Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιορτινές Πινελιές παντού

Γιορτινές Πινελιές παντού

Οι γιορτές μας μπορούν να γίνουν πολύ όμορφες, βάζοντας το χεράκι μας για να διακοσμήσουμε το σπίτι και τον κήπο μας, χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά διακοσμητικά, με λάμψη χριστουγέννων σε κάθε γωνιά. Δείτε μερικές ιδέες.

Οι γιορτές μας μπορούν να γίνουν πολύ όμορφες, βάζοντας το χεράκι μας για να διακοσμήσουμε το σπίτι και τον κήπο μας, χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά διακοσμητικά, με λάμψη χριστουγέννων σε κάθε γωνιά. Δείτε μερικές ιδέες:

1. Μικροσκοπικά Δενδράκια

Τοποθετήστε κουκουνάρια διαφορετικών μεγεθών σε μεταλλικά μπωλ, φλιτζάνια ή κηροπήγια, δημιουργώντας μια όμορφη συλλογή από δεντράκια. Για να τα ομορφύνετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να τα διακοσμήσετε περνώντας τα με glitter, στο χρώμα που επιθυμείτε, και κολλώντας μικρά στολίδια στις κορυφές τους (π.χ. αστεράκια).

2. Ντύνοντας τα παράθυρα

Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες γιρλάντες στα παράθυρά σας χρησιμοποιώντας κουκουνάρια διαφόρων μεγεθών. Δένετε από την κορυφή του κάθε κουκουναριού λεπτή κορδέλα για να κρεμάσετε και διακοσμείτε το κάτω μέρος τους κολλώντας χάντρες ή κουδουνάκια της επιλογής σας.

3. Φρουτένια Στολίδια

Από πορτοκάλι: Κόβετε μια επιθυμητή ποσότητα πορτοκαλιών σε οριζόντιες φέτες, όσο πιο λεπτές μπορείτε. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί ή αλουμινόχαρτο στο φούρνο ρυθμίζοντάς τον σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 150 οC). Τις αφήνετε να ψηθούν για περίπου 3-4 ώρες, φροντίζοντας να τις γυρίσετε κι από τις 2 πλευρές, ελέγχοντάς τες κάθε 1 ώρα, ώστε να αποκτήσουν στεγνή μορφή αλλά παράλληλα να μην χάσουν το όμορφο πορτοκαλί τους χρώμα. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο επάνω μέρος κάθε φέτας με ένα μυτερό μαχαίρι και περάστε σπάγκο δημιουργώντας θηλιά ώστε να μπορείτε να τις κρεμάσετε και να στολίσετε το δέντρο σας.
Από μήλο: Προμηθευτείτε μικρά μήλα ώστε να μην είναι πολύ βαριά ή ογκώδη για να κρεμιούνται εύκολα από κλαδιά. Για να τα κρεμάσετε προμηθευτείτε εύκαμπτο σύρμα το οποίο περιστρέφετε γύρω από το κοτσάνι του μήλου και στην άκρη του δημιουργείτε γάντζο.

4. Ασυνήθιστα Στολίδια


Αφού ολοκληρώσετε την παρασκευή των χριστουγεννιάτικων μπισκότων σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μεταλλικά κοπτικά σχήματα ζαχαροπλαστικής σας ως στολίδια στο δέντρο σας. Απλά, τα δένετε με μια κορδέλα έντονου χρώματος και τα κρεμάτε.

5. Δεντράκια στη Σειρά

Μπορείτε να προμηθευτείτε μικρά δεντράκια και να τα παρατάξετε στη σειρά είτε στο τζάκι σας είτε σε κάποιο παράθυρο, είτε ακόμη και σε μια όμορφη γωνιά οπουδήποτε στο σπίτι σας, δημιουργώντας το δικό σας Χριστουγεννιάτικο δάσος. Τοποθετήστε τα σε κασπώ της επιλογής σας (πήλινα, ή μεταλλικά) και διακοσμήστε τα με μικρές Χριστουγεννιάτικες μπάλες.

6. Καραμελένια παράθυρα

Τοποθετήστε στα παράθυρά σας μια πράσινη γιρλάντα και κρεμάστε από αυτή, ανά ίσες αποστάσεις, ζαχαρωτά της επιλογής σας δένοντάς τα με κορδέλα αντίστοιχου χρώματος.

7. Εσπεριδοειδή με ενισχυμένο άρωμα

Τα εσπεριδοειδή έχουν υπέροχο άρωμα από μόνα τους. Μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το άρωμά τους και να τα αξιοποιήσουμε ως διακοσμητικά στοιχεία εύκολα. Σχεδιάστε με ένα μολύβι το σχήμα που επιθυμείτε σε μανταρίνια ή πορτοκάλια αφού τα έχετε καθαρίσει καλά, και έπειτα προσθέστε γαρίφαλα. Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα που έχετε επενδύσει με λινάτσα και προσθέστε μερικά κλαδιά από έλατο για να κάνετε αντίθεση.

Ιδέες και Συμβουλές από το Praktiker.gr

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024