθρωποι σήμερα εξακολουθούν να προσπαθούν να αναλύσουν το μυθιστόρημα, να ερμηνεύσουν κάθε γραμμή, αποτελεί ένα είδος ατελείωτης αναζήτησης. Θέλαμε να διαμορφώσουμε εκ νέου τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος. Είναι συναρπαστικό να δουλεύουμε με ένα κείμενο αυτού του διαμετρήματος» είπε από την πλευρά του ο Ντι Κάπριο.

Το βράδυ το καστ και οι συντελεστές αψήφησαν τη βροχή και βρέθηκαν στο κόκκινο χαλί του Palais des Festivals για την πρεμιέρα της ταινίας.

Είχε προηγηθεί η τελετή έναρξης με οικοδέσποινα την ηθοποιό Οντρέι Τοτού, η οποία απευθύνθηκε στις… καρδιές των θεατών.

«Καρδιές έτοιμες να γοητευτούν, να συγκινηθούν, να θαυμάσουν, να σταματήσουν, είτε είναι είτε δεν είναι έτοιμες για την περίσταση, καρδιές εδώ και καρδιές αλλού, καρδιές που έχουν αγαπήσει το σινεμά από την ημέρα που μία ταινία, η πρώτη ταινία, τους μετέφερε στον έβδομο ουρανό» είπε.

Συνδέοντας τη φράση αυτή με το Φεστιβάλ και τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής (φέτος είναι ο Σπίλμπεργκ) η Τοτού είπε ότι γι’ αυτήν η ταινία αυτή είναι ο Ε.Τ. και αυτό το παράξενο πλάσμα «που συνέχιζε να επαναλαμβάνει «Να καλέσω σπίτι, να καλέσω σπίτι»».

Ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ ανέβηκε στη σκηνή και καταχειροκροτήθηκε (με το κοινό να στέκεται όρθιο), ενώ την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Στη συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής, ο Σπίλμπεργκ είχε δηλώσει: «Η γνώμη μου είναι πολύ ξεκάθαρη: συνέχεια κρίνουμε, συνέχεια κρίνουμε ταινίες που βλέπουμε στο σινεμά, τις αξιολογούμε και προσπαθούμε να δούμε τι είναι διαφορετικό σε αυτές. Οι ταινίες συναγωνίζονται συνεχώς η μία την άλλη για την προσοχή του θεατή».

Φέτος μέλη της κριτικής επιτροπής είναι η Νικόλ Κίντμαν, η Ναόμι Καβάσε, ο Ντανιέλ Οτέιγ, η Βίντια Μπαλάν, ο Κριστιάν Μουντζίου, ο Κρίστοφ Βαλτς και ο Ανγκ Λι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024