Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα σχόλια για την ταινία του Γ.Λάνθιμου, The Killing of a Sacred Deer

Τα πρώτα σχόλια για την ταινία του Γ.Λάνθιμου, The Killing of a Sacred Deer

Θετικότατα τα πρώτα σχόλια για την ταινία «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου που προβλήθηκε στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Αρκετοί ήταν αυτοί που παρομοίασαν την ταινία με το σινεμά του Μίκαελ Χάνεκε και εκείνο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ενώ ο Έρικ Κον του Indiewire ανέφερε ότι η ταινία κάνει τον «Κυνόδοντα» να μοιάζει «βαρετός».

Θετικότατα τα πρώτα σχόλια για την ταινία «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου που προβλήθηκε στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Τα σχόλια ανήρτησαν στο Twitter δημοσιογράφοι και μπλόγκερ που βρέθηκαν στην δημοσιογραφική προβολή της ταινίας.

Αρκετοί ήταν αυτοί που παρομοίασαν την ταινία με το σινεμά του Μίκαελ Χάνεκε και εκείνο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ενώ ο Έρικ Κον του Indiewire ανέφερε ότι η ταινία κάνει τον «Κυνόδοντα» να μοιάζει «βαρετός».

Ορισμένοι, μάλιστα, δίνουν ως φαβορί την Νικόλ Κίντμαν για βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για την παρουσία της σε αυτή την ταινία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίντμαν είναι το πρόσωπο του Φεστιβάλ, με τέσσερις ταινίες στις Κάννες, δύο από τις οποίες προβάλλονται στο Διαγωνιστικό Τμήμα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν έλλειψαν και ορισμένες αποδοκιμασίες στην δημοσιογραφική προβολή της ταινίας -συνηθισμένο φαινόμενο για το Φεστιβάλ των Καννών.

Το «The Killing of a Sacred Deer» είναι η δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με σταθερό συνεργάτη τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν και Αλίσια Σιλβερστόουν αλλά και μια πλειάδα ελλήνων συνεργατών.

Η νέα ταινία είναι εμπνευσμένη από τον μύθο της Ιφιγένειας και αφορά έναν χειρουργό, που προσπαθεί να εντάξει στην οικογένειά του έναν έφηβο, γεγονός που θα ταράξει την ιδεατή ζωή του.

Πολλοί είναι αυτοί που «στοιχηματίζουν» ότι ο έλληνας σκηνοθέτης θα φύγει από τις Κάννες με κάποιο από τα μεγάλα βραβεία -γιατί όχι και με τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα.



Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024