Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιά καταπράσινη πόλη στο κέντρο της Ευρώπης

Μιά καταπράσινη πόλη στο κέντρο της Ευρώπης

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να ζεις σε μία πόλη που θα ήταν γεμάτη γρασίδια, δέντρα, λουλούδια και κρεμαστές γλιτσίνιες; Αυτή η πόλη δεν είναι φανταστική και υπάρχει! Είναι η συνοικία Vauban (Βουμπόν) στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.


Περπατώντας στους δρόμους του νιώθεις, ότι είσαι μέσα σε ένα πελώριο πάρκο. Τα κτίρια είναι περικυκλωμένα από πρασιές με ψηλά δέντρα, θάμνους και λουλούδια.
Αν πας την άνοιξη, αντικρίζεις πυκνές πράσινες φυλλωσιές και πολύχρωμα λουλούδια. Οι δενδροστοιχίες σου κάνουν σκιά για να δροσίζεσαι το καλοκαίρι. Όλοι οι χώροι είναι ελεύθεροι, από κάθε λογής μηχανοκίνητο μέσο, καθώς όλοι οι κάτοικοι μετακινούνται με ποδήλατα.
Έτσι, τα μικρά παιδιά μπορούν άφοβα να παίζουν παντού!

Τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν μπαλκόνια μεγάλα και ευρύχωρα, τα οποία οι ένοικοι έχουν γεμίσει, με λογιών λογιών φυτά. Από μακριά βλέπεις τις προσόψεις των σπιτιών πράσινες, με φουντωτούς θάμνους. Οι κάτοικοι στα ισόγεια διαμερίσματα εκμεταλλεύονται τον προαύλιο χώρο και στήνουν τραπεζάκια, ομπρελίτσες και εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χώρο για να φτιάξουν λαχανόκηπους με λάχανα, μαρούλια και ντομάτες.
Πολύ ωραίες ιδέες που δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις εφαρμόσουμε και εμείς στο μπαλκόνι μας, την πρασιά της πολυκατοικίας, την αυλή του σπιτιού μας.

Αιμιλία Ροδοπούλου

MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024