Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Social: Δώρα τεχνολογίας στους «κοινωνικούς» φίλους σας

Social: Δώρα τεχνολογίας στους «κοινωνικούς» φίλους σας

Μια κατηγορία που μεγαλώνει διαρκώς είναι αυτή των «κοινωνικών» φίλων μας που χρησιμοποιούν με μανία τα κάθε λογής κοινωνικά δίκτυα, προεξέχοντος βέβαια του Facebook αλλά και του Twitter. Εάν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα δώρο σε φίλο με προφίλ Social τότε θα σας προτείναμε...

Μια κατηγορία που μεγαλώνει διαρκώς είναι αυτή των «κοινωνικών» φίλων μας που χρησιμοποιούν με μανία τα κάθε λογής κοινωνικά δίκτυα, προεξέχοντος βέβαια του Facebook αλλά και του Twitter. Εάν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα δώρο σε φίλο με προφίλ Social τότε θα σας προτείναμε να εξετάσετε την αγορά ενός smartphone με εγγενή υποστήριξη των κοινωνικών δικτύων. Στην αγορά θα βρείτε πολλές προτάσεις, με τις ακριβότερες να υποστηρίζουν προηγμένες δυνατότητες.

Εάν όμως δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά τότε θα σας προτείναμε το νέο κινητό της Nokia, το οποίο δεν χαρακτηρίζετε «έξυπνο», ικανοποιεί όμως τα άλλα κριτήρια επιλογής, με πρώτο αυτό της χαμηλής τιμής: το άρτι αφειχθέν Nokia C2-05 κοστίζει 90 ευρώ, έχει συρόμενο πληκτρολόγιο για να ανεβάζει κανείς γρήγορα status update και post στο Twitter από εφαρμογές που φέρει ήδη εγκαταστημένες. Διαβάστε περισσότερα για το Nokia C2-05 στο tech.in.gr

Εάν πάλι μπορείτε να βάλετε στον προϋπολογισμό σας περί τα 280 ευρώ για την αγορά ενός smartphone που διακρίθηκε από την ευρωπαϊκό οργανισμό ήχου και εικόνας EISA για την κοινωνικότητά του (ανεβάζετε άμεσα φωτογραφίες και βίντεο, έχει εγγενή υποστήριξη των λειτουργιών του Facebook) τότε θα σας προτείναμε το HTC ChaCha (διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr).

Μια επίσης πολύ καλή επιλογή με χαμηλότερο κόστος (149 ευρώ) είναι το επίσης social κινητό, Motorola Fire (διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr για το Motorola Fire καθώς και για τα προγράμματα στα οποία προσφέρεται φθηνότερα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, εάν φυσικά το δώρο προορίζεται για… εσάς).

Κινητό με πλήκτρο Facebook προσφέρει και η Vodafone και, καθώς συνοδεύεται από πακέτο καρτοκινητής μπορείτε να το δωρίσετε σε τρίτους, εξασφαλίζοντας στον αποδέκτη 150ΜΒ κίνηση επί έξι μήνες σε σχετικά χαμηλή τιμή 79 ευρώ. Δείτε το Vodafone 555 Blue και διαβάστε όλες τις λεπτομέρεις στο tech.in.gr.

Φυσικά, social guy δεν σημαίνει μόνο κινητό με ενσωματωμένη υποστήριξη των κοινωνικών δικτύων. Εάν στο προφίλ του αποδέκτη του δώρου σας περιλαμβάνεται και η μανία με τα βιντεοπαιχνίδια, τότε θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το εντυπωσιακό Nintendo 3DS που κυκλοφόρησε το 2011. Πρόκειται για την φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo με υποστήριξη 3D για την θέαση του οποίου δεν απαιτούνται ειδικά γυαλιά. Ο λόγος που ο «δικτυωμένος» φίλος ή φίλη σας θα το εκτιμήσουν είναι ότι διαθέτει τις λειτουργίες StreetPass και SpotPass, με τις οποίες αφενός αναγνωρίζουνται παρακείμενοι παίκτες της «φυλής» και ανταλλάσσουν σκορ και άλλα, αφετέρου βλέπει αυτόματα ανοικτά σημεία ασύρματης ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Wi-Fi) για να κατεβάσει βίντεο και λογισμικό. Η κονσόλα κοστίζει γύρω στα 177 ευρώ, και σημειώστε ότι αν προορίζεται για το παιδί ή τον αναδεξιμιό σας που είναι κάτω των 6 ετών δεν συνιστάται η αγορά του, καθώς η θέαση 3D ενδέχεται να βλάπτει την όρασή του (εάν είναι στο όριο, θυμηθείτε ότι η φορητή παιχνιδομηχανή έχει πλήκτρο για την αυξομείωση της αίσθησης του βάθους, οπότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε το 3D ακόμα και πλήρως). Διαβάστε περισσότερα για το Nintendo 3DS στο tech.in.gr.

Εάν πάλι ο social αποδέκτης του δώρου σας αρέσκεται να ανεβάζει πλούσιο υλικό υπό μορφή φωτογραφιών και βίντεο σε Facebook και TouTube θα σας προτείναμε μια φωτογραφική μηχανή (ή μια Web cam) που φέρει λογισμικό για την άμεση μεταφορά των λήψεων στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Μια τέτοια επιλογή είναι η Κodak Εasyshare Touch M577, η οποία κοστίζει γύρω στα 110 ευρώ, διαθέτει πλήκτρο Share και όταν συνδεθεί σε υπολογιστή ανεβάζει γρήγορα επιλεγμένες φωτογραφίες στο Facebook (δυστυχώς, δεν κάνει το ίδιο με τα βίντεο).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024