Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταργείται η υποχρέωση επίσκεψης στην ΔΟΥ για την αλλαγή ταυτότητας

Καταργείται η υποχρέωση επίσκεψης στην ΔΟΥ για την αλλαγή ταυτότητας

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε σε ενημέρωση των ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων της. Η νέα διαδικασία, που θα ενεργοποιείται τακτικά, μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος αφού εξαλείφει την υποχρέωση για επίσκεψη στην ΔΟΥ για την αλλαγή της ταυτότητας.

Καταργείται εφεξής η υποχρέωση των φορολογουμένων να επισκέπτονται την εφορία για την αλλαγή της ταυτότητας τους, καθώς η διαδικασία γίνεται πλέον αυτόματα.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε σε ενημέρωση των ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων της. Η νέα διαδικασία, που θα ενεργοποιείται τακτικά, μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος αφού εξαλείφει την υποχρέωση για επίσκεψη στην ΔΟΥ για την αλλαγή της ταυτότητας.

Οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους, καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους για την ορθότητα της ταυτότητας. Σε περίπτωση σωστής αναγραφής της δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια.

Η έναρξη της διαδικασία ενημέρωσης γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών των διαδικασιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με στόχο την εξάλειψη της ανάγκης παρουσίας στις ΔΟΥ. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί έμφαση στις διαδικασίες μητρώου μετά και την ενεργοποίηση των περισσοτέρων δηλώσεων και πληρωμών μέσω της διαδικτυακής οδού.

Σημειώνεται πως με τις έως τώρα αλλαγές που έχουν επέλθει στις δηλώσεις φορολογίας το 2013 το 97% όλων των δηλώσεων έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά και η συντριπτική πλειοψηφία των πληρωμών γίνεται ήδη μέσω Τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024