Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Εμμένει να στηρίζει Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Μέρκελ: Εμμένει να στηρίζει Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Τη στήριξή της στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε η Άνγκελα Μέρκελ, ενθαρρύνοντας και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες να τον στηρίξουν. «Σε όλες τις επαφές της, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε ο εκπρόσωπος της.

Τη στήριξή της στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε η Άνγκελα Μέρκελ, ενθαρρύνοντας και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες να τον στηρίξουν.

«Σε όλες τις επαφές της, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Την ξεκάθαρη στήριξή της στον Γιούνκερ είχε εκφράσει η γερμανίδα καγκελάριος και την περασμένη εβδομάδα.

«Πλέον διεξάγω όλες τις συζητήσεις υπό το πνεύμα ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να γίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είχε δηλώσει η Μέρκελ, σε ομιλία της στο Ρέγκενσμπουργκ, σύμφωνα με ένα σχόλιο στο Twitter που έκανε ο εκπρόσωπός της.

Την ώρα που ο πόλεμος στις Βρυξέλλες για την προεδρία της Κομισιόν μαίνεται, ο Γιούνκερ φαίνεται ότι δεν μασάει τα λόγια του. «Η Ευρώπη δεν πρέπει να πέσει θύμα εκβιασμού» λέει, και εμφανίζεται αισιόδοξος πως θα καταφέρει να πάρει το χρίσμα των «28» για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη Σύνοδο μετά τις ευρωεκλογές, οι «28» αρνήθηκαν ουσιαστικά να εισηγηθούν τον Γιούνκερ για την ηγεσία της Κομισιόν. Δημοσιεύματα θέλουν τον Κάμερον να απείλησε έμμεσα ακόμη και με αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αν επιλεγεί ο Γιούνκερ ενώ νέες αναφορές θέλουν αντίθετο και τον Ολάντ.

Μετά το δημοσίευμα του Spiegel, βρετανός αξιωματούχος διέψευσε ότι ο Ντ.Κάμερον απείλησε με αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αν επιλεγεί ο Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι ο βρετανός πρωθυπουργός διατύπωσε την άποψη ότι ο Γιούνκερ δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση

Σύμφωνα όμως με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, εκτός από τους ήδη «δεδομένους» αντίθετους στην υποψηφιότητά του ηγέτες της Βρετανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, ο Γιούνκερ φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπος και με την αντίθεση του Γάλλου προέδρου.

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποστηρίζει η Bild, επικαλείται την πανωλεθρία του στις κάλπες με την άνοδο του Εθνικού Μετώπου και προσπαθεί να προωθήσει, «ώστε να έχει κάτι να δείξει στο Παρίσι», γάλλο για την προεδρία της Κομισιόν. Ως όνομα φέρεται να ακούγεται ο πρώην ΥΠΟΙΚ Πιερ Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, είπε το Σάββατο ότι χρειάζεται να γίνει μια πολιτική συζήτηση για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν και τόνισε ότι ο Γιούνκερ δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024