Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το «Παρελθόν» του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί συνεχίζονται οι Κάννες

Με το «Παρελθόν» του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί συνεχίζονται οι Κάννες

Ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απασχολεί η... κινηματογραφική ληστεία κοσμημάτων τεράστιας αξίας από ξενοδοχείο των Καννών, η Κρουαζέτ συνεχίστηκε με την ταινία του Ασγκάρ Φαραντί (Ένας Χωρισμός), The Past, η οποία συγκέντρωσε θετικές κριτικές.

Ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απασχολεί η… κινηματογραφική ληστεία κοσμημάτων τεράστιας αξίας από ξενοδοχείο των Καννών, η Κρουαζέτ συνεχίστηκε με την ταινία του Ασγκάρ Φαραντί (Ένας Χωρισμός), The Past, η οποία συγκέντρωσε θετικές κριτικές.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο σκηνοθέτης μίλησε για την «εθνικότητα» του κινηματογράφου και τη λογοκρισία.

«Όπου και να εργάζομαι στον κόσμο, είμαι και παραμένω ιρανός κινηματογραφιστής. Είναι δύσκολο να βάλεις εθνική ταμπέλα σε ένα έργο τέχνης. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα πρέπει καν να κάνουμε αυτή την ερώτηση, καθώς η απάντηση δεν είναι σημαντική. Το πιο σημαντικό είναι η σχέση ανάμεσα στον θεατή και την ταινία. Κάθε θεατής μπορεί να κάνει την ταινία δικιά του» είπε ο ιρανός κινηματογραφιστής.

Ερωτηθείς για την λογοκρισία, δήλωσε: «Υπάρχουν δύο είδη λογοκρισίας: η επίσημη λογοκρισία και η αυτολογοκρισία που είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Όταν φεύγω από την χώρα μου, οι περιορισμοί δεν με βαραίνουν πια, αλλά εξακολουθώ να υφίσταμαι όρους που είναι πέρα από τον έλεγχό μου. Προσπαθώ να το δω αυτό ως προσόν, παρά ως εμπόδιο και προσπαθώ να απαντήσω με δημιουργικό τρόπο» πρόσθεσε.

«Στο τέλος καταλήξαμε να δουλεύουμε ο ένας στη γλώσσα του άλλου. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που ξεπερνούσε το επίπεδο των λέξεων» δήλωσε ο Αλί Μοσαφά.

Η υπόθεση του The Past έχει ως εξής: Μετά από χωρισμό τεσσάρων ετών, ο Αχμάντ επιστρέφει από την Τεχεράνη στο Παρίσι, μετά από αίτημα της συζύγου του Μαρί, προκειμένου να υπογράψουν τα χαρτιά του διαζυγίου. Στη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στη Γαλλία παρατηρεί τις συγκρούσεις στη σχέση της Μαρί με την κόρη της Λουσί και αποφασίζει να τις βοηθήσει να βελτιώσουν τη σχέση τους. Σύντομα, μυστικά του παρελθόντος θα έρθουν στο φως.

Η ταινία έλαβε θετικές κριτικές. «Η επόμενη ταινία του Ασγκάρ Φαραντί μετά το οσκαρικό Ένας Χωρισμός, είναι ένα λεπτοδουλευμένο, νευρώδες δράμα που ανατέμνει μπλεγμένες και περίπλοκες σχέσεις» γράφει ο Guardian.

«Όπως το οσκαρικό «Ένας χωρισμός», η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί αποτελεί ένα εξαιρετικά πλασμένο οικογενειακό μελόδραμα, στο οποίο το τέλος ενός γάμου είναι απλώς η αρχή κάποιου άλλου πράγματος» γράφει το Variety, «με σήμα κατατεθέν ηθική πολυπλοκότητα, ο Φαραντί παραδίδει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό δράμα, στο οποίο τα παιδιά είναι τα θύματα» γράφει ο Hollywood Reporter.

Η ταινία είναι ένα από τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024