Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Pavegen: η επιλογή της Ελλάδας για το Keep Walking Project

Μια διαφορετική πρωτοβουλία από το Keep Walking Project που θα υλοποιηθεί στην Αθήνα την άνοιξη του 2012. Μάθετε περισσότερα για το Project που νίκησε και περάστε στην επόμενη φάση...

Το Johnnie Walker ανακοινώνει ότι το Pavegen –οι πρωτοποριακές πλάκες πεζοδρομίου που παράγουν ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια απλά μέσα από την καθημερινή κίνηση των πεζών – είναι η επιλογή του Ελληνικού κοινού. Το Pavegen ανακηρύχτηκε ως το νικητήριο project στο Keep Walking Project, την πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε με στόχο την επικοινωνία καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στη χώρα μας.

Το Johnnie Walker, σε συνεργασία με το Pavegen θα παρουσιάσουν μια μοναδική, διαδραστική εγκατάσταση την άνοιξη του 2012. H ενέργεια που θα παραχθεί καθορίζεται από τα βήματα των ανθρώπων που θα αλληλεπιδράσουν με την εγκατάσταση.

Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 3.500 «περιπατητές» πήραν μέρος στην εκστρατεία κάνοντας περισσότερα από 51 εκατομμύρια βήματα- αρκετά για να φτάσει κανείς περπατώντας από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική. Το Pavegen συγκέντρωσε περισσότερα από 35 εκατομμύρια βήματα και ξεχώρισε ως το project που επέλεξαν οι Έλληνες.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, που υποστηρίζει το Keep Walking Project στην Ελλάδα ανέφερε ότι περιμένει και εκείνος με ανυπομονησία τα επίσημα αποκαλυπτήρια της εγκατάστασης την άνοιξη: «Οι πλάκες πεζοδρομίου του Pavegen είναι μια έξυπνη ιδέα που πραγματικά λειτουργεί. Άξια νίκησε και είναι ένα σημαντικό παράδειγμα για τις καινοτόμες λύσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμη συμβολή στην παραγωγή ενέργειας στην αειφόρο ανάπτυξη μιας πόλης του μέλλοντος. ».

Το Keep Walking Project ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου 2011 για να παρουσιάσει τη δυναμική τριών ιδεών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για ένα νέο τρόπο σκέψης και να επικοινωνήσει το τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν δρούμε συλλογικά. Οι συμμετέχοντες ψήφισαν την αγαπημένη τους ιδέα κερδίζοντας «βήματα» – πόντους που θα μπορούσαν να χαρίσουν ως ψήφο υποστήριξης στη σελίδα www.keepwalkingproject.gr ή μέσω ειδικής εφαρμογής στο i-Phone.

Ο Laurence Kemball-Cook, ιδρυτής του Pavegen, ανέφερε: «Είναι εξαιρετικά τιμητική και μόνο η συμμετοχή στο Keep Walking Project και είναι φανταστικό που οι Έλληνες συμμετέχοντες περπάτησαν πιο μακριά για χάρη μας. Θεωρούμε πως οι πλάκες πεζοδρομίου Pavegen είναι ένα διασκεδαστικό τεχνολογικό project που προβάλλει τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας που παράγονται σε τοπικό επίπεδο ως μια βιώσιμη λύση. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε αυτή την ιδέα στην Ελλάδα την άνοιξη του 2012».

Περνώντας στην επόμενη φάση του Keep Walking Project, το Johnnie Walker καλεί το κοινό να ανακαλύψει την τοποθεσία (‘energy hotspot’) που θα γίνει η εγκατάσταση του Pavegen.

Οι προτάσεις γίνονται στο διαδραστικό χάρτη που παρουσιάζεται στη σελίδα του Johnnie Walker στο Facebook. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να επιλέξουν μία διαφορετική τοποθεσία που θα ήθελαν να δουν το Pavegen να υλοποιείται, κάθε μέρα.

Κάθε εβδομάδα η ομάδα του Johnnie Walker και του Pavegen θα παρουσιάζει από ένα νέο energy hotspot στον χάρτη. Ο χρήστης που θα έχει επιλέξει την τοποθεσία πιο κοντά στο hotspot της εβδομάδας, θα κερδίζει ένα I-phone 4s.

Όσα περισσότερα hotspots προτείνει ο χρήστης, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να επιλέξει μια τοποθεσία πιο κοντά στο σωστό hotspot και να κερδίσει. ’Όλοι όσοι λάβουν μέρος στη διαδικασία θα αποτελέσουν κομμάτι της υλοποίησης του Pavegen στην Ελλάδα αυτή την άνοιξη.

Εκτός από το νικητήριο Tech Project από το Pavegen, στο Keep Walking Project συγκαταλέγονταν επίσης τα παρακάτω projects:

  • Art Project – ο καινοτόμος καλλιτέχνης Ze Frank πρότεινε με τη βοήθεια του κοινού να δημιουργήσει ένα έργο που θα παρουσιάζει συλλογικά το όραμα και τις ελπίδες που έχει ο καθένας μας για τη χώρα
  • Business Project– το Hub Culture πρότεινε να εγκαινιάσει ένα νέο χώρο επικοινωνίας όπου το κοινό θα μπορεί να αναπτύξει τις επιχειρηματικές του ιδέες μέσω προσωπικών συνεδριών ή/ και μέσω μιας σειράς διαλέξεων από επιχειρηματίες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές προτάσεις να κάνουν ένα βήμα προς την υλοποίηση της ιδέας τους.

Το Keep Walking Project πραγματοποιείται σε επτά χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά η διαδικασία επιλογής project δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα, 3.500 walkers συλλέξανε 51 εκατομμύρια βήματα, κατατάσσοντάς το Pavegen στην πρώτη θέση με την συντριπτική πλειοψηφία των 35.129.646 βημάτων συνολικά, το Hub Culture στη δεύτερη θέση με 7.987.990 βήματα και ο Ze Frank στην τρίτη θέση 7.986.970 βήματα.

Το Pavegen έχει ήδη αναδειχθεί ως νικητήριο project σε Βουλγαρία, Ταϊλάνδη, Ισπανία και Ελλάδα, το Hub Culture θα υλοποιηθεί στο Βιετνάμ, ενώ το project του Ζe Frank δεν έχει κερδίσει ακόμα σε καμία από τις χώρες που παίρνουν μέρος στο Keep Walking Project.

Όλα τα νικητήρια projects θα εγκαινιαστούν επίσημα την άνοιξη του 2012 ως μέρος μιας παγκόσμιας γιορτής για το τί μπορούμε να επιτύχουμε συλλογικά.

Keep Walking Project

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024