Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το φαινόμενο «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι»

Το φαινόμενο «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι»

Στις 12 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τη γιορτή των ερωτευμένων, έρχεται και στις ελληνικές αίθουσες μια ταινία φαινόμενο, το πρώτο τρέιλερ της οποίας, σαρώνει σε αναπαραγωγή, καθιστώντας το Νο1 τρέιλερ του 2014 στο Youtube.

Στις 12 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τη γιορτή των ερωτευμένων, έρχεται και στις ελληνικές αίθουσες μια ταινία φαινόμενο, το πρώτο τρέιλερ της οποίας, σαρώνει σε αναπαραγωγή, καθιστώντας το Νο1 τρέιλερ του 2014 στο Youtube.

Μιλάμε για το περίφημο «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι».

Η ταινία, βασίζεται σε ένα βιβλίο επίσης φαινόμενο, καλύτερα σε μια τριλογία, γραμμένη από την E. L. JAMES, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε κυκλοφορία- έχει πουλήσει ήδη 100 και πλέον εκατομμύρια αντίτυπα- και έχει μεταφραστεί σε 51 γλώσσες.

Μετά τα βιβλία Χάρι Πότερ και Κώδικας ντα Βίντσι που αποτέλεσαν τα αμέσως προηγούμενα εκδοτικά φαινόμενα παγκοσμίως, σημειώνοντας θεότρελες πωλήσεις, οι 700 σελίδες του πρώτου βιβλίου της τριλογίας αυτής, έκαναν γυναίκες που είχαν χρόνια να ανοίξουν βιβλίο – αν είχαν ανοίξει ποτέ – να περνούν το κατώφλι του βιβλιοπωλείου, αγοράζοντας με προσμονή ένα ακόμη αντίτυπο.

Γιατί; Γιατί είναι μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία – ή τέλος πάντων από αυτές που δεν ομολογούνται εύκολα –πολύ απλά γραμμένη, έτσι που οι σελίδες, κυλούν αβίαστα. Η «πολύκροτη» υπόθεση αφορά στην αθώα και άπειρη ερωτικά τελειόφοιτη Αναστάζια Στιλ, που εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα από τον εξτρεμιστικά ηδονικό και απλησίαστο συναισθηματικά 27χρονο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι, ο οποίος αρέσκεται στο να εξουσιάζει και να υποτάσσει τις ερωτικές του συντρόφους. Εκείνη, καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον ιδιόρρυθμο ερωτικό τρόπο του άντρα που της είναι ακαταμάχητος, παρ’ ότι η ίδια είναι σεξουαλικά αναλφάβητη!

Αυτό είναι το story και αυτό κατάφερε να δημιουργήσει καταιγισμό πωλήσεων!

Η κινηματογραφική βιομηχανία, που δεν αφήνει ανεκμετάλλευτα τέτοια εισπρακτικά διαμάντια, έπιασε γρήγορα το υπονοούμενο και προχώρησε στη μεταφορά της ιστορίας και στη μεγάλη οθόνη.

Από εκεί και πέρα όλα ήταν αναμενόμενα. Το κατάλληλο μάρκετινγκ και μια προσεγμένη παραγωγή αλλά και η προσμονή του φανατικού κοινού, να δει στο σινεμά τους δυο αντισυμβατικούς εραστές με σάρκα και οστά και φυσικά τις ερωτικές σκηνές που περιγράφονται στο κείμενο, δημιούργησε την ανάλογη «κίνηση» στο Διαδίκτυο, μέχρι η ταινία να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη.

Στο μεταξύ μια σειρά εσωρούχων εμπνευσμένη από το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στην αγορά!
Baby doll, σλιπ με κορσέ στο πίσω μέρος, μποξεράκια Christian Grey και όλα αυτά κεντημένα με ατάκες από τα βιβλία, κάνουν θραύση στην αγορά. Η SexyShades.gr κάνει την έκπληξη και φέρνει σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα και την Κύπρο τις επίσημες σειρές εσωρούχων και αξεσουάρ «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» εγκεκριμένα από την συγγραφέα E.L.James και αφιερωμένα σε όσες αγάπησαν τα βιβλία και σκοπεύουν να ερωτευτούν την ταινία!

Αντίστοιχα ο γνωστός σχεδιαστής Marc Jacobs λανσάρισε μια σειρά…kinky αξεσουάρ, εμπνευσμένος από την ταινία και την επιρροή της – φαντάζομαι – στο γυναικείο κοινό!

Το φαινόμενο «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» ίσως λοιπόν έχει να κάνει με μια νέου είδους σεξουαλική απελευθέρωση, μια και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται το θέμα της, θέλει μια γυναίκα, από έρωτα, να αποδέχεται τις ιδιαίτερες ερωτικές απαιτήσεις του συντρόφου της, προκειμένου να τον γιατρέψει από τους δαίμονές του και τελικά να τον πλησιάσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις…κάποτε!

Μια πολύ προκλητική ιστορία αγάπης που εξερευνά τις ιδιαιτερότητες, τα σεξουαλικά όρια –το να τα θέτεις, να τα σέβεσαι και να τα παραβιάζεις- και να διερευνάς την εμπιστοσύνη, την παράδοση και το σεβασμό αμοιβαία αποδεκτών κανόνων. Αυτός είναι και ο λόγος που το κοινό μαγεύτηκε και αναζητούσε απαντήσεις στα «διακαή» ερωτήματα: «Θα υποταχτεί η Άνα και θα δώσει στον Κρίστιαν αυτό που θέλει και χρειάζεται και το οποίο έχει συνηθίσει να αποκτά;», «Θα υπογράψει το συμβόλαιο ή θα τον εγκαταλείψει;»

Σχολιάζει η συγγραφέας: «Πρόκειται βασικά για μια απλή ερωτική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα άπειρο νεαρό κορίτσι που αποδεικνύεται πιο δυνατή απ’ όσο πιστεύει πως είναι και έναν «κατεστραμμένο», λόγω του τραυματικού παρελθόντος του, άντρα. Αναδεικνύεται, μέσα από την ιδιαίτερη αυτή σχέση, η θεραπευτική δύναμη της άνευ όρων αγάπης. Οι σεξουαλικές σκηνές μπορεί να έγιναν πρωτοσέλιδο, αλλά το αναγνωστικό κοινό γοητεύτηκε ουσιαστικά από την ιστορία αγάπης.»

Μετά από πολλές συζητήσεις με όλα τα μεγάλα Χολιγουντιανά studios, που ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2012, η συγγραφέας επέλεξε την Universal, πιστεύοντας πως θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία με την πιστότητα που το κοινό περίμενε και άξιζε.

Να πούμε ότι η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 12/2 σε διανομή UIP, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, κρατούν το μοντέλο και ηθοποιός, Τζέιμι Ντόρναν που έχει ήδη υποδυθεί αρκετούς ρόλους ως σέξι χαρακτήρας με αρκετά psycho στοιχεία και η κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον, Ντακότα Τζόνσον, ως αθώα και άπειρη Αναστάζια Στιλ.

Τζένη Παπαγεωργίου

TΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ

entertainment.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024