Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυτεύουμε μπρόκολα και κρεμμυδάκια

Φυτεύουμε μπρόκολα και κρεμμυδάκια

Εκτός από τα πλουμιστά χρυσάνθεμα που μπορείς να φυτέψεις τώρα, η εποχή προστάζει να εμπλουτίσεις τον λαχανόκηπό σου με μπρόκολα και κρεμμυδάκια.


Η εποχή προστάζει να εμπλουτίσεις τον λαχανόκηπό σου, με ακόμη περισσότερα χειμωνιάτικα ζαρζαβατικά.
Κορυφαία επιλογή είναι το μπρόκολο, το οποίο θα σου δώσει πλούσια σοδιά, ακόμη κι αν φυτευτεί σε γλάστρα. Πανεύκολη καλλιέργεια επίσης είναι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Για να καλλιεργήσεις μπρόκολα μπορείς να πάρεις έτοιμα μικρά σπορόφυτα, που έχουν δύο ή τρία φύλλα. Τα βρίσκεις εύκολα σε καταστήματα με γεωργικά είδη, φυτώρια και συνοικιακά ανθοπωλεία. Ετοιμάζεις τις γλάστρες σου στις οποίες έχεις αναμείξει φυτόχωμα με 1-2 χούφτες καλά χωνεμένη κοπριά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έτοιμο συσκευασμένο χώμα για λαχανόκηπο, που πωλείται στα ειδικά καταστήματα.
Διάλεξε γλάστρες με διάμετρο περίπου 30-40εκ. ή ζαρντινιέρες στις οποίες τα ένα φυτό από το άλλο θα απέχουν σίγουρα 30 εκ. Γεμίζεις τις γλάστρες σου με το μείγμα και σκάβεις με το τσαπάκι μία μικρή τρύπα για να φυτέψεις το σπορόφυτό σου.
Προσέχεις να πατήσεις με τη γροθιά σου γύρω γύρω από το φυτό, ώστε να συμπιεστεί καλά το χώμα και να μην υπάρχουν κενά. Πότισε αμέσως το νέο σου φυτό και περίμενε σύντομα να δεις το μπρόκολο να φτιάχνει μπουμπούκια.

Πρόσεξε: δεν πρέπει να το αφήσεις να ανθίσει, καθώς το βρώσιμο μέρος του μπρόκολου που καταναλώνεται είναι ολόκληρη ταξιανθία, αλλά με μπουμπούκια και όχι άνθη.

Φρέσκο κρεμμυδάκι
Ανάμεσα στα μπρόκολα ή όπου αλλού βρεις λίγο χώρο, ή ακόμη και σε ξεχωριστή γλάστρα φύτεψε κοκκάρι για να πάρεις σοδιά από φρέσκο κρεμμυδάκι.
Το κοκκάρι το βρίσκεις και αυτό πανεύκολα στα προαναφερθέντα μαγαζιά, ακόμη και στη λαϊκή αγορά. Πρόσεξε να σου δώσουν κοκκάρι για φύτεμα και όχι για στιφάδο!
Το κρεμμυδάκι θα φυτρώσει πολύ γρήγορα και μετά από 3 βδομάδες θα έχεις έτοιμη την πρώτη σου σοδιά!

Αιμιλία Ροδοπούλου

MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου

Μπες στο Κηπολόγιο

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024