Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όμορφη Πασχαλιά

Όμορφη Πασχαλιά

Έρχεται το Πάσχα σε λίγο καιρό. Σιγά σιγά όλοι οι κηπουροί βγαίνουν στον κήπο ή στο μπαλκόνι τους και φυτεύουν πολύχρωμα λουλούδια για ομορφιά και άρωμα. Και ένα από τα αγαπημένα φυτά είναι η πασχαλιά.

Έρχεται το Πάσχα σε λίγο καιρό. Σιγά σιγά όλοι οι κηπουροί βγαίνουν στον κήπο και ή στο μπαλκόνι τους και φυτεύουν πολύχρωμα λουλούδια . Αλλά, ακόμη κι αν έχουμε κάνει τον καλύτερο στολισμό στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, είναι κρίμα να λείπει μία ολάνθιστη πασχαλιά.
Η πασχαλιά αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά φυτά, που έχουν οι αυλές στα χωριά. Είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά των κηπουρών και όχι άδικα.
Η πασχαλιά (Syringa vulgaris) ανθίζει από τα μέσα Απρίλη περίπου και είναι μοσχομυριστή και φουντωτή. Είναι φυλλοβόλος θάμνος που μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει ολόκληρο δέντρο.
Το χειμώνα την κλαδεύεις για να διαμορφώσεις τη μορφή της και να της δώσεις δύναμη για να αναπτυχθεί την επόμενη άνοιξη. Ταυτόχρονα με το κλάδεμα απομακρύνεις τα ξερά κλαδιά και αραιώνεις τα κλαδιά που βρίσκονται πλεγμένα σε όλο το φυτό.
Έτσι, με ένα γερό κλάδεμα θα δημιουργηθούν δίοδοι, για να μπορέσει να περάσει άφθονο φως και δροσερός αέρας σε όλο το φυτό.

Ό,τι και να πει κάποιος για την πασχαλιά είναι λίγο. Τα λέει όλα το θεσπέσιο άρωμα και το ζωηρό μωβ ή το απαλό λευκό χρώμα των λουλουδιών της.
Τα πλούσια λουλούδια της μπορείς να τα χαρείς και μέσα στο σπίτι. Αν έχεις μία φουντωμένη και γεμάτη με τσαμπιά από άνθη πασχαλιά, μπορείς να κόψεις κλαδιά με λουλούδια και να στολίσεις τα βάζα σου. Θα διατηρηθούν φρέσκα για αρκετές ημέρες, αρκεί να τους αλλάζεις κάθε δύο μέρες το νερό στο βάζο.

Αιμιλία Ροδοπούλου, MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου


in.gr

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024