Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχονται οι

Έρχονται οι «Κηπουροί» με συμβουλές και λύσεις

Φέτος οι "Κηπουροί" θα μας προτείνουν ακόμη περισσότερες πρακτικές λύσεις για καταπράσινα μπαλκόνια και κήπους, θα μας δώσουν πολύτιμες συμβουλές για έναν πιο υγιεινό και οικολογικό τρόπο ζωής και θα μας μυήσουν στα μυστικά των φυτών.

Στην παρέα των Κηπουρών προστίθεται η Αγγελίνα Ματαλιωτάκη. Οι «Κηπουροί του MEGA» υποστηρίζουν τον «πράσινο» τρόπο ζωής με έξυπνες ιδέες για οικονομία στην καθημερινή μας ζωή.
Έτσι, μας προτείνουν λύσεις για να τρώμε υγιεινά, να επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά, να συντηρούμε σωστά τα τρόφιμα, να καθαρίζουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού, με εξωτικά φυτά εσωτερικού χώρου κ.α.
Στο 1ο επεισόδιο που θα προβληθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 18.00, οι κηπουροί μας υπενθυμίζουν τί δουλειές πρέπει να κάνουμε αυτή την εποχή στον κήπο και το μπαλκόνι μας, για να είναι έτοιμα τα φυτά μας να υποδεχτούν την άνοιξη. Στο ρεπορτάζ αγοράς μαθαίνουμε για το πεχάμετρο, ένα όργανο που μετρά το pH του χώματος σε κήπους και γλάστρες προκειμένου να διαλέγουμε τα κατάλληλα φυτά για φύτευση.
Οι κηπουροί μας δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το είδος των ξύλων που πρέπει να διαλέγουμε για το τζάκι και την ξυλόσομπα, πώς να τα αποθηκεύουμε και πώς να στήνουμε μια καλή φωτιά με μεγάλη διάρκεια.
Στις μόνιμες στήλες της εκπομπής, θα δούμε:

Το μποστανάκι σου: o Σωτήρης φυτεύει πράσα. Δίνει οδηγίες για το πώς θα τα καλλιεργήσουμε και μιλά για τα θρεπτικά συστατικά τους. Παρέα με το Γιάννη φτιάχνουν νόστιμη σούπα βισισουάζ, με βάση τα πράσα.

O γιατρός των φυτών: o Μάκης μας δείχνει τρόπους να αντιμετωπίζουμε τα κοκκοειδή, τα ενοχλητικά έντομα που προσβάλουν οπορωφόρα, καρποφόρα και καλλωπιστικά φυτά.

Go μόνος σου: ο Γιάννης μας δείχνει πώς να ανακυκλώσουμε τα πλαστικά μπουκάλια μεταμορφώνοντάς τα σε κρεμαστές ζαρντινιέρες.

Το φυτό της ημέρας: η ναντίνα, ένα εντυπωσιακό φυτό που το χειμώνα βγάζει μικρούς κόκκινους καρπούς και τα φύλλα του κοκκινίζουν, δίνοντας χρώμα σε κήπους και μπαλκόνια.

Το καρποφόρο σου: η μηλιά. Θα μάθουμε πώς να καλλιεργούμε και να φροντίζουμε το διασημότερο φρούτο του πλανήτη. Ο Σωτήρης φτιάχνει ψητά μήλα στο φούρνο.

Το Βοτανάκι σου: η δάφνη, ένας αρωματικός θάμνος που τα φύλλα του νοστιμίζουν τα φαγητά μας και τονώνουν τον οργανισμό μας.

Το φυτό εσωτερικού χώρου: η δράκαινα, ένα ακόμα τροπικό φυτό για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Οι κηπουροί Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος επιστρέφουν στο Mega για 3η συνεχή χρονιά, από 9/2

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024