Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι στις κινηματογραφικές Κάννες

Ταξίδι στις κινηματογραφικές Κάννες

Το Φεστιβάλ είναι μόνο η αφορμή για μια επίσκεψη στη γαλλική Ριβιέρα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες κινηματογραφόφιλοι συνωστίζονται στην Κρουαζέτ, πίνουν τον καφέ τους στη διάσημη λεωφόρο, καταλύουν στα πολυτελή ξενοδοχεία και ψωνίζουν στα ακριβά καταστήματα της πόλης. Αφού κάνουν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί, οι σταρ ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να λιαστούν στο Σεν Τρόπε.

Το Φεστιβάλ είναι μόνο η αφορμή για μια επίσκεψη στη γαλλική Ριβιέρα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες κινηματογραφόφιλοι συνωστίζονται στην Κρουαζέτ, πίνουν τον καφέ τους στη διάσημη λεωφόρο, καταλύουν στα πολυτελή ξενοδοχεία και ψωνίζουν στα ακριβά καταστήματα της πόλης. Αφού κάνουν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί, οι σταρ ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να λιαστούν στο Σεν Τρόπε.

Στις Κάννες τα κοκτέιλ ρέουν άφθονα και τα πάρτι σε γιοτ καθημερινότητα για τους δεκάδες αστέρες που φτάνουν στην Κρουαζέτ.

Από τα πολυτελή ξενοδοχεία, στα μικρά κιόσκια για παγωτό και από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις των εστιατορίων στις όμορφες παραλίες της Κυανής Ακτής, οι επισκέπτες των Καννών μπορούν να είναι σίγουροι ότι το Φεστιβάλ αποτελεί αφορμή για ένα όμορφο ταξίδι.

Εάν, πάντως, κάποιος προτιμά κάτι πιο ήρεμο, υπάρχει πάντα το –κοντινό- χωριό Μοζάν, με πλούσια γαστρονομική παράδοση.

Hot spots των Καννών

Le Festival

Εκεί συγκεντρώνεται η ελίτ των Καννών. Βρίσκεται στο μέσον της Λα Κρουαζέτ και οι διάσημοι σταρ σπεύδουν να πάρουν εκεί το πρωινό τους.

Το La Terrasse, το lounge bar στην ταράτσα του ξενοδοχείου Palais Stéphanie, μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο με προσκλήσεις.

Carlton Intercontinental: Το Μπελ Επόκ ξενοδοχείο των Καννών, έχει ιστορία σχεδόν ενός αιώνα. Τα πολυτελή 326 δωμάτιά του κάνουν τη διαμονή μια μοναδική εμπειρία. Διαθέτει θέα στην Κρουαζέτ. Επιλογή για αστέρες και βιομηχάνους.

Hotel Majestic. Το 5 αστέρων ξενοδοχείο των Καννών έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει τους Ράσελ Κρόου, Τιμ Μπάρτον, Γκαέλ Γκαρθία Μπερνάλ και άλλους.

Το Νeat βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Palais des Festivals. Ατμοσφαιρικό περιβάλλον και δημιουργική κουζίνα.

Félix: ένα από τα διάσημα εστιατόρια των Καννών. Βρίσκεται στην λεωφόρο Κρουαζέτ, δίπλα στο ξενοδοχείο Carlton.

Hotel du Cap-Eden Roc: Πρόκειται για τον παραθαλάσσιο παράδεισο των σταρ, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και απίστευτης πολυτέλειας.

Στην παραλία του Ritz Carlton διοργανώνονται πάρτι όπου συμμετέχουν πολλές διασημότητες. Εκεί δεν αποκλείεται να δει κανείς σταρ όπως ο Τζέραλντ Μπάτλερ και η Ζιλιέτ Μπινός.

Στο πολυτελές Martinez μπορεί κανείς τα βράδια να απολαύσει σαμπάνια με τη συνοδεία πιάνου, ενώ στο εστιατόριο La Palme D’ Or διαθέτει ποικιλία πιάτων εμπνευσμένα από τη μεγάλη οθόνη.

Πίτσα μπορεί να βρει κανείς στο Caffe Roma. Κοντά σε αυτό βρίσκεται ένας τηλεφωνικός κατάλογος που θυμίζει ρολό φιλμ. Ένα ακόμα στοιχείο ότι οι Κάννες αποτελούν κινηματογραφικό προορισμό.

Μια επίσκεψη αξίζει να κάνει κανείς στην συνοικία Λε Σουκέ, παλιά γειτονιά των ψαράδων. Εκεί θα βρει κανείς δεκάδες εστιατόρια, ενώ στην κορυφή του η θέα του κόλπου των Καννών είναι εξαιρετική. Η μεσαιωνική παλιά πόλη χτίστηκε εκεί που βρίσκονταν παλιά οι ρωμαϊκές και οι γενοβέζικες εγκαταστάσεις. Ο πύργος και το φρούριο της πόλης προστάτευαν τους ντόπιους ψαράδες από τις επιθέσεις.

Για παγωτό μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Ile de la Glace (4 Avenue de Grasse). Βρίσκεται απέναντι από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα και είναι ιταλικής ιδιοκτησίας. Μία από τις γεύσεις που μπορεί να βρει κανείς είναι το Frizzantino (γλυκό λευκό κρασί). Εναλλακτικά, το Vilfeu (14 rue Bivouac-Napoleon) προσφέρει 80 γεύσεις παγωτού, ανάμεσά τους και κάκτο!

Με λεωφορείο μπορεί κανείς να πάει στο Le Cannet, όπου βρίσκεται το μουσείο Bonnard, αφιερωμένο στον ζωγράφο Πιέρ Μπονάρντ που έζησε και εμπνεύστηκε τα έργα του κάτω από το φως της Μεσογείου.

Κοντά στις Κάννες υπάρχουν και τα νησάκια Λερίν, δύο από τα οποία δεν κατοικούνται. Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί μόλις 15 λεπτά από τις Κάννες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024