Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συμβουλή μας για το σπίτι: Κουζίνα

Η συμβουλή μας για το σπίτι: Κουζίνα

Μετά την κρεβατοκάμαρα δεύτερος σταθμός μας είναι η κουζίνα. Στείλτε τις απορίες και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου θα σας απαντήσουν και θα σας προτείνουν διακοσμητικές λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας....

Η κουζίνα είναι το τμήμα του σπιτιού όπου ετοιμάζετε την κινητήριο δύναμη, που σας θρέφει και σας χαρίζει δύναμη, υγεία και την αναγκαία ζωτικότητα για να δημιουργήσετε.

Αν είναι εφικτό, χωρίστε την κουζίνα από το σαλόνι ή την τραπεζαρία.
Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να χωρίσετε εντελώς την κουζίνα από τους χώρους υποδοχής, μπορείτε να καταπολεμήσετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, που δεν μπορείτε να αποφύγετε, καίγοντας αιθέρια έλαια.
Η κουζίνα σας πρέπει να είναι ένας χώρος ζεστός, όπου η ηρεμία, η τρυφερότητα και η θαλπωρή είναι διάχυτες στην ατμόσφαιρα.
Η ταξινόμηση των επίπλων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει στη «μαγείρισσα» ή στο «μάγειρα» να κινείται με άνεση και να έχει εύκολη πρόσβαση στα πράγματα που χρησιμοποιεί καθημερινά.


Ο καλύτερος φωτισμός είναι ο φυσικός, γι’ αυτό εάν είναι εφικτό καλό είναι να υπάρχει παράθυρο στην κουζίνα.
Ο τεχνητός φωτισμός πρέπει να είναι άπλετος, όχι όμως εκτυφλωτικός. Ο καλύτερος είναι όπως και για όλη την κατοικία, ο έμμεσος και με ανοδική πορεία. Σε σημεία όπου μαγειρεύετε ή προετοιμάζετε το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενσωματωμένα φωτιστικά με καθοδική πορεία. Αποφύγετε το νέον.

Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε συνήθως στην κουζίνα είναι το λευκό, όπου είναι φωτεινό, συμβολίζει την καθαριότητα και είναι το χρώμα όπου προβάλλονται περισσότερο τα χρώματα του φαγητού.
Το λευκό και το απαλό κίτρινο φωτίζουν τις μικρές κουζίνες χωρίς παράθυρο.
Η διάταξη για την τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών καλό είναι να δημιουργούν ένα νοητό τρίγωνο (εστίες – ψυγείο – νεροχύτης) για να διευκολύνεται η χρήση αυτών.

Στις σημερινές κουζίνες υπάρχουν πολλές διευκολύνσεις με τους καινούριους μηχανισμούς για τη δημιουργία μιας λειτουργικής κουζίνας.
Εκτός από τις συρόμενες τροφοθήκες και τους γωνιακούς μηχανισμούς για την εκμετάλλευση των γωνιακών ντουλαπιών, μεγάλη εξυπηρέτηση είναι σε όλα τα κάτω ντουλάπια να τοποθετούνται βαγονέτα.
Τα μεγάλα συρτάρια διευκολύνουν γιατί δεν σκύβουμε για να δούμε στο βάθος κάτι, αλλά τραβάμε το συρτάρι και τα έχουμε όλα μπροστά μας.

Στην επιλογή του υλικού των ντουλαπιών θα πρέπει εκτός από το αισθητικό κομμάτι να υπολογίσουμε και τη λειτουργικότητα του υλικού, δηλαδή την αντοχή του και το πόσο εύκολα καθαρίζεται από όλα τα υλικά που τυχόν μπορεί να λερωθεί.

ID group

in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024