Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέντευξη του Γιώργου Αποστολόπουλου στο in.gr

Συνέντευξη του Γιώργου Αποστολόπουλου στο in.gr

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος μιλάει για τη συνεργασία με την COSMOTE και τη συμβολή στην ενέργεια.

Ποιες είναι οι παροχές που προσφέρονται σε συνεργασία με την COSMOTE στις οικογένειες μέσω του Προγράμματος Αλληλεγγύης στην Οικογένεια;

Οι παροχές είναι πραγματικά πολύ σημαντικές, ιδίως σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.
Εκτός της πλήρους ανακαίνισης και εξοπλισμού του κτιρίου που στεγάζει το πρόγραμμα και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κοινωνικές μας δράσεις, η COSMOTE ανέλαβε και την δωρεάν παροχή τροφίμων, τη διανομή ειδών ρουχισμού, παιχνιδιών, βιβλίων, ελεύθερη πρόσβαση στο internet, ενώ, συγχρόνως, προσφέρεται και ψυχολογική υποστήριξη από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων σε 200 συνολικά οικογένειες για έναν χρόνο.

Πώς νιώθετε που συμβάλλατε σε μια τόσο σημαντική ενέργεια;

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του κτιρίου και ξεκίνησε η λειτουργία του προγράμματος, χαμογελάω συχνότερα! Είναι ένα μικρό θαύμα το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο για την Αθήνα. Σπάσαμε τα κοντέρ ταχύτητας και στηριχθήκαμε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη με την COSMOTE. Η συνεργασία Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για πολλά πράγματα. Ειλικρινά, χαίρομαι πάρα πολύ που καταφέραμε να πετύχουμε κάτι, σε μία άγονη περίοδο για τη χώρα μας. Σκέφτομαι την βοήθεια που προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, τις θυσίες των υπαλλήλων του Δήμου και της COSMOTE, την προσφορά των εθελοντών, αλλά και τον πολιτισμό του εγχειρήματος σε γειτονιές με ιστορία, όπως το Κουκάκι, του Μακρυγιάννη και η Πλάκα.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος και πώς τις προσπεράσατε;

Μη μου το θυμίζετε! Πέρασα εβδομάδες άγχους… Για πολλές ημέρες, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ, γιατί έιναι πολύ ωραία αίσθηση να σπας τα κοντέρ ταχύτητας, αλλά μην ξεχνάτε ότι ζούμε στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει γραφειοκρατία, προθεσμίες, αναλγησία υπηρεσιών, «τρικλοποδιές» από κάθε είδους παραπολιτικά κέντρα. Το χρονικό αυτό διάστημα ήταν από τις δυσκολότερες στιγμές μου σαν Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Όλα αυτά, μπορείς να τα ξεπεράσεις μόνο με την αγάπη για αυτό που κάνεις, την δύναμη που σου δίνει η ευαισθησία και την καλή συνεργασία. Ευτυχώς, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στάθηκε στο πλευρό μας.

Εθελοντές μπορούν να εργαστούν στο Πρόγραμμα; Αν ναι, που μπορούν να αποταθούν για να δηλώσουν ενδιαφέρον;

Σταδιακά, μετά την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος, δεχόμαστε και εθελοντική προσφορά. Οι συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να αποταθούν στα γραφεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους, εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλεφωνικό μας κέντρο 210 5246516.

Μπες στη σελίδα της COSMOTE στο FACEBOOK και πες κι εσύ τι θα ήθελες να κάνεις για να γίνει ο κόσμος γύρω μας καλύτερος

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024