Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ze Frank - Το project Τέχνης

Ze Frank – Το project Τέχνης

Ένας πρωτοπόρος στον κόσμο της online διαδραστικότητας.
Τα έργα του, έχουν συνήθως χιλιάδες συμμετοχές από ανώνυμους ανθρώπους…

Ο Ze Frank είναι πρωτοπόρος στον κόσμο της online διαδραστικότητας. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του συνίσταται στη δημιουργική ανασύνθεση στοιχείων (εικόνες, ιστορίες, ποιήματα) που προέρχονται από ανώνυμους ανθρώπους τα οποία στη συνέχεια μετατρέπει σε online έργα τέχνης.

Το 2006, ο Ze Frank ξεκίνησε ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του, «The Show» έναν πρoπομπό των σημερινών βίντεο-blogs. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα καθημερινό σχόλιο μεγάλωσε και μετουσιώθηκε σε μια σειρά από διαδραστικάβίντεο, από τα οποία ξεκίνησαν αμέτρητα projects, που στη συνέχεια άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία online photo galleries, συλλογικές δημιουργίες και media sharing από τους χρήστες.

Με το ‘Young Me: Now Me’ project, ζήτησε από τους χρήστες να υποβάλουν δύο εικόνες –μια σε νεαρή ηλικία και μία δεύτερη ως ενήλικοι όπου μιμούνται τον εαυτό τους επαναλαμβάνοντας το σκηνικό της πρώτης φωτογραφίας- κερδίζοντας ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση παγκοσμίως, ενώ από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που του υπέβαλαν οι χρήστες δημιούργησε ένα βιβλίο για το project.

Η συμμετοχή του κοινού είναι το κλειδί για τα έργα του Ze Frank. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο κατά την περσινή χρονιά η ιστοσελίδα του είχε 16 εκατομμύρια επισκέψεις και 70 εκατομμύρια σελιδοπροβολές. Τα έργα του, έχουν συνήθως χιλιάδες συμμετοχές. Παρά τα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία τα projects για τα οποία ο Ze Frank είναι ιδιαίτερα περήφανος, είναι εκείνα όπου η συνεισφορά των ανθρώπων έχει ένα πιο προσωπικό και συναισθηματικό χαρακτήρα.

Το έργο του Ze Frank έχει προβληθεί από αμέτρητα άρθρα και εκδοτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των The New York Times, The LA Times, The Guardian και The Economist. Έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από συνέδρια TED, με το πιο πρόσφατο στην Οξφόρδη το 2010, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο Top 25 της λίστας των Celebrities Web του περιοδικού Forbes.

Οι Σταθμοί:

• Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Ze Frank καλεί το κοινό να συμβάλλει στις καινοτόμες ιδέες του από το 2001.

Το τρέχον έργο του Ze Frank, Star.me, είναι ένα έργο όπου η κοινωνική δικτύωση συναντά το παιχνίδι. Οι φίλοι αναγνωρίζονται μεταξύ τους από στοιχεία όπως τα βραβεία που παίρναμε μικροί επειδή ήμασταν καλά παιδιά στο σχολείο.

Το έργο “the show” σχολιάζει καθημερινά παγκόσμια γεγονότα μέσω τραγουδιών, σχολίων και παιχνιδιών ή προκλήσεων για τους θεατές όπως το να συνεισφέρουν στην ανάρτηση 1.000 φωτογραφιών σε χρονικό πλαίσιο 20 ωρών.

• Στις 11 Απριλίου του 2011 ο Ζe Frank φιλοξένησε το Live 4 Sendai, σε online streaming συναυλία με την Imogen Heap, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει τους θεατές σχετικά με τα δεινά των Ιαπώνων μετά το καταστροφικό τσουνάμι και το σεισμό στο Τόκιο το 2011.

• Το 2002 η ιστοσελίδα του ψηφίστηκε ως «Best Personal Website» από το Webby Awards , ενώ το 2005 το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στο «Top 50 Coolest Websites».

Keep Walking Project

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024