Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συντηρήστε το ψυγείο σας

Συντηρήστε το ψυγείο σας

Tο ψυγείο απαιτεί φροντίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Από την εγκατάσταση και τη μεταφορά μέχρι την απόψυξη αλλά και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν, υπάρχουν ορισμένα απλά βήματα που θα σας «ξεπαγώσουν».

Απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό, το ψυγείο απαιτεί φροντίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Από την εγκατάσταση και τη μεταφορά μέχρι την απόψυξη αλλά και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν, υπάρχουν ορισμένα απλά βήματα που θα σας «ξεπαγώσουν».

Εγκατάσταση
Η εγκατάσταση του ψυγείου είναι απλή διαδικασία. Απλώστε ένα χαλί και σπρώξτε τη συσκευή μέχρι να μπει στη θέση της, φροντίζοντας να τη συνδέσετε με το ηλεκτρικό ρεύμα όταν το καλώδιο φτάνει στην πρίζα. Για να εξασφαλίσετε ότι είναι τοποθετημένο σε ευθεία με το έδαφος, βιδώστε ή ξεβιδώστε τα “ποδαράκια” που υπάρχουν στο μπροστινό μέρος της συσκευής.
Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσετε ότι τα έχετε καταφέρει είναι αν η πόρτα κλείνει από μόνη της αν είναι ανοιγμένη σε γωνία 45 μοιρών. Πριν τοποθετήσετε φαγητό, αφήστε το ψυγείο να λειτουργήσει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες και φροντίστε η συσκευή να μην βρίσκεται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως ή να είναι κοντά σε καλοριφέρ.

Απόψυξη
Τα περισσότερα σύγχρονα ψυγεία δεν χρειάζονται απόψυξη αλλά θα πρέπει να πλένονται και να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για τις συσκευές που χρειάζονται απόψυξη, το σωστό σημείο είναι όταν ο πάγος φτάσει ανάμεσα στο μισό και το ένα εκατοστό.
Το πρώτο βήμα είναι να βγάλετε το ψυγείο από την πρίζα και να βγάλετε τα φαγητά που υπάρχουν σε αυτό. Για να απαλλαγείτε από τον πάγο, μπορείτε να αφήσετε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή, να βάλετε μια λεκάνη με ζεστό νερό μέσα στο ψυγείο, ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών, ρίχνοντας ζεστό αέρα προς τον πάγο. Καθώς ο πάγος λιώνει, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να μεταφέρετε το νερό προς το νεροχύτη και μόλις αφαιρέσετε εντελώς τον πάγο καθαρίστε το εσωτερικό της κατάψυξης.
Αφήστε το ψυγείο να δουλέψει για τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά πριν βάλετε ξανά φαγητό. Μην χρησιμοποιείτε σαπουνάδα ούτε αιχμηρά αντικείμενα, ενώ πρέπει να είστε προσεκτικοί αν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών, καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Μεταφορά
Αν χρειαστεί να μετακινήσετε ο ψυγείο, είτε για να καθαρίσετε πίσω από αυτό είτε επειδή μετακομίζετε, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: Βγάλτε όλα τα ράφια από το ψυγείο, κάντε απόψυξη αν χρειαστεί και αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό ρεύμα. Χρησιμοποιώντας σχοινί –και όχι ταινία- δέστε σφιχτά το ψυγείο και την πόρτα. Σπρώξτε τη συσκευή προς τα πίσω και περάστε ένα χαλί κάτω από τα «πόδια» του ψυγείου, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στο πάτωμα. Όταν μετακινείται, το ψυγείο πρέπει να είναι πάντα όρθιο, ενώ αν πρόκειται να αποθηκεύσετε τη συσκευή για καιρό, καθαρίστε τη με σαπουνάδα και τοποθετήστε μια αρωματική πετσέτα για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές. Ό,τι και αν κάνετε, ζητήστε βοήθεια, καθώς το ψυγείο είναι υπερβολικά βαρύ για να μετακινηθεί μόνο από ένα άτομο.

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα

Πριν καλέσετε τεχνικό για πιθανή βλάβη ελέγξτε προσεκτικά το συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο είναι στην πρίζα και ότι δεν διακόπτεται κάπως η παροχή. Ελέγξτε το θερμοστάτη ώστε η θερμοκρασία να μην είναι υπερβολικά ζεστή ή κρύα, και μετρήστε τη θερμοκρασία στην κουζίνα σας, σε περίπτωση που το δωμάτιο είναι υπερβολικά ζεστό.
Επίσης, υπάρχει περίπτωση η πόρτα του ψυγείου να είναι ανοιχτή ή να υπάρχει κάποια ρωγμή. Καθαρίστε το χώρο κάτω από το ψυγείο, και βεβαιωθείτε πως η συσκευή απέχει τουλάχιστον 10 εκατοστά από τον τοίχο.
Αν υπάρχουν περίεργοι θόρυβοι μπορεί να χρειαστεί να στερεώσετε καλύτερα τα ράφια, και ελέγξτε τον ανεμιστήρα στην πίσω πλευρά του πλυντηρίου, σε περίπτωση που έχει κολλήσει κάποιο χαρτί. Αν ελέγξετε τα μηχανικά μέρη, φροντίστε πάντα το ψυγείο να είναι αποσυνδεδεμένο από το ηλεκτρικό ρεύμα.

in.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024