Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρι Πότερ και «Περηφάνεια και Προκατάληψη», τα βιβλία που ξαναδιαβάζουν οι Βρετανοί

Χάρι Πότερ και «Περηφάνεια και Προκατάληψη», τα βιβλία που ξαναδιαβάζουν οι Βρετανοί

Περίπου το 80% των Βρετανών έχουν ξαναδιαβάσει ένα από τα βιβλία της σειράς του Χάρι Πότερ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιλέξουν και πάλι ένα από τα βιβλία αυτά. Στα ξαναδιαβασμένα περιλαμβάνονται το Περηφάνεια και Προκατάληψη και το Τζέιν Έιρ.

38

Περίπου το 80% των Βρετανών έχουν ξαναδιαβάσει ένα από τα βιβλία της σειράς του Χάρι Πότερ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιλέξουν και πάλι ένα από τα βιβλία αυτά, προκύπτει από έρευνα.

Επίσης πολλά από τα βιβλια που ξαναδιαβάζονται συχνά είναι ορισμένα έργα της κλασικής λογοτεχνίας, όπως το Περηφάνεια και Προκατάληψη της Τζέιν Όστιν και το Τζέιν Έιρ της Σαρλότ Μπροντέ.

Στον κατάλογο των δέκα ξαναδιαβασμένων και ξαναδιαβασμένων βιβλίων περιλαμβάνονται τα βιβλία του Τόλκιν Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών και Χόμπιτ, ο Κώδικας Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν, το 1894 του Τζορτζ Όργουελ, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπροντέ και το Catch-22 του Τζόζεφ Χέλερ.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως τα ξαναδιαβάζουν γιατί είναι καταπληκτικές ιστορίες που δεν τους κουράζουν ποτέ, ενώ κάθε φορά που τα διαβάζουν ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο σε αυτά.

Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό των λογοτεχνικών βραβείων Costa (πρώην Whitbread), έδειξε πως το 77% των 2.000 αναγνωστών έχει ξαναδιαβάσει ένα βιβλίο και το 17% δήλωσε πως έχει διαβάσει το αγαπημένο του έργο πάνω από πέντε φορές.

Ακόμα το 43% των αναγνωστών τόνισαν πως ξέρουν αν θα τελειώσουν ένα βιβλίο αμέσως μετά το πρώτο κεφάλαιο.

Τα βραβεία Costa απονέμονται στα πιο απολαυστικά βιβλία της περασμένης χρονιάς από συγγραφείς που ζουν στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Οι φετινοί υποψήφιοι θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα. Πέρυσι τιμήθηκε με το βραβείο η Στέφ Πένι για το βιβλίο της Η Αδελφότητα των Λύκων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024