Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειμωνιάτικοι βολβοί: τους φυτεύω και περιμένω τα άνθη τους την άνοιξη

Χειμωνιάτικοι βολβοί: τους φυτεύω και περιμένω τα άνθη τους την άνοιξη

Από Σεπτέμβρη μέχρι και Νοέμβρη είναι η εποχή που μπορείς να φυτέψεις βολβούς, που θα ανθίσουν την άνοιξη. Μάθε πώς θα τους φυτέψεις, που θα τους βρεις και πόσο κοστίζουν. Μέρος Α'.


Οι βολβοί πωλούνται σε όλα τα φυτώρια και στα μαγαζιά, με είδη κηπουρικής και γεωργικά εφόδια.
Θα τους βρεις μέσα σε κουτιά με πολλές θήκες, τη μία δίπλα στην άλλη. Από πίσω τους βρίσκεται μία μεγάλη, λαχταριστή φωτογραφία του βολβού όταν ανθίσει, ώστε να διαλέξεις το χρώμα και το λουλούδι που σ’ αρέσει.

Οι τιμές τους κυμαίνονται από 0,20 ευρώ μέχρι και 5,00 ευρώ ανάλογα με το βολβό. Συνήθως όπου πωλούνται βολβοί, υπάρχουν χάρτινα σακουλάκια, για να τους βάλεις μέσα και να σημειώσεις απ’ έξω τι βολβό αγόρασες και τι χρώμα.
Αν πάλι τους ρίξεις όλους μαζί σε μία σακούλα, θα χάσεις τα αυγά και τα καλάθια. Αλλά έχει κι αυτό τη γλύκα του, καθώς θα έχεις ευχάριστες εκπλήξεις, όταν φυτρώσουν σε διάφορα σημεία του κήπου σου.

Το να διαλέξεις σε τόσο μεγάλη ποικιλία είναι το δύσκολο. Το να τους φυτέψεις είναι το εύκολο.
Απλά ανοίγεις μία μικρή τρύπα βάθους και διαμέτρου μέχρι 10εκ. στο χώμα και παραχώνεις μέσα τον βολβό, με το πλατύ και τριχωτό μέρος προς τα κάτω και το στενό μέρος προς τα πάνω.
Και σκεπάζεις με χώμα. Τους ποτίζεις μία δυο φορές την εβδομάδα, παραπάνω δε χρειάζεται γιατί μπορεί να σαπίσουν. Οι βολβοί σου θα φυτρώσουν σιγά σιγά και την άνοιξη που θα ανθίσουν θα νιώσεις υπερκηπουρός!

Διάλεξε χρώματα και άνθη και πάρε αρκετά, μην τσιγκουνευτείς. Αν τα φυτέψεις πολλά μαζί το ένα κοντά στο άλλο, σε μίνι συστάδες, θα σου δώσουν ένα πολύ όμορφο χρωματιστό μπουκέτο. Αν τα φυτέψεις το ένα εδώ και το άλλο 3 μέτρα πιο πέρα, θα χαθούν μέσα στο παρτέρι σου και θα ψάχνεις να τα βρεις με το μεγεθυντικό φακό.

Αιμιλία Ροδοπούλου

MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024