Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 χριστουγεννιάτικα δώρα που μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου!

10 χριστουγεννιάτικα δώρα που μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας, συγγενείς και φίλους. Τι καλύτερο θα ήταν τα δώρα αυτά να τα έχουμε δημιουργήσει εμείς με τα ίδια μας τα χεράκια. Όχι μόνο είναι οικονομικά και πρωτότυπα άλλα ξεχειλίζουν από αγάπη. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι θα εκτιμηθούν δεόντως από αυτούς που θα τα παραλάβουν.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας, συγγενείς και φίλους. Τι καλύτερο θα ήταν τα δώρα αυτά να τα έχουμε δημιουργήσει εμείς με τα ίδια μας τα χεράκια. Όχι μόνο είναι οικονομικά και πρωτότυπα άλλα ξεχειλίζουν από αγάπη. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι θα εκτιμηθούν δεόντως από αυτούς που θα τα παραλάβουν.

Φυσικά τα δώρα αυτά μπορείτε να τα κρατήσετε και για τον εαυτό σας, να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή το γραφείο σας.

Για αυτά τα Χριστούγεννα σας έχουμε συγκεντρώσει και σας παραθέτουμε κάποιες ιδέες για έξυπνα και πρωτότυπα δώρα και κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, με φθηνά και ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα στο σπίτι μας

Χριστουγεννιάτικα κουτάκιααπόχαρτί

Στο παρακάτω βίντεάκι μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε κουτάκια από χαρτί με την τεχνική του origami. Στα κουτάκια αυτά μπορείτε να βάλετε εκπληξούλες, παιχνιδάκια και ζαχαρωτά και να τα τοποθετήσετε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το βιντεάκι είναι στα αγγλικά αλλά τα βήματα δημιουργίας του κουτιού είναι πολύ απλά.


Πηγή: http://lorajeansmagazine.blogspot.com/

Πώς να φτιάξετε νέα χριστουγεννιάτικα στολίδια χρησιμοποιώντας τα παλιά σας

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια (αστεράκια, μπάλες και ότι άλλο έχετε βαρεθεί)
  • Λευκή κόλλα
  • Ένα πινέλο (όχι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό)
  • Χρυσόσκονη
  • Μικροσκοπικά κρυσταλλάκια

Πριν ξεκινήστε βάλτε όλα τα υλικά σας πάνω σε ένα τραπέζι, αφού πρώτα από κάτω το έχετε καλύψει με πολλές εφημερίδες, για να μην το λερώσετε. Ξεκινήστε λοιπόν παίρνοντας το στολίδι που επιλέξατε στο ένα σας χέρι και το πινέλο στο άλλο σας χέρι, στη συνέχεια καλύψτε το στολίδι με αρκετή κόλλα σε κάθε του σημείο. Μετά, ραντίστε το στολίδι σας με μπόλικα μικροσκοπικά κρυσταλλάκια της επιλογής σας και φυσικά με μπόλικη χρυσόσκονη και τέλος τινάξτε το ώστε να πέσουν τα περιττά υλικά στο τραπέζι. Τέλος, αφήστε το στολίδι σας να στεγνώσει για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά κρεμάστε το στο δέντρο σας

Πηγή: http://www.homeguide.gr/

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι από χαρτί και ύφασμα


Θα χρειαστείτε ύφασμα που να ξεφτάει π.χ λινό-τζήν, χαρτόνι κόκκινο, κόλλα απλή ή κόλλα σιλικόνης, ψαλίδι, μεζούρα, σπάγκο ή ότι κορδέλα έχετε.

Ζωγραφίζετε το χαρτόνι σε ορθή γωνία στα 12,5 εκατοστά περιφερειακά ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο στρογγυλεμένο προς τα κάτω και το κόβετε με το ψαλίδι.


Κόβετε το ύφασμα σε λωρίδες 4 εκατοστών και το ξεφτάτε από την μια πλευρά έτσι ώστε να κάνει κρόσια.


Κολλάτε τις λωρίδες πάνω στο χαρτόνι έτσι ώστε η κάτω πλευρά να είναι η ξεφτισμένη και να καλύπτει την πάνω πλευρά του από κάτω κομματιού. Κόβετε το ύφασμα που περισσεύει με περιθώριο αρκετό.


Κολλάτε και τις άκρες καλά κλείνοντας το τρίγωνο και δημιουργώντας το δέντρο και βάζοντας στην κορυφή πριν κλείσει μια κορδέλα της αρεσκείας σας.

Πηγή: http://www.ftiaxto.gr/

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλουμινόχαρτο

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε για αυτά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι ανακυκλώσιμα, φτηνά και επαναχρησιμοποιήσιμα.

  • Το πρώτο που θέλουμε είναι παλιές εφημερίδες, ή παλιά διαφημιστικά φυλλάδια πολυκαταστημάτων.
  • Το δεύτερο που χρειαζόμαστε είναι αλουμινόχαρτο.
  • και το τρίτο είναι κορδέλες ή κορδονάκια.

Και πως το κάνουμε;
Τσαλακώνουμε ένα φύλο εφημερίδας να γίνει μπαλάκι. Παίρνουμε ένα δεύτερο φύλλο εφημερίδας και το τυλίγουμε πάνω στο πρώτο προσπαθώντας να διατηρήσουμε το σχήμα του. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα εφημερίδας μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος η μπάλα μας.
Πριν το τελευταίο φύλλο εφημερίδας, στερεώνουμε σε κάποιο σημείο τις δυο άκρες από ένα κομμάτι κορδέλα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε την εφημερίδα για να καλύψει κάπως το κάτω μέρος της κορδέλας. Δε θα στερεωθεί αλλά δε μας νοιάζει.
Κόβουμε ένα κομμάτι μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε στο επάνω μέρος της μπάλας γύρω από την κορδέλα μας. Το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να στερεωθεί κάπως η κορδέλα.
Κόβουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο και αρχίζουμε να τυλίγουμε τη μπάλα μας προσπαθώντας να διατηρηθεί το στρόγγυλο σχήμα της αλλά και να στερεωθεί η κορδέλα. Αν η μπάλα σας είναι μεγάλη πιθανότατα θα χρειαστεί και ένα δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Πηγή: http://www.sheblogs.eu/

Χριστουγεννιάτικο αγγελάκι φτιαγμένο από πέρλες

Υλικά που θα χρειαστούν:

  • Μία μακρόστενη πέρλα
  • Μία στρογγυλή πέρλα
  • Μία ροδέλα μεταλλική με στρας
  • Μεταλλικά φτεράκια
  • Μία μικρή ροδέλα σε σχήμα αστεράκι.

Η τεχνική φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και είναι πάρα πολύ απλή.

Μπορείτε και να τα περάσετε σε σχοινάκια για κινητά

Πηγή http://drosostalitsa.com/

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικο δεντράκι από σπιρτόκουτα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 25 Σπιρτόκουτα
  • Χαρτί περιτυλίγματος
  • Κόλλα
  • Μαρκαδόρο

Αφού τυλίξετε το κάθε ένα σπιρτόκουτο με το χαρτί περιτυλίγματος της αρεσκείας σας, κολλάτε 9 σπιρτόκουτα, ξεκινώντας από την βάση του δέντρο, και ανεβαίνετε προς την κορυφή αφαιρώντας δύο σπιρτόκουτα σε κάθε σειρά. Αφού δημιουργηθεί το δέντρο, μπορείτε να το γεμίσετε με καραμέλες και μπιχλιμπιδάκια. Τέλος αν θέλετε μπορείτε σε κάθε σπιρτόκουτο να γράψετε ένα αριθμό από το ένα μέχρι το 25 (Χριστούγεννα) και να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο.

Πηγή: http://www.countryliving.com/

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια με χάντρες

Θα χρειαστείτε χάντρες και λεπτό σύρμα που θα το προμηθευτείτε από το ίδιο κατάστημα με τις χάντρες. Συγκεκριμένα για να φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο αστέρι της εικόνας και της φωτογραφίας θα χρειαστείτε χάντρες στρόγγυλες, χάντρες “ρύζι” και τις μακρόστενες ράβδους που ονομάζονται “μακαρόνι”.
Ξεκινάτε να το φτιάχνετε από το κέντρο προς τα έξω, οπότε στην αρχή περνάτε στο σύρμα σας τις χάντρες που θα σχηματίσουν το κέντρο. Δένετε τις χάντρες σας σε κύκλο και στη συνέχεια βγάζετε το σύρμα από μια μεγάλη χάντρα.


Περνάτε τα δυο ρύζια και τη μια χάντρα του δεύτερου κύκλου και στη συνέχεια τις ασφαλίζετε περνώντας το σύρμα σας στην επόμενη μεγάλη χάντρα του πρώτου επιπέδου. Συνεχίζετε με την ίδια λογική μέχρι να τελειώσετε τον δεύτερο κύκλο.

Στο τρίτο επίπεδο είναι η ώρα να προσθέσετε τις χάντρες μακαρόνι για να τελειώσετε το αστέρι σας με τον τρίτο κύκλο.

Πηγή: http://www.sheblogs.eu/

Πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για τα παιδιά σας

Φτιάξτε ένα πύργο από κονσέρβες και κρύψτε μέσα σε κάθε μια κονσέρβα μια μικρή έκπληξη της δικής σας επιλογής. Πώς θα φτιάξετε τον πύργο αυτό; Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • πολλά κουτιά από κονσέρβες
  • πλαστικά καπάκια για τις κονσέρβες
  • λευκές κόλλες χαρτί
  • ένα ψαλίδι
  • ένα μαύρο μαρκαδόρο
  • χρωματιστό ρυζόχαρτο
  • λευκή μπογιά και
  • ένα πινέλο.

    Μαζέψτε όλα τα κουτιά (όσες είναι οι μέρες που θέλετε να αντικατοπτρίσετε), πάρτε τη λευκή μπογιά, βουτήξτε το πινέλο μέσα και ξεκινήστε να τα βάφετε. Όσο περιμένετε για τα κουτιά να στεγνώσουν μπορείτε να πάρετε τις λευκές κόλλες χαρτιού να τις κόψετε σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια να γράψετε πάνω τους τα νούμερα του μήνα. Στη συνέχεια κολλήστε τα χαρτάκια πάνω στα κουτιά (στα στεγνά κουτιά), τοποθετήστε το χρωματιστό ρυζόχαρτο μέσα καθώς επίσης και τη μικρή σας έκπληξη και κλείστε τα κουτιά με τα καπάκια. Έτσι θα έχετε δημιουργήσει ένα όμορφο πύργο από όμορφα κουτιά τα οποία θα κρύβουν μικρά δωράκια και σίγουρα θα προσφέρουν γιορτινό κλίμα στο σπίτι.

    Πηγή: http://www.homeguide.gr/

    Στολίδια χειροποίητα από πολυμερικό πηλό

    Ο πολυμερικός πηλός πωλείται σε κάποια βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με είδη ζωγραφικής/χειροτεχνίας. Δεν έχει μεγάλο κόστος. Θερμαίνεται στις παλάμες του χεριού και πλάθεται σε σχέδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια/καλουπάκια για μπισκοτάκια. Ψήνεται σε φούρνο κανονικό (κατά προτίμηση όχι εκεί που μαγειρεύουμε γιατί είναι βλαβερές οι αναθυμιάσεις-μυρωδιές, αλλά σε κάποιο παλιό μεταχειρισμένο φουρνάκι τύπου εργένικο που θα βάλετε στο μπαλκόνι).
    Τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα. Αφού ψηθούν στους 110-130 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά αφήνουμε έξω να κρυώσουν.
    Μετά τα περνάμε μικρά κρικάκια (αν δεν έχουμε κάνουμε πιο μεγάλες τρύπες πριν ψηθούν) και βάζουμε κορδέλες, κορδόνια κ.τ.λ.
    Διακοσμούμε με αυτοκόλλητα, glitter, πετρούλες, κοχυλάκια, ακόμα και όσπρια και μετά τα περνάμε με ένα βερνίκι γενικής χρήσης (ή διάφανο βερνίκι νυχιών). Καλύτερα όμως με βερνίκι γενικής χρήσης (θα το πάρετε επίσης εκεί που θα προμηθευτείτε τον πολυμερικό πηλό).
    Τα αφήνετε κρεμασμένα να στεγνώσουν (ένα τέταρτο περίπου) και αυτό ήταν…

    Πηγή: http://www.eimaimama.gr/

    Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα πατρόν από τα κουπ πατ της ζαχαροπλαστικής

    Έτσι ακόμα κι αν δεν έχετε εκτυπωτή μπορείτε να φτιάξετε πατρόν για χριστουγεννιάτικα αστεράκια και χιονονιφάδες και για δικές σας κατασκευές αλλά και για να απασχοληθούν τα παιδιά.

    Το μόνα που χρειαζόμαστε είναι μολύβι, ψαλίδι, ένα απλό λευκό χαρτόνι και φυσικά τα κουπ πατ σας.

    Η διαδικασία είναι απλούσταση. Απλά σχεδιάζετε το περίγραμμα από τα κουπ πατ σας με το μολύβι στο χαρτόνι προσέχοντας να τα κρατάτε σταθερά και μετά κόβετε τα σχεδιάκια.

    Πηγή: http://www.sheblogs.eu/

    Download:

    FLVMP43GP

    Download:

    FLVMP43GP

    in.gr

    Sports in

    Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

    Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024