Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόρος τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Φόρος τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ένα αφιέρωμα-φόρος τιμής στον σπουδαίο κινηματογραφιστή, Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ένα αφιέρωμα-φόρος τιμής στον σπουδαίο κινηματογραφιστή, Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΦΚΘ, Δημήτρης Εϊπίδης, θυμάται: «Στην πρώτη παρουσίαση του Θιάσου στο Φεστιβάλ του Βερολίνου η προβολή ξεκίνησε αργά το βράδυ. Μπήκαμε στην αίθουσα κι αφήσαμε το σκοτάδι της νύχτας πίσω μας για να εισέλθουμε στο κινηματογραφικό φως του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Βουτήξαμε στις εικόνες και το ταξίδι της ταινίας, κι όταν αυτή τελείωσε ακολούθησε συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό. Κανείς δεν ήθελε να φύγει, κανείς δεν κοιτούσε την ώρα. Όταν πια αποχωρήσαμε από την αίθουσα, συναντήσαμε τον ήλιο που μόλις είχε ανατείλει. Ο χρόνος είχε διασταλεί, εμείς ήμαστε ακόμα ποτισμένοι».

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ προβάλλονται τρεις χαρακτηριστικές ταινίες του Θ.Αγγελόπουλου: Ταξίδι στα Κύθηρα, Ο Θίασος και Τοπίο στην Ομίχλη.

Παράλληλα, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση. Η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου, η σκηνοθέτιδα Μαργαρίτα Μαντά, ο φωτογράφος Δημήτρης Σοφακίτης, ο σκηνογράφος Γιώργος Ζιάκας και οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου και Όμερο Αντονούτι, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Θ.Αγγελόπουλου θα μοιραστούν με το κοινό αναμνήσεις και εικόνες από την καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη.

Την επόμενη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τίτλο «Μουσική και τραγούδια για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου».

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μια ξεχωριστή επιλογή από τα μουσικά θέματα που έχει υπογράψει η Ελένη Καραΐνδρου για τις ταινίες του Θ.Αγγελόπουλου, μεταξύ των οποίων Ο μελισσοκόμος, Ταξίδι στα Κύθηρα, Το λιβάδι που δακρύζει, Το μετέωρο βήμα του πελαργού και Μια αιωνιότητα και μια μέρα.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, θα ταξιδέψει το κοινό στις αγαπημένες μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου που έντυσαν τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Γαλάνη και τη συμμετοχή του τζαζ τρίο «Human Touch» των David Lynch, Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024