Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φραουλιές: μας ανταμείβουν με καλή σοδειά

Φραουλιές: μας ανταμείβουν με καλή σοδειά

Αν πάντα θέλετε να έχετε τη δικιά σας παραγωγή στο μπαλκόνι ή στον κήπο, και δεν θέλετε να κουραστείτε, να ξοδέψετε πολλά και να παιδευτείτε, σας έχουμε τη λύση: θα φυτέψετε φραουλιές

Πρόκειται για φυτό πανεύκολο στην καλλιέργειά του, που δύσκολα προσβάλλεται από ασθένειες ή έντομα, και σου δίνει παραγωγή από την άνοιξη έως και αργά το φθινόπωρο.
Τι κάθεσαι; Πάρε μερικά έτοιμα φυτά, μικρά ή μεγάλα, από κάποιο φυτώριο. Ένα μικρό φυτό στοιχίζει λιγότερο από 1 ευρώ και ένα μεγαλύτερο αναπτυγμένο φυτό σε μεγάλη γλάστρα μπορεί να φτάνει τα 3 ευρώ.
Σκέψου πού θέλεις να τα φυτέψεις: αν θέλεις να γεμίσεις ολόκληρο παρτέρι, προτίμησε να πάρεις πολλά και μικρά φυτά, και αυτά θα μεγαλώσουν γρήγορα στο χώμα.
Αν θέλεις να φυτέψεις μερικές φραουλιές σε γλάστρες στο μπαλκόνι, πάρε λίγα και μεγάλα, για να έχεις γρήγορα παραγωγή.

Υπάρχουν 4 επιλογές για το πού θα φυτέψει κάποιος φραουλιές.

1η επιλογή: Σε κρεμαστό καλάθι: Προϋποθέτει να έχεις κάποια θέση να κρεμάσεις το καλάθι! Είναι πολύ όμορφη επιλογή, γιατί επιτρέπει στις φραουλίτσες να κρέμονται έξω από το καλάθι και συνάμα, αφού δεν ακουμπάν στο χώμα, δεν σαπίζουν. Το κρεμαστό καλάθι, επειδή δεν έχει τρύπες για να αποστραγγίζουν τα νερά, πρέπει να το ποτίζεις λιγότερο.

2η επιλογή: Σε μπαξέ μαζί με άλλα φρούτα και ζαρζαβατικά: Αν έχεις μπαξέ στη γη, μπορείς να ετοιμάσεις σε μια γωνίτσα χώρο για τις φράουλες. Λογικά, τον μπαξέ σου θα τον κάνεις σε ηλιόλουστη θέση, άρα το πότισμα θα πρέπει να είναι συχνό, ίσως και καθημερινό.

3η επιλογή: Σε απλή γλάστρα ή σε ζαρντινιέρα: Κάνεις τη φύτευση όπως θα φύτευες οποιοδήποτε άλλο μικρό φυτό. Όσον αφορά το πότισμα, περίμενε να στραγγίζει το νερό από τη γλάστρα και μετά πότιζε.

4η επιλογή: Σε φραουλιέρα: Είναι ένα πήλινο ψηλό πιθάρι, με τρύπες στον κορμό του από όπου κρέμονται οι φραουλιές που φύτεψες. Είναι μία όμορφη επιλογή, αλλά λίγο ακριβότερη από τις προηγούμενες. Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να φτιάξεις κάτι παρόμοιο κάνοντας τρύπες σε ένα χοντρό σωλήνα ή κάτι παρόμοιο.

Αιμιλία Ροδοπούλου MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου


Κήπος με τα χεράκια μου

in.gr

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024