Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χάρι Πότερ ανά έτος

Ο Χάρι Πότερ ανά έτος

Από τα 11 έως τα 18 πέρασαν επτά χρόνια. Μέσα σε αυτά ο Χάρι Πότερ έζησε και ανέμελες σχολικές στιγμές, μεγάλωσε, ωρίμασε, κλήθηκε να αντιμετωπίσει εχθρούς μεγαλύτερους από αυτούς που του αναλογούσαν. Μαθαίνοντας κάθε φορά κάτι ακόμα.

Από τα 11 έως τα 18 πέρασαν επτά χρόνια. Μέσα σε αυτά ο Χάρι Πότερ έζησε και ανέμελες σχολικές στιγμές, μεγάλωσε, ωρίμασε, κλήθηκε να αντιμετωπίσει εχθρούς μεγαλύτερους από αυτούς που του αναλογούσαν. Μαθαίνοντας κάθε φορά κάτι ακόμα.

Έτος Πρώτο (Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος)

Ο Χάρι Πότερ ζει στο ντουλάπι κάτω από τη σκάλα του σπιτιού στην οδό Πριβέτ. Εκεί τον έχουν εξορίσει οι θείοι του, οι οποίοι του έχουν πει ότι οι γονείς του πέθαναν σε δυστύχημα. Όταν φτάσει 11 ετών ο Χάρι θα λάβει μια επιστολή που θα τον καλεί στο σχολείο Χόγκουαρτς για μαγείες και ξόρκια. Πηγαίνοντας εκεί θα μάθει ότι είναι διάσημος μάγος και αυτός που θεωρείται ότι νίκησε τον Βόλντεμορτ, έναν σκοτεινό και πολύ δυνατό μάγο που τρομοκρατούσε τον μαγικό κόσμο. Θα ενταχθεί στον κοιτώνα Γκρίφιντορ, θα γνωρίσει τον Ρον και την Ερμιόνη, θα ανακαλύψει την κλίση του στο Κουίντιτς και θα πρέπει να βρει τη Φιλοσοφική Λίθο πριν αυτή πέσει σε πιο επικίνδυνα χέρια.

Έτος Δεύτερο (Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά)

Ο Χάρι επιστρέφει με τρόπο επεισοδιακό στο Χόγκουαρτς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ενώ όλα ξεκινούν καλά μια σειρά επιθέσεις από ένα παράξενο πλάσμα, αναστατώνει το σχολείο. Ένα ημερολόγιο που έχει πέσει σε λάθος χέρια θα βοηθήσει τον Χάρι και τους φίλους του στην Κάμαρα με τα Μυστικά και θα του δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον αντίπαλο του, τον Βόλντεμορτ.

Έτος Τρίτο (Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν)

Μια απόδραση από την φυλακή Αζκαμπάν τρομοκρατεί το μαγικό κόσμο. Κι ενώ όλοι μιλούν για έναν επικίνδυνο δραπέτη, κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να πει την αλήθεια στον Χάρι Πότερ. Εκείνος σοκάρεται όταν τελικά μαθαίνει ότι υπεύθυνος για τον θάνατο των γονιών του ήταν ο νονός του… Σείριος Μπλακ που φαίνεται να τον κυνηγά, θέλοντας εκδίκηση για τα χρόνια που πέρασε στη φυλακή. Όλα δεν είναι, όμως, όπως δείχνουν και αυτό θα φανεί σύντομα, στην πρώτη πραγματικά σκοτεινή περιπέτεια της σειράς.

Έτος Τέταρτο (Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς)

Με τον Σείριο εξαφανισμένο, το Χόγκουαρτς ετοιμάζεται για το Τρίαθλο Μαγείας, ένα μαγικό πρωτάθλημα ανάμεσα στα διασημότερα σχολεία μαγείας του κόσμου. Κι ενώ ο Χάρι Πότερ δεν μπορεί να λάβει μέρος, το Κύπελλο της Φωτιάς που επιλέγει τους υποψήφιους έχει άλλη γνώμη και τον θεωρεί πρωταθλητή. Για τον Χάρι θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι με πολύ σκοτεινή κατάληξη.

Έτος Πέμπτο (Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα)

Έχοντας βιώσει ήδη μια απώλεια, ο Χάρι ανακαλύπτει ότι η επιστροφή του Βόλντεμορτ έχει κρατηθεί μυστική από το υπουργείο Μαγείας, το οποίο διορίζει την Ντολόρες Άμπριτζ ως νέα καθηγήτρια Σκοτεινών Τεχνών. Εκείνη αρνείται να διδάξει πρακτικές γνώσεις άμυνας ενάντια στη μαύρη μαγεία, οδηγώντας τους Ρον, Ερμιόνη και Χάρι να δημιουργήσουν έναν επίλεκτο «στρατό» με στόχο την προετοιμασία που πρόκειται να ξεσπάσει. Την ίδια ώρα ο Χάρι υποφέρει από οράματα με τον Βόλντεμορτ, τα οποία παρερμηνεύει με τραγικές συνέπειες.

Έτος Έκτο (Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ)

Έχοντας χάσει ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο, Χάρι Πότερ αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την σκληρή αλήθεια. Ο νεαρός μάγος ανακαλύπτει ένα βιβλίο που ανήκε στον «Ημίαιμο Πρίγκιπα», την ώρα που μαθαίνει πολλά πράγματα για το παρελθόν του και για το μέλλον του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024