Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπουδάζοντας στην Κίνα

Σπουδάζοντας στην Κίνα

Τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια στην Κίνα κάνουν δεκτούς και εκπαιδεύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο η ένωση αποφοίτων κινεζικών πανεπιστημίων εκδίδει μια λίστα αξιολόγησης, προκειμένου να διευκολύνει τους φοιτητές που έρχονται από το εξωτερικό να σπουδάσουν στην Κίνα.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κίνα περιλαμβάνει σύντομους κύκλους μαθημάτων, προπτυχιακά μαθήματα και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρουν εκπαίδευση και επίσημα ακαδημαϊκά προσόντα.

Οι σύντομοι κύκλοι συνήθως διαρκούν δύο με τρία χρόνια, ενώ οι κανονικές προπτυχιακές σπουδές διαρκούν 4 χρόνια. Μοναδική εξαίρεση είναι η ιατρική, οι σπουδές της οποίας διαρκούν 5 χρόνια, και ορισμένες πολυτεχνικές σχολές που προσφέρουν πενταετή προγράμματα σπουδών. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα συνήθως ολοκληρώνονται σε 2 με 3 χρόνια, ενώ τα διδακτορικά προγράμματα σε 3 χρόνια.

Τα τελευταία 50 χρόνια, η ανώτατη εκπαίδευση στην Κίνα έχει αλλάξει κατά πολύ. Τα ακαδημαϊκά πτυχία διακρίνονται σε τρεις κύκλους, στα προπτυχιακά, στα μεταπτυχιακά και στα διδακτορικά προγράμματα. Χάρη σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων της εκπαιδευτικής δομής, η ζωτικότητα των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει ενισχυθεί σημαντικά, η κλίμακα της λειτουργίας τους έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό και η ποιότητα της εκπαίδευσης και κατάρτισης έχει βελτιωθεί. Επομένως, είναι ένα σύστημα ανώτερης εκπαίδευσης που δίνει πολυεπίπεδη εκπαίδευση σε προγράμματα που καλύπτουν συνεκτικές θεματικές περιοχές και χρησιμοποιούν διάφορα εκπαιδευτικά μοντέλα.

Υπάρχουν περισσότερα από 790 πανεπιστήμια και 1.600 ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης στην Κίνα, ενώ σε 500 προγράμματα σχετικά με διάφορα ακαδημαϊκά πεδία έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους. Τα πανεπιστήμια της Κίνας χωρίζονται σε γενικά, τεχνικά και πανεπιστήμια που ειδικεύονται σε τομείς όπως η Ιατρική, οι ξένες γλώσσες και η εκπαίδευση των δασκάλων.

Τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια στην Κίνα κάνουν δεκτούς και εκπαιδεύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Κάθε χρόνο η ένωση αποφοίτων κινεζικών πανεπιστημίων εκδίδει μια λίστα αξιολόγησης, προκειμένου να διευκολύνει τους φοιτητές που έρχονται από το εξωτερικό να σπουδάσουν στην Κίνα. Στην κατάταξη των πανεπιστημίων λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια: 1) Έρευνα, 2) Διδάσκοντες, 3) Κρατική Αναγνώριση, 4) Προσφερόμενα Προγράμματα, 5) Μαθητής 6) Φήμη.

Σήμερα, οι ξένοι φοιτητές σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στην Κίνα όχι μόνο για την κινέζικη γλώσσα, αλλά και για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα. Η εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας είναι ένα αναπόφευκτο βήμα πριν από κάθε αίτηση σε πανεπιστήμιο στην Κίνα. Ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε την κινεζική γλώσσα, τα πανεπιστήμια προσφέρουν 1-2 χρόνια μαθημάτων για την εκμάθησή της. Επίσης οι φοιτητές τμημάτων επιστήμης, μηχανολογίας, ιατρικής και μάνατζμεντ είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μαθήματα για 1 χρόνο. Ωστόσο το κάθε πανεπιστήμιο και συχνά και το κάθε Τμήμα έχουν τις δικές τους απαιτήσεις σχετικά με το επίπεδο της γλώσσας. Τμήματα όπως αυτά των Μηχανικών και των Υπολογιστών έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις στη Γλώσσα σε σύγκριση με τμήματα που αφορούν το management και τη νομική.

Προκειμένου να επιλέξετε το σωστό πανεπιστήμιο στην Κίνα, πρέπει να σκεφτείτε ποιος είναι ο σκοπός των σπουδών σας. Για την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό θα πρέπει να κάνετε τις αιτήσεις σε πανεπιστήμια που προσφέρουν αντίστοιχα προγράμματα. Επίσης για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να σκεφτείτε το ακαδημαϊκό επίπεδο και τις ευκαιρείς απασχόλησης.
Ακόμη, όταν κάνετε αίτηση σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Κίνας όπως το Peking University, το Tsinghua University και το Fudan University, να λάβετε υπόψη πως υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα θέσεων και επομένως θα πρέπει να διαθέτετε πολύ καλούς βαθμούς στο απολυτήριό σας, καθώς και ένα πολύ καλό βιογραφικό, προκειμένου να γίνετε δεκτοί.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024