Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Λόγος του Βασιλιά» σάρωσε (και) τα BAFTA

Ο «Λόγος του Βασιλιά» σάρωσε (και) τα BAFTA

Με επτά βραβεία έφυγαν από την τελετή απονομής των βρετανικών βραβείων BAFTA οι συντελεστές της αριστουργηματικής ταινίας «Ο Λόγος του Βασιλιά». Η ταινία κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης βρετανικής ταινίας, α' ανδρικού ρόλου (Κόλιν Φερθ), β' ανδρικού ρόλου (Τζέφρι Ρας), β' γυναικείου ρόλου (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ), καλύτερης μουσικής, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στο Social Network, ενώ το βραβείο α' γυναικείου ρόλου απέσπασε η Νάταλι Πόρτμαν («Μαύρος Κύκνος»).

Με επτά βραβεία έφυγαν από την τελετή απονομής των βρετανικών βραβείων BAFTA οι συντελεστές της αριστουργηματικής ταινίας «Ο Λόγος του Βασιλιά».

Η ταινία κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης βρετανικής ταινίας, α’ ανδρικού ρόλου (Κόλιν Φερθ), β’ ανδρικού ρόλου (Τζέφρι Ρας), β’ γυναικείου ρόλου (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ), καλύτερης μουσικής, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στο «Social Network», ενώ το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου απέσπασε η Νάταλι Πόρτμαν («Μαύρος Κύκνος»).

«Μου αρέσει να έρχομαι εδώ» δήλωσε ο Κόλιν Φερθ, παραλαμβάνοντας το βραβείο. Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη κατά σειρά χρονιά που ο Βρετανός ηθοποιός αποσπά το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου. Πέρυσι είχε βραβευτεί για την ερμηνεία του στην ταινία «A Single Man».

«Έχω συνηθίσει να χάνω. Είναι περίεργα τα συναισθήματα όταν κερδίζεις» είπε η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, που στην ταινία υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η ταινία «Social Network» που πραγματεύεται το φαινόμενο του Facebook κέρδισε άλλα δύο βραβεία, μεταξύ των οποίων τού καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Η Νάταλι Πόρτμαν δεν παραβρέθηκε στην τελετή εξαιτίας προχωρημένης εγκυμοσύνης. Ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι εξήρε την αφοσίωσή της στο ρόλο της στην ταινία «Μαύρος Κύκνος».

Ωστόσο, η βραδιά δεν κύλησε ευχάριστα για τους συντελεστές της ταινίας, καθώς το βραβείο της Πόρτμαν ήταν το μοναδικό, παρά τις 12 υποψηφιότητες.

Τέλος, η ταινία Inception του Κρίστοφερ Νόλαν, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων τα βραβεία ειδικών εφέ και ήχου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024