Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μusic - Δώρα τεχνολογίας στους φίλους της μουσικής

Μusic – Δώρα τεχνολογίας στους φίλους της μουσικής

Οι φίλοι της μουσικής προσέρχονται με βήμα ταχύ στον τομέα της τεχνολογίας, η οποία κάνει ότι μπορεί για να τους κερδίσει με φορητές συσκευές αναπαραγωγής κάθε λογής και φορητά ηχεία. Σας προτείνουμε μερικές από τις δημοφιλείς επιλογές τους. Όταν με το καλό αρχίσουν να παρέχονται υπηρεσίες μουσικής διαδικτυακά και στην Ελλάδα, οι προτάσεις θα γίνουν εξαιρετικά αξιόλογες.

Εάν επιμένετε να χαρίζετε… ρολόι τις γιορτές, αυτή τη φορά επιλέξτε ένα iPod nano 6ης γενιάς που φοριέται και ως τέτοιο (με το κατάλληλο αξεσουάρ-λουράκι, σε τιμές που ξεκινούν από τα 10 ευρώ). Το τελευταίο μοντέλο έχει έγχρωμη οθόνη πολλαπλής αφής με διαγώνιο 1,5 ίντσας, διατίθεται σε ασημένιο, γκρι, μπλε, πράσινο, πορτοκαλί και φούξια. Με 8GB μνήμη κοστίζει 159 ευρώ και με 16GB το κόστος αυτού του δώρου ανεβαίνει στα 189 ευρώ (και διατίθεται σε διάφορα καταστήματα και σε 12 δόσεις, μεταξύ των οποίων και τα Apple Premium Reseller Store). Αν θέλετε να δωρίσετε iPod αλλά δεν σκοπεύετε τόσα χρήματα για αυτό, επιλέξτε το επίσης μικροσκοπικό iPod shuffle που κοστίζει γύρω στα 60 ευρώ.

Μιας και μιλάγαμε για iPod, μια εντυπωσιακή πρόταση για δώρο είναι το «βάζο» της Sony, ένα φορητό ηχείο με επαναφορτιζόμενη μπαταρία που υπόσχεται αυτονομία 5 ωρών για να αναπαράγει ήχο από smartphone, iPhone και iPod που μεταφέρεται ασύρματα από τη συσκευή σας σε μικρή απόσταση (μέσω Bluetooth, με τεχνολογία ροής). Ονομάζεται Sony Bluetooth SRS-BTV25 και εκτός από φορητό ηχείο αναλαμβάνει να φορτίσει και τη συσκευή σας (μέσω USB). Είναι πολύ μικρό (διάμετρο 14,5 εκατοστά), ζυγίζει μισό κιλό και κοστίζει 150 περίπου ευρώ.

Τα φορητά ηχεία είναι γενικότερα μια πολύ καλή πρόταση για δώρο και θα βρείτε πολλά σε διάφορα επίπεδα τιμών. Ένα εντυπωσιακά μικρό είναι το Jawbone της Jambox που βρήκαμε στα καταστήματα Γερμανός αντί 199 ευρώ. Χωράει στην παλάμι του χεριού σας, «αντλεί» μουσική ασύρματα μέσω Bluetooth (ή και ενσύρματα) από iPhone, iPod Touch, smartphone, Macbook ή άλλο λάπτοπ, PC ή Mac), έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο για να το χρησιμοποιήσετε για ανοικτή συνομιλία από το smartphone σας αλλά και mini subwoofer για να κάνει εντυπωσιακά τα μπάσα. Η ένταση του ήχου που αναπαράγει φτάνει τα 85 decibel στο μισό μέτρο

Κάθε λάτρης της μουσικής και σίγουρα και οι φίλοι σας, έχουν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και όλοι ξέρουν και εμπιστεύονται ακόμα τα γουόκμαν. Στην ελληνική αγορά θα βρείτε τα μοντέλα της σειράς E που υποστηρίζουν αναπαραγωγή μουσικής για 50 ώρες σε τιμές γύρω στα 70 ευρώ (βρήκαμε ένα σε «τιμή Ίντερνετ» στο kotsovolos.gr).

Αυτή την περίοδο αναμενόταν το πλήρως ανανεωμένο Walkman, υπό μορφή smartphone, το Live with Walkman από τη Sony Ericsson. To εντυπωσιακό σε αυτό το μουσικό «έξυπνο» κινητό είναι ότι η τεχνολογία Sony xLOUD ενισχύει την ένταση ήχου και η TrackID αναγνωρίζει το τραγούδι που ακούει ο χρήστης στο ραδιόφωνο ή και στο music player. Κατόπιν ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί ή να κατεβάσει το τραγούδι. Επίσης, συνοδεύεται από την εφαρμογή Media Discovery «που θέτει τον κόσμο της μουσικής και των video, καθώς και τις προτάσεις των φίλων στο Facebook, στα χέρια του καταναλωτή με μία μόνο κίνηση». Διαβάστε περισσότερα για το Live with Walkman στο tech.in.gr, το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011. Η Sony Ericcson ενημέρωσε το tech.in.gr ότι το Live with Walkman διατίθεται ήδη από τα καταστήματα Vodafone αντί 169 ευρώ.

Αν θέλετε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η σειρά NWZ-E460 διατίθεται σε πέντε χρώματα (κόκκινο, ροζ, πράσινο, μπλε & μαύρο). Τα νέα ακουστικά EX και οι τεχνολογίες Clear Audio της Sony (Clear Bass, Clear Stereo και DSEE -Digital Sound Enhancement Engine-, βελτιώνουν την ποιότητα των συμπιεσμένων αρχείων ήχου. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι 50 ώρες μουσικής ή 10 ώρες βίντεο, υπεραρκετές για μια μεγάλη πτήση, τις καθημερινές σας μετακινήσεις ή τις εξορμήσεις σας τα Σαββατοκύριακα. Τo E460 είναι εφοδιασμένο με το λογισμικό MediaGo για να μεταφέρετε στη συσκευή σας εύκολα με drag-and-drop αρχεία μουσικής, βίντεο και φωτογραφίες από τον Windows Explorer ή το iTunes. Στα καταστήματα Γερμανός το μοντέλο των 4GB κοστίζει 69 ευρώ και αυτό των 8GB, 89 ευρώ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024