Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτραπέζια παιχνίδια για τα Χριστούγεννα

Επιτραπέζια παιχνίδια για τα Χριστούγεννα

Γιορτές σημαίνουν σπίτι και η κατ’ οίκον διασκέδαση θέλει (και) το επιτραπέζιο της.

Γιορτές σημαίνουν σπίτι και η κατ’ οίκον διασκέδαση θέλει (και) το επιτραπέζιό της.

Γέλια και δυνατές φωνές δίνουν πάντα το παρόν σε κάθε παρτίδα, ενώ η τύχη, η σκέψη, οι μαντικές ικανότητες, η ταχύτητα και οι γνώσεις είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη νίκη. Οι επιλογές είναι πάμπολλες, με παιχνίδια διαχρονικά και άλλα καινούργια. Επιτραπέζια για κάθε ηλικία, διάθεση, αλλά και βαλάντιο φιλοδοξούν να αποτελέσουν τον ιδανικό σύντροφο για τις γιορτές.


Monopoly

Διαχρονική αξία! Δεκάδες παραλλαγές.. και το μόνο παιχνίδι που οι διπλές σε βγάζουν αλλά και σε βάζουν στην φυλακή!..

Στη Monopoly, ίσως το πιο γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι, οι παίκτες αγοράζουν και πουλούν ιδιοκτησίες. Σε έναν κόσμο οικονομικής οι παίκτες μάχονται για να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά.


Hotel

-Πολυαγαπημένο παιχνίδι.. παρεμφερές με την monopoly όπου πάντα, όλοι , δίνουν μάχη για το President!

Στο Ηotel χτίζεις την δική σου ξενοδοχειακή μονάδα και υποδέχεσαι τους επισκέπτες σου, ελπίζοντας πως θα παραμείνουν για τόσο μεγάλο διάστημα ώστε να χρεοκοπήσουν όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό! Ο παίκτης που θα μείνει τελευταίος στο παιχνίδι είναι ο νικητής!

Cluedo

-Ένα παιχνίδι γεμάτο αγωνία. Όταν με σιγουριά δείχνεις τον δολοφόνο και δίνεις την λύση του εγκλήματος, απογοητεύεσαι αφού μαθαίνεις ότι έκανες λάθος. Και δεν ξέρεις από που να ξαναρχίσεις!

Το Cluedo είναι ένα επιτραπέζιο μυστηρίου, στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος δολοφόνησε το θύμα του παιχνιδιού, που τελέστηκε ο φόνος και πιο όπλο χρησιμοποιήθηκε. Κάθε παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός από τους έξι υπόπτους και επιχειρεί να συναγάγει τη σωστή απάντηση με στρατηγικές κινήσεις γύρω από τα δωμάτια ενός αρχοντικού και τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας από τους άλλους παίκτες.

Μυστήρια στο Πεκίνο

Συναρπαστικό παιχνίδι κατασκοπείας! Προσπαθείς να διαλευκάνεις το μυστήριο χρησιμοποιώντας πρωτότυπα εργαλεία!

Τα μυστήρια στο Πεκίνο είναι μια σειρά από περίεργα περιστατικά που έχουν συμβεί στις γειτονιές του Πεκίνου και ο αρχηγός της αστυνομίας σε χρειάζεται για να τα λύσεις και να συλλάβεις τους ένοχους! Κάθε παίκτης προσπαθεί να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να ανακαλύψει τον εγκληματία. Παίζεις με κάρτες, ανακρίνεις τους μάρτυρες και προσπαθείς να εξιχνιάσεις τις υποθέσεις.

Taboo

-Σίγουρα το καλύτερο επιτραπέζιο για παρέα! Άγχος, ένταση, γέλια, φωνές, σαρδάμ και νοήματα! Και όλοι θυμόμαστε τον παίχτη που προσπαθεί να εξηγήσει χωρίς να περιγράφει σωστά και εσύ να πρέπει να καταλάβεις! ..Αυτό μωρέ, το τέτοιο, τοο…Το πες πριν! δεν κατάλαβες;

Το Taboo είναι ένα δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο περιέχει δεκάδες λέξεις τις οποίες κάθε ομάδα πρέπει να μαντέψει! Προσεκτικά καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις απαγορευμένες λέξεις Taboo!


Trivial Pursuit

-Σταθερή αξία με δεκάδες εκδόσεις.. αλλά εσύ έχεις «κλασσικά» την οικογενειακή.. και δίνεις πάντα τις σωστές απαντήσεις αφού τις έχεις μάθει απέξω.

Γνωστό παιχνίδι γνώσεων με χιλιάδες ερωτήσεις! Στο Trivial Pursuit η νίκη καθορίζεται από την ικανότητα ενός παίκτη να απαντήσει σε γενικές γνώσεις και σε δημοφιλή θέματα του πολιτισμού. Ιδανικό και για ομάδες, μια και δύο ή τρία μυαλά σκέφτονται καλύτερα από ένα.

Uno

-Μοναδικό παιχνίδι που δεν θα λείψει ποτέ από μια παρέα, συνδυάζει την τύχη με τη στρατηγική.

Ένα.. κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες! Το μόνο που προσέχεις είναι να μην ξεχάσεις να πεις UNO όταν σου μείνει μόνο μία κάρτα.

Ubongo

-Όσοι είχαν πάθει εξάρτηση από το Tetris, σίγουρα θα εθιστούν και με αυτό το επιτραπέζιο!

Το Ubongo είναι ένα γρήγορο, εύκολο και ξεχωριστό επιτραπέζιο με σκοπό οι παίκτες να λύσουν το γρίφο τους πριν αδειάσει η κλεψύδρα! Κάθε παίκτης προσπαθεί να ολοκληρώσει το σχήμα που απεικονίζεται στον πίνακά του με τα πλακίδια του όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μόλις κάποιος τα καταφέρει, μετακινεί το πιόνι του στο ταμπλό και παίρνει δυο πετράδια, εφόσον υπάρχει ακόμα χρόνος. Στο τέλος του παιχνιδιού, όποιος έχει τα περισσότερα πετράδια σε ένα χρώμα είναι ο νικητής.

Χάλι Γκάλι

– Αν είσαι ο νικητής ξέρεις τι θα πει πόνος….

Το Χάλι Γκάλι είναι ένα ταχύτατο και ευέλικτο επιτραπέζιο με κάρτες που απεικονίζουν φρούτα! Μόλις μαζευτούν 5 όμοια φρούτα, πρέπει να χτυπήσεις αμέσως το κουδούνι! Ο παίκτης με τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά θα είναι ο νικητής.

Α Game of Τhrones

– Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Οι περισσότεροι που είναι λάτρεις της σειράς και των βιβλίων . . δεν γίνεται να μην ζήσουν αυτή την επιτραπέζια εμπειρία! Χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετές ώρες.. 4 σίγουρα! αλλά όπως και η σειρά, αξίζει την αναμονή.

Το Α Game of Τhrones είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και κυριαρχίας! Σύνθετο και πολύπλοκο επιτραπέζιο με στόχο να επικρατήσεις στα επτά Βασίλεια. Χάρτινοι θρόνοι, στρατοί και στόλοι, κάρτες εντολών, στρογγυλές μάρκες και πολλές άλλες λεπτομέρειες όπως οικόσημα και σύμβολα, δημιουργούν ένα καλοφτιαγμένο επιτραπέζιο, πιστό στα βιβλία. Οι συμμαχίες και οι προδοσίες είναι μόνο η αρχή από μια σειρά προβλημάτων που θα αντιμετωπίσεις. Στο τέλος του παιχνιδιού, ή κερδίζεις ή πεθαίνεις!


Μαντώ Σιώμου

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024