Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Δάνεια για ιδιώτες

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Δάνεια για ιδιώτες

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σχεδιάζει προϊόντα με γνώμονα τον άνθρωπο. Εκπληρώνοντας τον ρόλο που έχει αναλάβει ως η σύγχρονη, ηθική τράπεζα με κοινωνικό πρόσωπο: Ενσωματώνει στην καρδιά κάθε προϊόντος του, τη φιλοσοφία της τράπεζας που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των πελατών του. Προσαρμόζει τα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις ιδιαίτερες συγκυρίες […]

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σχεδιάζει προϊόντα με γνώμονα τον άνθρωπο. Εκπληρώνοντας τον ρόλο που έχει αναλάβει ως η σύγχρονη, ηθική τράπεζα με κοινωνικό πρόσωπο:

  • Ενσωματώνει στην καρδιά κάθε προϊόντος του, τη φιλοσοφία της τράπεζας που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των πελατών του.
  • Προσαρμόζει τα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις ιδιαίτερες συγκυρίες που επικρατούν.
  • Αναπτύσσει νέα προγράμματα ώστε να συνυπάρχει το οικονομικό όφελος με το κοινωνικό κέρδος.
  • Επενδύει σε καινοτόμες παραγωγικές δράσεις, χρηματοδοτώντας πρωτοβουλίες στους τομείς της πράσινης οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και σε κοινωνικά υπεύθυνα προγράμματα.
  • Αξιολογεί καθημερινά τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πελάτες του, δημιουργώντας διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης.

Tα δάνεια που προσφέρει είναι:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ
Το δάνειο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απευθύνεται σε όσους θέλουν να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες τους ή να συγκεντρωσουν όλες τους τις οφειλές σε ένα χαμηλότοκο δάνειο, με μόνη προϋπόθεση την εξασφάλισή του με κάποιο ακίνητο. Το δάνειο με εξασφαλίσεις δίνει λύση στις αυξημένες ανάγκες με χαμηλό επιτόκιο 7,50%, μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής και χαμηλή μηνιαία δόση.

Επιπλέον, ο δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει την πιστωτική κάρτα POSTCREDIT ΤΤ Visa Classic, POSTCREDIT TT Visa Gold ή POSTCREDIT Visa Electron με δωρεάν συνδρομή για 3 έτη.

Το ποσό του δανείου διαμορφώνεται από €10.000 και χωρίς όριο, ανάλογα με τις προσφερόμενες εγγυήσεις.

Επιτόκια – εξασφαλίσεις
Κυμαινόμενο επιτόκιο 7,50% μόνο για Α προσημείωση, με ανώτατο ποσό χορήγησης €150.000.

Για ποσά μεγαλύτερα των €150.000, το επιτόκιο προσαυξάνεται αναλόγως του χορηγούμενου ποσού, του ποσοστού χρηματοδότησης και της σχέσης δόσης/εισοδήματος.

Διάρκεια εξόφλησης
Από 3 έως 30 χρόνια

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΝΕΧΥΡΟ
Το Ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες παρουσίες στο χώρο των ενεχυροδανειστηρίων στην Ελλάδα και αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας από την ίδρυσή του έως σήμερα. Το Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο άρχισε να λειτουργεί στις 11 Οκτωβρίου 1934, με την οικονομική στήριξη του Τ.Τ., ως μέτρο ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που λόγω οικονομικής κρίσης γίνονταν έρμαιο στα χέρια των τοκογλύφων.
Σήμερα, το Ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ παρέχει δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε πολίτες που απέχουν από τον τραπεζικό δανεισμό και έχουν ανάγκη άμεσης ρευστότητας. Σημαντική παράμετρο στη λειτουργία του Ενεχυροδανειστηρίου του ΤΤ αποτελεί η ειδοποιός διαφορά του από τα υπόλοιπα ενεχυροδανειστήρια: σε περίπτωση εκποίησης του αντικειμένου, το τυχόν πλεόνασμα, μετά την αποπληρωμή του δανείου, αποδίδεται στον πελάτη.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρέχει χαμηλότοκα δάνεια με ενέχυρο αντικειμένα μέσω των ενεχυροδανειστηρίων:

Αθηνών (Σοφοκλέους 2, τηλ. 210-3704057/58/55 και 2103704777/4823)
Θεσσαλονίκης (Αιγαίου 104 Καλαμαριά τηλ: 2310-412311).

Ύψος Δανείου μέχρι €5.000
Επιτόκιο 6%
Επιβαρύνσεις 4%

Γενικές πληροφορίες
Ενεχυριάσιμα είδη μπορεί να είναι χρυσά κοσμήματα με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, αργυρά σκεύη και ρολόγια χρυσά ή επώνυμης μάρκας κουρδιστά και αυτόματα. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης πρέπει να είναι ενήλικος.
Η εκτίμηση των ενεχυριαζομένων αντικειμένων γίνεται από αρμόδιο εμπειρογνώμονα – εκτιμητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τα δάνεια με ενέχυρο συνάπτονται για τρεις (3) μήνες με αίτηση του ενδιαφερομένου. Με την υπογραφή του δανείου προκαταβάλλονται και οι αναλογούντες τόκοι του δανείου.
Χορηγούνται δάνεια μέχρι του ποσού των €5.000 με επιτόκιο 6% ετησίως. Τα δάνεια βαρύνονται με έξοδα φύλαξης 4% ετησίως επί του ποσού της εκτίμησης και επιπλέον Φ.Π.Α. 23% επί του ποσού των φυλάκτρων.
Οι τιμές του χρυσού και αργύρου, οι οποίες αποτελούν βάση για την εκτίμηση των ενεχυριαζομένων αντικειμένων, έχουν καθοριστεί:
α) για το χρυσό των 24 καρατίων €10.000 ανά κιλό και
β) για τον άργυρο €200 ανά κιλό.

Διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος πελάτης, παραδίδει τα προς ενεχυρίαση αντικείμενα στον αρμόδιο εκτιμητή και υπογράφει τη σχετική αίτηση. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, πρόσφατου λογαριασμού Οργανισμού Κοινής Ωφελείας και εκκαθαριστικού εφορίας του αιτούντος.
Με την σύναψη του δανείου ο δανειζόμενος παραλαμβάνει ενεχυροαπόδειξη με ακριβή περιγραφή των ενεχυριαζομένων αντικειμένων του και ταυτόχρονα εισπράττει το ποσό του δανείου που δικαιούται. Τα αντικείμενα αφού συσκευασθούν κατάλληλα φυλάσσονται στα υψίστης ασφαλείας θησαυροφυλάκια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Στη λήξη του δανείου, ο δανειζόμενος μπορεί:
α) Να εξοφλήσει το δάνειό του και να παραλάβει τα ενεχυριασθέντα αντικείμενα.
β) Να ανανεώσει το δάνειό του για 1 (ένα) ακόμη τρίμηνο με το ισχύον επιτόκιο κατά την ημέρα της ανανέωσης (επιτόκιο σήμερα 6% ετησίως).
Σε περίπτωση μη εξόφλησης ή μη ανανέωσης του δανείου, το δάνειο καθίσταται υπερήμερο βαρυνόμενο με τους τόκους υπερημερίας. Το επιτόκιο υπερημερίας καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα είναι ίσο με 2,5% ετησίως επί του ποσού του δανείου.

Εκποίηση Αντικειμένων
Μετά την παρέλευση δύο (2) τριμήνων από την αρχική σύναψη του δανείου και μη εμφάνισης του δανειζομένου, το δάνειο θεωρείται ληξιπρόθεσμο. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια εκποιούνται σε δημόσιους πλειστηριασμούς με ευθύνη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και χωρίς την υποχρέωση ειδοποίησης του οφειλέτη.
Τα προς εκποίηση ενέχυρα τοποθετούνται 3 ημέρες πριν από την ημέρα της διεξαγωγής της εκποίησης αντικειμένων σε ειδικές προθήκες στην αίθουσα του Eνεχυροδανειστηρίου. Η εκποίηση αντικειμένων διενεργείται από αρμόδια Eπιτροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που συνεδριάζει στην αίθουσα του Eνεχυροδανειστηρίου ως εξής:
Στην Αθήνα ημέρα Τετάρτη 1 έως 2 φορές το μήνα, το 2ο και 3ο δεκαήμερο, από ώρα 15.00 και μέχρι το πέρας διεξαγωγής της εκποίησης αντικειμένων.
Στη Θεσσαλονίκη ημέρα Τετάρτη 1 φορά το μήνα από ώρα 15:00 και μέχρι το πέρας διεξαγωγής της εκποίησης αντικειμένων.
Εκποιήσεις αντικειμένων διεξάγονται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο.
Μετά τη διενέργεια της εκποίησης αντικειμένων μπορεί να προκύψει χρηματικό πλεόνασμα το οποίο ανήκει στον οφειλέτη.


ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ 3

To Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει το στεγαστικό δάνειο «Aκίνητο», με προνομιακά επιτόκια.

Σε τι χρησιμεύει

  • Αγορά έτοιμης ή υπό κατασκευή α’ ή β’ κατοικίας
  • Ανέγερση κατοικίας
  • Αποπεράτωση κατοικίας
  • Επέκταση/ βελτίωση/ επισκευή κατοικίας, με πιστοποιήσεις προόδου εργασιών.
  • Αγορά οικοπέδου για ανέγερση κατοικίας
  • Εξόφληση στεγαστικού δανείου άλλης τράπεζας

Χαρακτηριστικά

  • Σταθερό επιτόκιο για τρία έτη και στη συνέχεια κυμαινόμενο ανάλογα με το ποσό του δανείου και το ποσοστό χρηματοδότησης.
  • Δυνατότητα επιλογής και πάλι σταθερού επιτοκίου μετά τη λήξη της σταθερής περιόδου.
  • Χωρίς ποινή προεξόφλησης κατά την περίοδο που θα ισχύει κυμαινόμενο επιτόκιο.

Ποιος το δικαιούται
Όλοι. Ανεξάρτητα αν είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. και ΔΕΚ0, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., οικονομικοί μετανάστες ή ομογενείς κάτοικοι εξωτερικού.

Πώς θα το εξοφλήσετε
Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου έως και σε 40 χρόνια, με ισόποσες δόσεις που συνήθως δεν υπερβαίνουν το ποσό που πληρώνει κάποιος σήμερα για ενοίκιο.

Πώς εξασφαλίζεται
Εγγραφή προσημείωσης υποθήκης σε ποσοστό 120% επί του ποσού του δανείου. Αν η αξία του ακινήτου δεν επαρκεί, μπορεί να προσφερθεί σε εξασφάλιση και άλλο ακίνητο (οικία ή οικόπεδο).

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024