Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας

Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας

Πέντε σκηνοθέτες διαφορετικού ύφους και καταβολών. Το μπαλετικό έπος του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο σκηνοθέτης των ερμηνειών Ντέιβιντ Ο' Ράσελ, ο «καινούριος» που έφτιαξε την ταινία της χρονιάς Τομ Χούπερ, ο Ντέιβιντ Φίντσερ να στήνει αριστοτεχνικά ένα αριστούργημα από το τίποτα και οι «συνήθεις ύποπτοι» αδελφοί Κοέν σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν το γουέστερν. Ιδού οι πέντε υποψήφιοι καλύτερης σκηνοθεσίας. Φαβορί στην κατηγορία, από την οποία λείπει ο Κρίστοφερ Νόλαν, οι Τομ Χούπερ και Ντέιβιντ Φίντσερ.

Πέντε σκηνοθέτες διαφορετικού ύφους και καταβολών. Το μπαλετικό έπος του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο σκηνοθέτης των ερμηνειών Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ, ο «καινούριος» που έφτιαξε την ταινία της χρονιάς Τομ Χούπερ, ο Ντέιβιντ Φίντσερ να στήνει αριστοτεχνικά ένα αριστούργημα από το τίποτα και οι «συνήθεις ύποπτοι» αδελφοί Κοέν σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν το γουέστερν. Ιδού οι πέντε υποψήφιοι καλύτερης σκηνοθεσίας. Φαβορί στην κατηγορία, από την οποία λείπει ο Κρίστοφερ Νόλαν, οι Τομ Χούπερ και Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ντάρεν ΑρονόφσκιΜαύρος Κύκνος»)

Αν και ο Ντάρεν Αρονόφσκι δεν μπορεί να απειλήσει πραγματικά τους Τομ Χούπερ και Ντέιβιντ Φίντσερ, η Ακαδημία αναγνώρισε τη σκηνοθετική του ματιά και τη δυσκολία της ενορχήστρωσης του μπαλετικού δράματος Μαύρος Κύκνος και του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης έχει δώσει και άλλες καλές στιγμές («Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο», «Ο Παλαιστής»), θα πρέπει μάλλον να περιμένει μία άλλη χρονιά για να κερδίσει το Όσκαρ.

Ντέιβιντ Ο’ ΡάσελThe Fighter»)

Οι υποψηφιότητες για το The Fighter «παρέσυραν» και τον σκηνοθέτη, ο οποίος δεν διεκδικεί το βραβείο σκηνοθεσίας με ιδιαίτερες αξιώσεις. Ο Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ («Three Kings») κατάφερε, πάντως, να αποσπάσει από τους ηθοποιούς του εξαιρετικές ερμηνείες.

Τομ ΧούπερΟ Λόγος του Βασιλιά»)

Αν και διαθέτει ελάχιστη πείρα στο χώρο του σινεμά, ο Τομ Χούπερ κατάφερε να κερδίσει πλήθος βραβείων και να γίνει ένα από τα μεγάλα φαβορί της κατηγορίας. Κατάφερε, μάλιστα, να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών, ενώ η ταινία του έχει λάβει πλήθος βραβείων. Απέναντι του θα βρει τον Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ντέιβιντ Φίντσερ The Social Network»)

Το άλλο μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, με μια Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας ήδη στο τσεπάκι του. Οι πιθανότητες για νίκη του αυξάνονται από το γεγονός ότι αν και υπήρξε και κατά το παρελθόν υποψήφιος (για τον «Μπέντζαμιν Μπάτον») δεν είχε καταφέρει τότε να κερδίσει. Ο μόνος που μπορεί να τον «απειλήσει» είναι ο «αρχάριος» Τομ Χούπερ.

Τζόελ και Ίθαν Κοέν («Αληθινό Θράσος»)

Αγαπημένα παιδιά της Ακαδημίας, οι αδελφοί Κοέν είναι «παλιές καραβάνες» των Όσκαρ, μιας και διαθέτουν πλήθος υποψηφιοτήτων και βραβείων. Το «Αληθινό Θράσος», ως κατώτερο άλλων ταινιών που έχουν κάνει κατά το παρελθόν οι αδελφοί Κοέν, θα φύγει μάλλον χωρίς το χρυσό αγαλματάκι -τουλάχιστον στην κατηγορία της σκηνοθεσίας.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024