Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιορτινές εκδηλώσεις και δράσεις από δήμους

Γιορτινές εκδηλώσεις και δράσεις από δήμους

Γιορτινές εκδηλώσεις με κοινή συνισταμένη την αλληλεγγύη. Δήμοι της Ελλάδας διαμόρφωσαν το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά τους με το βλέμμα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι ελεύθερες είσοδοι στα πολιτιστικά δρώμενα και οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης πόρων με σκοπό την ενίσχυση των αδυνάτων κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στις φετινές γιορτές.

Γιορτινές εκδηλώσεις με κοινή συνισταμένη την αλληλεγγύη. Δήμοι της Ελλάδας διαμόρφωσαν το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά τους με το βλέμμα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι ελεύθερες είσοδοι στα πολιτιστικά δρώμενα και οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης πόρων με σκοπό την ενίσχυση των αδυνάτων κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στις φετινές γιορτές.

Αθήνα: Η γιορτή ενώνει χωρίς αποκλεισμούς

Με μήνυμα κατά των διακρίσεων, με πνεύμα αλληλεγγύης, η Αθήνα καλωσορίζει την περίοδο των γιορτών δίνοντας και φέτος έμφαση στη φιλανθρωπία, το παιδί και τη ψυχαγωγία.

«Η Αθήνα γιορτάζει και ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταδίδονται σε πλατείες, ανοικτούς και κλειστούς χώρους, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα και δρόμους. Για τα παιδιά, για τους κατοίκους και επισκέπτες της φιλόξενης και ασφαλούς πρωτεύουσας μας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνότητας. Η γιορτή ενώνει χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου και απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας.

Περισσότερες από 240 εκδηλώσεις, απλωμένες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα. Η πλατεία Συντάγματος θα πλημμυρίσει από μουσικές συναυλίες, αφού μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου θα παρελαύνουν σχήματα, και το 2015 θα αποχαιρετήσει η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων που θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Πειραιάς: Η φιλανθρωπία στο επίκεντρο

Μήνυμα σεβασμού προς το διαφορετικό στέλνει και ο δήμος Πειραιά για τα φετινά Χριστούγεννα. «Παρά τα σημαντικά προβλήματα που η χώρα και οι πολίτες αντιμετωπίζουν και για τα οποία θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε αλληλεγγύη, ομόνοια και σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη ή αντίληψη για να επιλυθούν, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν αυτές τις ημέρες και στιγμές χαράς και διασκέδασης». Με τη φράση αυτή ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καλωσόρισε τις γιορτινές εκδηλώσεις του δήμου.

Με βασικό κορμό τη φιλανθρωπία και το παιδί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα πάρκα, ξύλινα σπίτια με λιχουδιές, ταχυδακτυλουργικά, παράσταση Καραγκιόζη, πρόγραμμα με φωτιές, συναυλίες για καλό σκοπό, παραστάσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Ξεχωρίζει στις 21 Δεκεμβρίου η εορταστική συναυλία του δήμου στο Δημοτικό Θέατρο, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να καλούν τον κόσμο σε μουσική περιήγηση από τον Άστορ Πιατσόλα και τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Περιστέρι: Χριστούγεννα για όλους

Με γιορτινό «χαμόγελο» ο Δήμος Περιστερίου στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας διοργανώνοντας ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις. Από την ατζέντα δεν απουσιάζει και φέτος το Carousel, που είναι στημένο στην πλατεία του δημαρχείου, όπως και τα δύο γιορτινά τρένα που ξεναγούν τους πολίτες στη στολισμένη περιοχή.

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2016 και καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μαριονέτες, ανιματέρ, ξωτικά, καραόκε, face painting για τα παιδιά, παραστάσεις, θέατρο σκιών και διαδραστικά παιχνίδια δίνουν τον παλμό των γιορτών.

Πλούσιο το πρόγραμμα για τις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα που διάσημοι έλληνες συγγραφείς διαβάζουν και παίζουν με τα παιδιά, και αργότερα μια πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Χριστούγεννα με την Κάρμεν και τον Κουρέα της Σεβίλλης », θα λάβει χώρα. Τη δεύτερη μέρα, δε, του νέου έτους τραγούδια από τη διεθνή τζαζ και ποπ σκηνή θα «φωτίσουν» το 2016.

Καλλιθέα: Όλο και περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις

Τις 130 ξεπερνούν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας που πραγματοποιούνται καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες, στο Δημοτικό Θέατρο, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ» και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Το πρόγραμμα κοσμούν μελωδίες και κάλαντα από τη Φιλαρμονική του δήμου, χοροί από τους συλλόγους του, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και κατασκευές, κουκλοθέατρο, μασκότ, facepainting, ζωγραφική, μπαλόνια αλλά και αφήγηση παραμυθιών από τους ανθρώπους των ΚΑΠΗ της Καλλιθέας.

Οι αρμόδιοι για το εορταστικό πρόγραμμα, όπως σημειώνουν στο in.gr, έχουν κινητοποιήσει όλους τους πολιτιστικούς φορείς, τα ιδιωτικά ωδεία ,τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με σκοπό να παρουσιάσουν δωρεάν όποια εκδήλωση θέλουν.

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Διαδραστικά φεστιβάλ και έμπνευση

Διαδραστική παράσταση με Άγιο Βασίλη, παρασκευή χριστουγεννιάτικων γεύσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ταινία για την ιστορία ενός ορφανού αγοριου, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις συνθέτουν το γιορτινό πρόγραμμα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Στις 27 Δεκεμβρίου θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα με τον μολυβένιο στρατιώτη», ένα ξεχωριστό κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ενώ μια μέρα μετά και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικο διαδραστικό φεστιβάλ δίνει στα παιδιά άπλετο χώρο για δημιουργία και έμπνευση.

Κηφισιά: Συναυλίες και Bazaar

Με έμφαση στη μουσική και το θέατρο ο δήμος Κηφισιάς διαμορφώνει το φετινό γιορτινό του πρόγραμμα.

Χριστουγεννιάτικο bazaar θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Κηφισιάς με χειροποίητα στολίδια, γούρια και κεριά.

Συναυλία του συγκροτήματος Gadjo Dilo, που διασκευάζει αγαπημένα ελληνικά τραγούδια και μυεί το κοινό στα μυστικά της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης με έντονο το ελληνικό στοιχείο, εντάσσεται στις εκδηλώσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον. Το Σάββατο οι μουσικοί θα παρασύρουν το κοινό να σιγοτραγουδήσει γαλλικά κομμάτια του μεσοπολέμου, αλλά και… Φρανκ Σινάτρα.

Θεσσαλονίκη: Με το βλέμμα στην ενίσχυση των αδυνάτων

Ζωγραφιές, κατασκευές, μουσική και χορός βρίσκονται στο γιορτινό «πακέτο» της Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα για όλους» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, από τις 15.00 έως τις 20.00, στον αύλειο χώρο της Πέμπτης Δημοτικής Κοινότητας (25ης Μαρτίου 24 – Βασ. Όλγας 162) με μουσική και χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και παιχνίδια με στόχο τη στήριξη των παιδιών του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ». Οι μαθητές των εργαστηρίων της Κοινότητας θα συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία αυτή δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα έργα, τα οποία θα προσφέρουν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου τη Δευτέρα, από τις 20.30 έως τις 22.30, με τίτλο «Η Μελωδία της Αλληλεγγύης» και με το Δημήτρη Παπαχαραλάμπους σε έργα του Μπετόβεν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τρόφιμα με στόχο την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δράμα, Σέρρες και Χαλκιδική: Τα πάρκα συνεχίζουν την παράδοση

Το παραμύθι ζωντανεύει στη Δράμα μέσα από την Ονειρούπολη. Παραστάσεις, συναυλίες, εδέσματα, ξωτικά, αφηγήσεις παραμυθιών, υπενθυμίζουν την ομορφιά των Χριστουγέννων.

Η Πολιτεία των Ευχών στις Σέρρες, ανοίγει και φέτος τις πύλες της με ξύλινα σπιτάκια, παγοδρόμιο και γιορτινές εκδηλώσεις, όπως και η Παραμυθοχώρα Στρατώνι στη Χαλκιδική με παιχνίδια και λούνα παρκ.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

Μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο της Φιορεντίνα για τον τελικό: Πόσα εισιτήρια έχουν διατεθεί

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν 3.000 οπαδούς της Φιορεντίνα στην Αθήνα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024