Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Συγγραφέας

Η Συγγραφέας

Η ιστορία της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ είναι γνωστή. Πρόκειται για μια ιστορία για το πώς μια γυναίκα μπορεί να γίνει η αυτοδημιούργητη ηρωίδα μιας ιστορίας επιτυχίας που από τη φτώχεια καταλήγει να ζει σε κάστρο (κυριολεκτικά!).

Η ιστορία της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ είναι γνωστή. Πρόκειται για μια ιστορία για το πώς μια γυναίκα μπορεί να γίνει η αυτοδημιούργητη ηρωίδα μιας ιστορίας επιτυχίας που από τη φτώχεια καταλήγει να ζει σε κάστρο (κυριολεκτικά!).

Η νεαρή Τζόαν Ρόουλινγκ ήταν μια μητέρα μόνη, που μόλις είχε πάρει διαζύγιο, ζούσε με το επίδομα της πρόνοιας και έπασχε από κλινική κατάθλιψη.

Σε ένα ταξίδι με το τρένο από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο, της ήρθε η εικόνα ενός αγοριού με ένα σημάδι στο μέτωπο.

Μέχρι να τελειώσει το ταξίδι της, η Τζόαν Ρόουλινγκ είχε συλλάβει και αρκετούς από τους άλλους χαρακτήρες. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα σκεφτόταν και τα υπόλοιπα στοιχεία του μαγικού κόσμου της και θα πραγματοποιούσε ένα λεπτομερές σχεδιάγραμμα για το κάθε βιβλίο.

Οι δυσκολίες δεν είχαν, βέβαια, τελειώσει. Αφού απορρίφθηκε οκτώ φορές, τελικά ο Χάρι Πότερ (γιατί αυτό ήταν αγόρι με το σημάδι στο μέτωπο) βρήκε το «λογοτεχνικό» του σπίτι στον οίκο Blloomsbury.

Η Ρόουλινγκ επέλεξε να υπογράψει ως Τζ.Κ. και όχι ως Τζόαν, φοβούμενοι ότι εάν κάποιος έβλεπε γυναικείο όνομα στο εξώφυλλο, μπορεί να μην αγόραζε τα βιβλία της. Δεν χρειαζόταν, βέβαια, να ανησυχεί.

Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» κυκλοφόρησε στα ράφια των βρετανικών βιβλιοπωλείων στις 30 Ιουνίου 1997.

Ακολούθησαν έξι ακόμα τόμοι που μετέτρεψαν το βιβλίο σε ένα παγκόσμιο λογοτεχνικό και εισπρακτικό φαινόμενο, κάνοντας πάμπλουτη και διάσημη την συγγραφέα του.

Η ίδια έχει αφήσει πίσω της τις κακές ημέρες, έχει ξαναπαντρευτεί, ζει σε ένα μεγάλο υποστατικό.

Όσο για το γράψιμο; Η ίδια λέει ότι έχει αφήσει πίσω της τον Χάρι Πότερ. Πολλοί είναι αυτοί που δεν το πιστεύουν και η άποψή τους ενισχύεται από το γεγονός ότι πρόσφατα εγκαινίασε την ιστοσελίδα Pottermore όπου οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ μπορούν να βρουν τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.

Σκοπεύει να συνεχίσει να γράφει βιβλία για παιδιά, λέγοντας ότι θέλει να δημιουργήσει και άλλους ήρωες. Το αν θα γίνουν τόσο κλασικοί όσο ο Χάρι Πότερ μένει να αποδειχθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024