Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρονογραφώντας το 2012

Χρονογραφώντας το 2012

Το 2012 είναι προ των πυλών!. Σας ξεναγούμε σ' ένα μαγικό κόσμο απόλυτης αισθητικής, ακριβείας, σχεδιασμού ενός ρολογιού. Ας μιλήσουμε λοιπόν για χρονογράφους.

Δείτε μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές εταιρίες κατασκευής ρολογιών χρονογράφων στον κόσμο.

OMEGA
1. OMEGA SPEEDMASTER PROFESSIONAL

Ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της κατηγορίας. Μια σταθερά διαχρονική αξία για την επιφάνεια της Γης άλλα και το … διάστημα. Ο Speedmaster Professional επισκέφθηκε πριν από μερικές δεκαετίες τη Σελήνη φορώντας την ιστορική Lemania 1873, μια κουρδιστή μηχανή εξαιρετικής ανθεκτικότητας και ακρίβειας. Σήμερα ο Speedmaster φοράει μια εξελιγμένη μορφή εκείνης της μηχανής , την επιροδιωμένη OMEGA cal. 1861 που κι αυτή κουρδίζει στο χέρΙ. Ο ιδιος χρονογραφος υπάρχει και σε κίτρινο χρυσό.

2. OMEGA SPEEDMASTER MOONWATCH SPLIT-SECONDS COAXIAL CHRONOGRAPH.

Εδώ έχουμε άλλο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της Οικογένειας χρονογράφων του οίκου.
θα βρούμε ένα λειτουργικό και αξιόπιστο Split Seconds Module ακριβείας σε συνδυασμό με την Coaxial διαφυγή της, υψηλής ακρίβειας σταθερότητας και ανθεκτικοτητας,αυτοματης
OMEGA cal. 3612. Το μοντέλο έχει και ένδειξη ημερομηνίας.

IWC
IWC
PORTOFINO HAND-WOUND EIGHT DAYS

Το Portofino Hand-Wound Eight Days συνεχίζει με συνέπεια την 25χρόνων παράδοση αυτής της οικογένειας ρολογιών. Στο εσωτερικό της κάσας γυρνάει ο νέος μηχανισμός κατασκευής της IWC από την οικογένεια 50000, διαμέτρου 37,8χιλιοστών. Ο μηχανισμός59210 έχει το ίδιο μέγεθος με έναν μηχανισμό ρολογιού τσέπης, αλλά με ασύγκριτα πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Παρά την αδιαμφισβήτητη κομψότητά του, είναι ένα ρολόι αποκλειστικά για καθημερινή χρήση.

CARTIER
ROTONDE DE CARTIER CENTRAL CHRONOGRAPH


Σειρά έχει τώρα ο οίκος CARTIER για εκείνους που αναζητούν το μοναδικό στην πολυτέλεια και δεν τους αγγίζει η … κρίση. Χρονογράφος με πολυπλοκότητα κεντρικής ένδειξης λειτουργιών, σε 18 καράτια χρυσό και κορώνα διακοσμημένη με ζαφείρι.Ο μηχανισμός του: cal.9907 MC είναι κατασκευασμένος in house και είναι χειροκίνητα κουρδιστός με 227 εξαρτήματα και 35 πετράδια δουλεύοντας στις 28800 vibs/hour και είναι αδιάβροχο έως τα 30 μέτρα.

SWATCH
SWATCH RIGHT TRACK από τη σειρά SWATCH CHRONO AUTOMATIC


Αδιάβροχοι αυτόματοι χρονογράφοι με δερμάτινο λουράκι η πλαστικό με τον πολύ καλό ελβετικό μηχανισμό της ETA, τον cal. 7750 σε σχετικά λογικές τιμές.

FOLLI FOLLIE


Και κάτι κομψό και διαφορετικό από τον οίκο FOLLI FOLLIE. Χρονογραφος ακριβειας FF (FOLLI-FOLLIE) με κάσα από ειδικά κατεργασμένο καφέ ανοξείδωτο ατσάλι, 45 χλς, ορυκτό κρυσταλλο, λουρακι από καουτσούκ σε καφέ χρώμα, αδιάβροχο στις 10ΑΤΜ.

Με μηχανισμό quartz Miyota OS20.

TUDOR & DUCATI

Η διάσημη ελβετική μάρκα σπορ ρολογιών TUDOR ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την DUCATI, τη θρυλική ιταλική εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών, αποκτώντας τον τίτλο του «Timing Partner» της DUCATI στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Για να σηματοδοτήσει αυτή τη συνεργασία η TUDOR παρουσιάζει μια ειδική έκδοση, που ανήκει στη νέα συλλογή χρονογράφων TUDOR FASTRIDER. Οι χρονογράφοι αυτοί, ειδικά σχεδιασμένοι για χρονομέτρηση μεγάλης ακρίβειας, είναι αποκλειστικά αφιερωμένοι στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλέτας.
To μοντέλο FASTRIDER DUCATI από ατσάλι 42mm, με το κόκκινο καντράν και το υφασμάτινο λουράκι που φέρει τις τρεις κάθετες κόκκινες ρίγες, διατίθεται τώρα και στην Ελλάδα. Διαθέτει αυτόματο μηχανισμό κουρδίσματος και στεφάνη με χαραγμένες ταχυμετρικές διαβαθμίσεις. Είναι εγγυημένα αδιάβροχο στα 150 μέτρα βάθος.

Τιμή:2.800 €

Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου




in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024