Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεμινάρια Κηπουρικής: “Κηπουρός στην πόλη”

Σεμινάρια Κηπουρικής: “Κηπουρός στην πόλη”

Ήρθε η άνοιξη και ποιος δε θέλει να φέρει την ανθισμένη φύση στο μπαλκόνι του! Κανείς δε χάνει ευκαιρία για να φυτέψει πολύχρωμα λουλούδια  στις γλάστρες του. Και πώς θα μάθει κάποιος, ποια φυτά να διαλέξει και ποια βήματα να ακολουθήσει; Τα μαθαίνουμε όλα στα σεμινάρια “Κηπουρός στην πόλη”.

Από την Παρασκευή 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 6 Απριλίου, σε 7 βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κηπουρικής. Θα γίνουν δύο ειδών σεμινάρια, τα οποία χωρίζονται σε δύο μέρη. Σε τέσσερις βιβλιοθήκες στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί σε 10 απλά βήματα πώς μπορεί κάποιος να μεταμορφώσει ένα άδειο μπαλκόνι σε ολάνθιστο κήπο. Στις υπόλοιπες τρεις βιβλιοθήκες στο πρώτο μέρος οι παρευρισκόμενοι θα μάθουν ποια είναι τα κατάλληλα φυτά που μπορεί κάποιος να φυτέψει στο μπαλκόνι του, ανάλογα με τις ανάγκες και το γούστο του.

Σε όλες τις βιβλιοθήκες το δεύτερο μέρος είναι κοινό, και σίγουρα το πιο ενδιαφέρον! Οι επίδοξοι κηπουροί θα μάθουν πώς να φυτεύουν ένα φυτό σε γλάστρα και θα το φυτέψουν την ίδια στιγμή! Ο καθένας θα πάρει μαζί του το γλαστράκι που φύτεψε, σαν ενθύμιο από το σεμινάρια και βέβαια, σαν έναυσμα για να ασχοληθεί με την κηπουρική. Στο χώρο θα παρουσιαστούν και βιβλία κηπουρικής που διατίθενται στις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης για δανεισμό. Τα σεμινάρια εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Εαρινές ημέρες βιβλιοθηκών” και θα γίνουν μέσα στις βιβλιοθήκες ή στους προαύλιους χώρους τους τις ώρες 5-7μ.μ.
Το πρόγραμμα έχεις ως εξής:

23/3, Βιβλιοθήκη στις 40 Εκκλησιές

26/3, Βιβλιοθήκη στην Ξηροκρήνη

28/3, Βιβλιοθήκη στην Άνω Πόλη

30/3, Βιβλιοθήκη στη Χαριλάου

2/4, Βιβλιοθήκη στην Τριανδρία

5/4, Βιβλιοθήκη στην Κάτω Τούμπα

6/4, Βιβλιοθήκη στην Κων/πόλεως

Μάθε πού βρίσκεται η καθεμιά από τις βιβλιοθήκες στην ιστοσελίδα του Δήμου:

Κάνε μιά επίσκεψη στην βιβλιοθήκη της περιοχής σου για να δηλώσεις συμμετοχή στο σεμινάριο. Τα σεμινάρια διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από πρωτοβουλία της δασολόγου και garden blogger Αιμιλίας Ροδοπούλου.
Η blogger, με πολύχρονη παρουσία στο διαδίκτυο με το blog Κηπολόγιο και με εμπειρία στην κηπουρική, θα κάνει τις παρουσιάσεις σε όλα τα σεμινάρια. Τα φυτά και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι μία ευγενική χορηγία των Φυτωρίων Βασιλειάδη .

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων “Εαρινές ημέρες βιβλιοθηκών” όλα τα δρώμενα και οι παρουσιάσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ημερίδες, αφιερώματα και διαλέξεις για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τα εικαστικά και τη μουσική.
Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη της περιοχή σας και ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα! Ας μη λείψει κανείς!

Αιμιλία Ροδοπούλου, MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου

Μπες στο Κηπολόγιο

in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024