Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σπουδάζοντας στην Ευρώπη

Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο το να ταξιδεύεις διασχίζοντας γεωγραφικά και πολιτισμικά σύνορα είναι μια ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο το να ταξιδεύεις διασχίζοντας γεωγραφικά και πολιτισμικά σύνορα είναι μια ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία. Μαθαίνεις για άλλες κουλτούρες και βελτιώνεις τις γλωσσικές σου ικανότητες. Συνηθίζεις να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, καλλιεργείς τις γνώσεις σου γύρω από διαφορετικές παραδόσεις και λειτουργείς με το διαφορετικό. Οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες εκτιμούν ανάλογες εμπειρίες και επομένως γίνεται ευκολότερο για εσένα να βρεις μια καλή δουλειά. Τέλος, το να μαθαίνεις για άλλα μέρη, κουλτούρες και ανθρώπους κάνει πλουσιότερο και βελτιώνει τον ίδιο σου τον εαυτό.


Από όποια χώρα και να είστε, μπορείτε να βρείτε στο εξωτερικό περισσότερα προγράμματα σπουδών από αυτά που προσφέρονται στην πατρίδα σας. Με τον τρόπο αυτό συναντάτε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, με τους οποίους ενδέχεται να καλλιεργηθεί και μια δυνατή φιλία. Επιπλέον θα χρειαστεί να οργανώσετε οι ίδιοι τη ζωή σας και να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες από αυτές που έχετε όταν ζείτε κοντά στο πατρικό σας σπίτι και την ασφάλεια της οικογένειάς σας. Θα επιστρέψετε πιο δυνατοί, πιο ανεξάρτητοι και με περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες.

Στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ευρώπη, τα πανεπιστήμια επιδοτούνται από τις εθνικές κυβερνήσεις τους. Στη Γερμανία και τη Σκανδιναβία, για παράδειγμα, τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι τελείως ελεύθερα. Στην πρόσφατη έκδοση του Times Higher Education Supplement (http://www.thes.co.uk) τα 36 από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ τα δίδακτρα είναι πολύ οικονομικότερα από τα αντίστοιχα των αμερικάνικων πανεπιστημίων. Το ίδιο ισχύει και για τα προπτυχιακά προγράμματα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε κάποιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, η Ευρώπη παρέχει ένα περιβάλλον τεράστιας φυσικής και πολιτισμικής ποικιλομορφίας, το οποίο μπορεί κανείς να εξερευνήσει με σχετικά χαμηλό κόστος. Ιδιαίτερα για τους φοιτητές παρέχονται ειδικά προγράμματα που τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν από άκρη σε άκρη όλη την Ευρώπη. Επίσης, θα μπορέσετε να βελτιώσετε τα Γερμανικά, τα Ισπανικά ή τα Γαλλικά που μάθατε στο σχολείο και να τα μιλήσετε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι Ευρωπαίοι αισθάνονται πολίτες του κόσμου και είναι πολύ ανοικτοί στους ξένους. Στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η διεθνοποίηση προάγεται εδώ και δεκαετίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό κοινών προγραμμάτων που προσφέρονται από πανεπιστήμια σε διαφορετικές χώρες. Επίσης, κάθε πανεπιστήμιο φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό διεθνών φοιτητών.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε πως δεν αναγνωρίζονται διεθνώς όλα τα πτυχία, ούτε όλα τα προγράμματα είναι στα Αγγλικά. Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια το έχουν αναγνωρίσει αυτό και συνεργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν την κινητικότητα και την πρόσβαση με πανεπιστήμια στον υπόλοιπο κόσμο.

Αν ήδη σκέφτεστε να σπουδάσετε στη Ευρώπη έχετε κάνει το πιο σημαντικό βήμα. Η Ευρώπη προσφέρει εκπαιδευτικές δυνατότητες που θα πρέπει να σκεφτείτε. Συγκεντρώστε πληροφορίες γύρω από χώρες, πανεπιστήμια και προγράμματα σπουδών, σκεφτείτε τις επιλογές σας και κάντε το.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στην Ευρώπη επισκεφτείτε:

http://ec.europa.eu/education/study-in-europe/

Παναγιώτης Χαρίτος

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024