Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάννες 2017: Η «επιστροφή» της Σοφία Κόπολα

Κάννες 2017: Η «επιστροφή» της Σοφία Κόπολα

Για «επιστροφή» της Σοφία Κόπολα κάνουν λόγο οι κριτικοί που βρίσκονται στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ, Κίρστεν Ντανστ και Ελ Φάνινγκ πρωταγωνιστούν στην ταινία «The Beguiled», η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στις Κάννες.

Για «επιστροφή» της Σοφία Κόπολα κάνουν λόγο οι κριτικοί που βρίσκονται στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ, Κίρστεν Ντανστ και Ελ Φάνινγκ πρωταγωνιστούν στην ταινία «The Beguiled», η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στις Κάννες.

Για «φεμινιστικό ψυχόδραμα» κάνει λόγο ο Πήτερ Μπράντσοου του βρετανικού The Guardian, δίνοντας στην εφημερίδα τέσσερα αστέρια. «Φανταστική» χαρακτηρίζει το Indiewire την ταινία, ενώ ο Ρόμπι Κόλιν του Telegraph έγραψε ότι «η Κόπολα έχει “κλαδεύσει” σχεδόν όλα όσα βρίσκονται έξω από τη ζώνη άνεσής της και έπειτα απόσταξε την πλοκή σε μια λεπτή, εκλεπτυσμένη και επικριτικά αστεία ιστορία για την ηθική, στην οποία μια δεμένη κοινότητα γυναικών αποσταθεροποιείται από έναν άνθρωπο, με φρικτά τρομακτικές συνέπειες… κυρίως για αυτόν».

Ο Νικόλα Γκροζντάνοβιτς του The Playlist χαρακτηρίζει την ταινία ως ένα «υπέροχα φωτογραφημένο, φεμινιστικό παραμύθι του Αμερικανικού Εμφυλίου. Η καλύτερη ταινία της Κόπολα από το Lost in Translation», αποθεώνοντας την Νικόλ Κίντμαν, η οποία με αυτή την ταινία και με το The Killing of a Sacred Deer του Γιώργου Λάνθιμου θεωρείται ένα από τα φαβορί για βραβείο ερμηνείας.

Σε συνέντευξή της, η Κίντμαν «υποσχέθηκε» να γυρίζει ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα κάθε 18 μήνες. Στη συνέντευξη Τύπου του The Beguiled προσπάθησε να εξηγήσει: «Μόλις το 4,2% των γυναικών γύρισαν μεγάλες ταινίες το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της ομάδας Women in Film». «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να υποστηρίζουμε τις γυναίκες σκηνοθέτιδες. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν όσο περνά ο χρόνος, αλλά όλοι συνεχίζουν να λένε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει».

Η ταινία της Κόπολα βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τόμας Κάλιναν, το οποίο είχε μεταφερθεί και παλαιότερα στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ.

Στο διαγωνιστικό τμήμα προβλήθηκε και η ταινία Rodin, η οποία έλαβε πολύ κακές κριτικές, με τον Guardian να δίνει στην ταινία ένα αστέρι με τον Π.Μπράντσοου να γράφει για την ταινία του Ζακ Ντοϊγιόν, ότι «το μόνο πάθος που θα προκύψει από αυτή την απίστευτα βαρετή βιογραφία είναι εκείνο του κοινού που θα ζητάει τα λεφτά του πίσω». Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Βενσάν Λιντόν επικεντρώνεται στην ερωτική ιστορία του Ροντέν με την Καμίλ Κλοντέλ.

Αντιθέτως, πολύ καλές κριτικές απέσπασε το The Gentle Creature του Σεργκέι Λοζνίτσα, με αρκετούς κριτικούς να σημειώνουν ότι πρόκειται για μία από τις «δυνατές» συμμετοχές του διαγωνιστικού τμήματος. Για ένα «σκληρό ρεαλιστικό δράμα» κάνει λόγο ο Guardian, δίνοντας στην ταινία τέσσερα αστέρια, ενώ άλλοι μιλούν για έναν «ρωσικό εφιάλτη». Το The Wrap χαρακτηρίζει την ταινία ως μία «φιλόδοξη ιστορία ρωσικής διαφθοράς».

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024