Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Διαφωνώ με τον Γιούνκερ, αλλά να πάρει τη διερευνητική εντολή

Τσίπρας: Διαφωνώ με τον Γιούνκερ, αλλά να πάρει τη διερευνητική εντολή

Την κοινή αντίληψη με τους ανθυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισιόν ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τους Μάρτιν Σουλτς, Σκα Κέλερ και Γκι Φέρχοφστατ. Τόνισε ότι, παρότι παραμένει κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε μια σειρά από σημαντικά θέματα, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Την κοινή αντίληψη με τους ανθυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισιόν ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η δημοκρατική διαδικασία και να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τους Μάρτιν Σουλτς, Σκα Κέλερ και Γκι Φέρχοφστατ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι, παρότι παραμένει κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του υποψηφίου του ΕΛΚ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως η λιτότητα και η οικονομική πολιτική, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

«Ο κ. Γιούνκερ είναι ο επικεφαλής της ομάδας που εξέλεξε τους περισσότερους ευρωβουλευτές, έχει το δικαίωμα να πάρει τη διερευνητική εντολή και να διεκδικήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφιστεί, να δημιουργήσει την πλειοψηφία για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής» πρόσθεσε.

«Αυτό ορίζει ο σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία. Ζήτησα από τους άλλους υποψήφιους σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ορίσει άλλον για τη θέση του υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, πέραν από τους πέντε που πήραμε το χρίσμα από τα κόμματά μας για να διεκδικήσουμε την ψήφο των πολιτών, τότε να αρνηθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου να ψηφίσουμε οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τους πέντε, ορίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» υπογράμμισε.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη γίνεται μία σύγκρουση στρατηγικών. «Η μία στρατηγική θέλει έστω και μικρά βήματα προς την εκδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης. Δεν τα θεωρούμε αρκετά, πιστεύουμε ότι μαζί με αυτά τα βήματα είναι απαραίτητο να υπάρξει και αλλαγή πολιτικής, εντούτοις η άλλη στρατηγική είναι η στρατηγική της ολοκληρωτικής διάλυσης της ευρωπαϊκής διαδικασίας. Είναι η επιλογή που ο κύριος Κάμερον προκρίνει. Μία επιλογή που θέλει την Ευρώπη απλά ένα πεδίο εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, χωρίς διαδικασίες πολιτικές, χωρίς διαδικασίες δημοκρατικές.

»Οφείλουμε να σταθούμε εμπόδιο στη δεύτερη επιλογή και να προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε και την πολιτική της λιτότητας που διαλύει την Ευρώπη» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024